Korps: Groningen, plaats: diverse 12-10-2001
Politiebericht Groningen
vrijdag 12 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Wildervank: racefietser loopt sleutelbeenbreuk op Op de Woortmanslaan trof de politie donderdagmiddag een 45-jarige man aan, die met zijn racefiets was gevallen. De man bleek armletsel te hebben opgelopen nadat hij bij het passeren van twee voetgangers was gevallen. In het ziekenhuis werd een gebroken sleutelbeen geconstateerd. De man kon na behandeling huiswaarts keren.

Appingedam: vrouw botst met auto tegen boom
Op de Jan Bronsweg kwam een 57-jarige inwoonster van Appingedam donderdagmiddag met haar auto tegen een boom tot stilstand. Vermoedelijk is de vrouw met haar auto in de berm terechtgekomen en na een stuurcorrectie uiteindelijk tegen de boom gebotst. De vrouw moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Zij werd met arm en nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto was total loss. Het verkeer op de rotonde van de Jan Bronsweg ondervond nauwelijks hinder van het ongeval.

Ten Boer: man rijdt hond aan
Een 31-jarige inwoner van Thesinge botste donderdagavond op de Bovenrijgerweg met zijn auto tegen een overstekende hond. De hond kwam plotseling de rijbaan op toen de autobestuurder passeerde. Na enkele forse omwenteling kwam de hond in een sloot terecht, waar hij door de bazin met diverse verwondingen uitgehaald werd. De hond is overgebracht naar een dierenarts. De auto liep lichtte schade op.

Ten Boer: inbraak in school
Woensdagnacht werd ingebroken in een lagere school aan de Kievitstraat. De daders kwamen de school binnen door een raamkozijn open te breken. In de school werden verschillende lades en kasten opengebroken en doorzocht. Uit de school werd geld van een inzamelingsactie weggehaald.

Bedum: auto uitgebrand
Op de Groningerweg raakte de auto van een inwoonster van Zuidwolde door onbekende oorzaak in brand. De eigenaresse zag zelf kans de auto op tijd te verlaten. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een lekke benzineleiding. De brandweer heeft de uitgebrande auto geblust. Deze kon naar de sloop worden afgevoerd.

Noordhorn: cafestoelen in brand gestoken
Afgelopen nacht werden voor een café aan de Langestraat een aantal cafestoelen door onbekende in brand gestoken. De stoelen waren in de loop van de avond door een onbekende automobilist voor het café geplaatst vermoedelijk uit onvrede over een terrasvergunning. De 40-jarige eigenaar van het café wist niet waar de stoelen op zijn terras vandaan kwamen. De gemeente zou de stoelen, vermoedelijk alleen nog rijp voor de sloop, verwijderen. Uiteindelijk werd door onverlaten in de nachtelijke uren de brand in de stoelen gezet, waarna ze alsnog door de gemeente werden weggehaald. De eigenaar kon met een brandblusser erger voorkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Scheemda: beste boete voor te lange rijtijd
Een 35-jarige vrachtwagen chauffeur uit Alicante (Spanje) kreeg donderdagmiddag een forse boete voor het te lang achter het stuur van zijn auto zitten. De bestuurder werd op de A7 bij Scheemda gecontroleerd. Hierbij bleek dat de man zijn rijtijden niet goed registreerde en met de schijven had geknoeid. In overleg met de officier van justitie werd de bestuurder een boete opgelegd van 3000 gulden. Bovendien moest de bestuurder de auto gedurende acht uren op de parkeerplaats laten staan. Na het betalen van de boete mocht hij in de loop van de avond zijn weg vervolgen. .

Groningen: winkeldief aangehouden
Een 17-jarige zwervende buitenlander (voormalig Sovjet-Unie) is donderdagavond aangehouden voor een winkeldiefstal in een schoenenzaak aan de Vismarkt in Groningen. Bij de aanhouding schreeuwde hij alles bij elkaar en weigerde mee te gaan. Daarop werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek bleek niet alleen dat hij schoenen had gestolen, maar dat zijn gehele garderobe die hij droeg ook van diefstal afkomstig was. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Tevens wordt zijn identiteit onderzocht en zijn verblijfstatus.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag in een kantoorruimte van het Gemeenschappelijk Administratie Kantoor aan de Dierenriemstraat in Groningen een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kreeg onenigheid met een medewerker van het GAK over het niet vertestrekken van een uitkering. Omdat hij geen geld kreeg uitgekeerd griste de man zijn het dossier over zijn zaak van het bureau van de medewerker. Hij weigerde dat terug te geven, ook na tussenkomst en bemiddeling door gewaarschuwde politie mensen. De man is daarop aangehouden. Hij verzette zich hevig maar kon na een korte worsteling worden overmeesterd en werd naar het politiebureau gebracht. De man is na verhoor met processen-verbaal voor verzet en bedreiging heengezonden.

Groningen: inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een kapsalon aan de Platinalaan in Groningen. De daders kwamen de zaak binnen door een deur te forceren. Uit pand namen ze geld van de fooienpot mee en een geldbedrag van enkele duizenden guldens. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen: fietsendief
De politie heeft donderdagmiddag in de Moesstraat in Groningen een 32-jarige Groninger aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een fiets. De eigenaar van de fiets, een eveneens 32-jarige man uit Groningen trof zijn gestolen fiets, afgesloten met een vreemd slot, in de Moesstraat aan. Hij was nog in het bezit van de sleutel van het originele slot en zijn vriendin kon de gewaarschuwde politie de aankoop nota van de fiets tonen. Terwijl politiemensen stonden te wachten op vervoer voor de fiets kwam er man aanlopen die het vreemde slot met een sleutel opende. Hij is daarop aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man verklaarde de fiets voor enkele tientjes te hebben gekocht in een park in de stad en wel het vermoeden had dat de fiets gestolen was. Hij deed afstand van de fiets en is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor heling. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Groningen: diefstal in personeelsruimte
Wegens diefstal heeft de politie donderdagmorgen in de Herestraat in Groningen een 27-jarige man uit de Stad aangehouden. Een politieman in burger zag de man, die vaker met de politie in aanraking is geweest voor diefstallen, een dameskledingzaak binnen gaan. De politieman hield de man in de gaten maar die bleek niet in de winkel te zijn. Kort daarop kwam de verdachte uit de personeelsruimte van de zaak. Gewaarschuwde personeelsleden van de winkel constateerden dat er twee portemonnees en een organizer uit de personeelsruimte waren verdwenen. De verdachte, die de winkel inmiddels had verlaten, werd opgespoord en aangehouden. Hij bleek inderdaad in het bezit te zijn van de portemonnees en de organizer. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Haren: botsing na alcohol
Een 28-jarige man uit Haren botste afgelopen nacht op de Dr. Ebelsweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal. De man was met zijn auto van de weg geraakt en kwam tegen de lantaarnpaal tot stilstand. De auto raakte zwaar beschadigd en ook de lichtmast liep forse schade op. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij een blaastest werd een promillage van 1.6 geconstateerd. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en na het opmaken van een proces verbaal mocht hij alsnog naar huis. Ook op de Weg der Verenigde Naties werd een automobilist aangehouden. Een 23-jarige Stadjer bleek bij controle 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Op de Rademarkt werd een 42-jarige vrouw uit Haren aangehouden. Agenten zagen dat ze tegen het verkeer in reed. Bij controle bleek de vrouw 2 promille alcohol in het bloed te hebben. Ook haar rijbewijs werd ingenomen en zij ging met een proces verbaal de deur weer uit. Een 31-jarige man uit Arum kreeg op het Emmaviaduct een proces verbaal voor het rijden onder invloed met ruim 1 promille.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ct/pm)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook