Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-07-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 16 juli 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: bestuurder onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Provinciale Weg N366, in Stadskanaal een 43-jarige automobilist uit de gemeente Pekela aangehouden. De man reed vanaf de Onstwedderweg de N366 op. De bestuurder van een naderende politiepatrouille kon door een noodstop een aanrijding met de man voorkomen. Nadat hij door de politie aan de kant was gezet bleek dat de automobilist onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd naar het bureau gebracht waar bij de ademanalyse 1.85 promille alcohol gemeten. Tevens bleek dat de auto van de man niet verzekerd en ook niet APK-gekeurd was. Daarnaast kwam vast te staan dat het rijbewijs van de man in mei van dit jaar was ingevorderd omdat hij toen ook voor rijden onder invloed (1.95 promille) door de politie was aangehouden. De man is na verhoor heengezonden met processen-verbaal voor rijden onder invloed, autorijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd, en het rijden met een onverzekerde en niet gekeurde auto.

Hoogezand: dronken automobiliste botst
Na een melding troffen surveillerende politiemensen zondagnacht op de Kerkstraat in Hoogezand een zwaar beschadigde personenauto aan. De bestuurster, een 34-jarige vrouw uit Hoogezand, stond bij de wagen en verklaarde dat haar auto elders in Hoogezand zou zijn aangereden. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij het politieonderzoek bleek dat zij zelf met de auto op de Meint Veningastraat tegen een verkeerspaal op een vluchtheuvel was gebotst en vervolgens over de afscheiding tussen rijbaan en fietspad was gereden. Haar auto liep daarbij de geconstateerde schade op. Die schade was zo omvangrijk dat er geen beweging meer in de auto was te krijgen. Op het politiebureau werd bij de bestuurster een bloedalcoholgehalte van 1.45 promille vastgesteld. Ze is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Haar rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Leek: dronken bestuurder botst tegen boom
Naar zijn zeggen doordat hij werd opgejaagd door een andere auto raakte een 24-jarige automobilist uit Roden zondagavond aan het Vredewoldplantsoen in Leek de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hij kwam naast de weg terecht en botste tegen een boom. Zijn auto raakte daarbij totaal vernield. De man zelf liep geen letsel op maar bleek wel onder invloed van alcohol te verkeren. Bij hem werd een bloedalcoholgehalte van 1.05 promille vastgesteld. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto is door een berger afgesleept.

Stadskanaal: taxi te water na aanrijding
Een 39-jarige taxichauffeur uit Stadskanaal raakte zondagmorgen met zijn wagen en vijf passagiers te water na een botsing met een andere auto op de Handelsstraat in Stadskanaal. De andere automobilist, een 22-jarige man uit Wildervank, kwam de Handelsstraat oprijden vanuit de Barkelstraat. Hij zag daarbij kennelijk de uit de richting van de Poststraat naderen de taxi over het hoofd. Er ontstond een botsing waarbij de taxi in het kanaal belandde. Chauffeur en zijn vijf passagiers konden de wagen ongedeerd verlaten. De automobilist uit Wildervank botste na de aanrijding tegen een lichtmast. Hij en zijn 16-jarige passagier liepen beiden licht hoofdletsel op en zijn voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Een inmiddels ingesteld sporenonderzoek heeft uitgewezen dat de taxichauffeur naar alle waarschijnlijkheid te hard heeft gereden.

Winschoten: vernielzuchtige vrouw
De politie heeft zondagmorgen bij het politiebureau aan de Beertsterweg in Winschoten een 23-jarige vrouw uit die plaats aangehouden wegens vernieling en baldadigheid. De vrouw liep langs het bureau en zag een politiepatrouille naar binnen gaan. Ze begon de agenten uit te schelden maar die negeerden haar. De vrouw begon daarop met kracht aan het toegangshek van het politiebureau te trekken waardoor schade ontstond. Ze werd daarop aangehouden en naar binnen gebracht. In het bureau vernielde de vrouw een intercominstallatie en de slotplaat van de deur van de ophoudkamer waar ze in was geplaatst. Ze is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor vernieling. Ze wenste geen verklaring af te leggen.

Veendam: woningbrand
In een woning aan de Leliestraat in Veendam ontstond zondagmorgen brand. De 19-jarige bewoonster zette bij thuiskomst van het uitgaan in de keuken een frituurpan aan. Ze viel echter in de kamer in slaap zonder de pan uit te zette. Die stond zo dicht bij een gasstel dat een slang daarvan smolt. Het langzaam wegstromende gas vatte vlam en zette de keuken in lichterlaaie. De bewoonster werd wakker door de rookontwikkeling en trachtte nog de brand te blussen. Toen dat niet lukte vluchtte ze met haar kat naar buiten. De brandweer bluste de brand. De woning liep aanzienlijke schade op. De woning van een onderbuurman van de vrouw liep waterschade op.

Groningen: geen rijbewijs en alcohol gebruikt
Een 38-jarige man uit Dwingelo werd afgelopen nacht op de Nieuwstad aangehouden. De man reed met grote snelheid door de straat. Bij de Haddingestraat werd hij tot stoppen gedwongen. Daar bleek dat de man geen rijbewijs bezit en bovendien alcohol had gebruikt. Een blaastest gaf aan dat de man 1 promille in zijn bloed had. De auto is aan het bureau geplaatst en de man is met enkele bekeuringen weggestuurd.

Groningen: inbreker meldt zich
Zondagochtend kreeg de politie een melding van een inbraak bij een mediabedrijf aan de Energieweg. Bij het bedrijf werd met een verkeerspaal een ruit vernield. Terwijl agenten een onderzoek instelden meldde een 32-jarige stadjer zich aan het bureau. Hij wilde schoon schip maken en bekende een tweetal inbraken, waaronder bij het bedrijf aan de Energieweg. De man is ingesloten. Vermoedelijk nam hij een computer uit het bedrijf weg.

Groningen: sportkantine opengebroken
Op het sportcomplex aan de Zilverlaan is zondagnacht ingebroken bij de kantine van een voetbalvereniging. De daders kwamen het pand binnen door op het dak een raam te vernielen. In de kantine bleken tientallen bierglazen kapot gegooid te zijn. Ook de tv en deuren en kozijnen waren ernstig beschadigd en kasten en ramen kapot gegooid. De schade is enorm.

Groningen: geen rijbewijs
Een 38-jarige stadjer werd zondagochtend op de Isebrandtheerd door politieagenten gecontroleerd. De man bleek geen rijbewijs te kunnen tonen. Deze was hem onlangs door de politie afgenomen. Bovendien moest de man nog 14 dagen straf uitzitten. Hij werd ingesloten.

Groningen: auto botst tegen gevel
Zondagavond botste een bestelauto op de Akeleiweg tegen de gevel van een bedrijfspand. Vermoedelijk is de bestuurder in de bocht van de weg in een slip geraakt en tegen het pand tot stilstand gekomen. Een getuige zag de man wegrijden en waarschuwde de politie. Na een zoektocht werd de auto op de Woldweg terug gevonden en naar het bureau gebracht. De politie kon de bestuurder echter nog niet achterhalen en weet wie het is.

Groningen : inbraak in bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een stempelfabriek aan de van der Hoopstraat. De sleutelhouder ontdekte afgelopen nacht dat er een deur was opengebroken. Hij waarschuwde de politie. In het pand werden alle kasten doorzocht. Vermoedelijk is een hoeveelheid gereedschap weggenomen.

Groningen: man ernstig gewond bij botsing met auto Een 53-jarige man uit Groningen raakte afgelopen nacht ernstig gewond bij een botsing met een bestelauto op het Lopende Diep. De man reed met zijn fiets de kruising met de Nieuwe Boteringestraat op en werd geschept door de auto. De man moest met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook