Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-10-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 7 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: klap in gezicht in Poelestraat
Een 23-jarige man uit Groningen kreeg zaterdagnacht in de Poelestraat een vuistslag in zijn gezicht van een 25-jarige man uit Drachten. De Fries beschuldigde de Stadjer ervan met een glas gegooid te hebben en deelde na een woordenwisseling een klap uit. Hij werd aangehouden. Twee omstanders, een 21 en 22-jarige man uit Groningen, begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Ondanks herhaalde aanwijzingen zich te verwijderen voldeden zij niet aan het bevel. Bij de aanhouding van de 21-jarige man werd pepperspray gebruikt. Na verhoor zijn de onder invloed zijnde heren met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: trammelant op de Grote Markt
Bij een woordenwisseling zaterdagnacht tussen twee mannen, 18 en 26 jaar beide uit de stad, kreeg de 26-jarige een klap met een riem. Uit reactie sloeg deze met een vuistslag terug. Een getuige verklaarde dat de 18-jarige man zonder duidelijke aanleiding met de riem geslagen had en hij werd aangehouden.

Groningen: rijden onder invloed
Tijdens alcoholcontroles in de stad liepen twee automobilisten tegen de lamp/ OP de Bornholmstaart werd zaterdagavond een 25-jarige man uit Achtkarspelen gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.7. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven. Op de Hereweg werd een 25-jarige man uit Sint Nicolaasga betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag op het ademanalyseapparaat bedroeg
1.3. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: zwaar beschadigde vrachtwagenoplegger op A7 Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur belde zaterdagavond zelf met de politie dat zijn oplegger zwaar beschadigd was bij een eenzijdige aanrijding met een viaduct op de A7 bij Hoogkerk. Vermoedelijk heeft de kieper van de oplegger omhoog gestaan en het viaduct geraakt. De kieper raakte los van de vrachtwagen en blokkeerde de rechterrijbaan. Er deden zich verder geen ongelukken voor. De bergingswerkzaamheden namen ruim een uur in beslag.

Groningen: man beledigt agenten
Tijdens een voetsurveillance in de Poelestraat zaterdagnacht beledigde een 43-jarige man uit Noordlaren twee agenten door een handgebaar. Nadat hij op zijn gedrag werd aangesproken riep hij nog een scheldwoord en werd vervolgens aangehouden voor belediging. Op het bureau gaf hij aanvankelijk een valse naam op zodat hij het bureau verliet met twee bonnen. Een proces-verbaal voor belediging en een voor het opgeven van een valse naam (180 gulden).

Groningen: man gooit ruiten in
Op het bureau Rademarkt meldde een 45-jarige man uit Groningen zich zaterdagnacht met de mededeling dat hij aan de achterzijde van het bureau een ruit had ingegooid. In de omgeving had hij nog twee ramen ingekinkeld. De man die zwaar onder invloed van alcohol en geestverruimende middelen was werd ingesloten.

Groningen: fietsendief aangehouden
Op de van Kerkhoffstraat werd zaterdagavond een 46-jarige Stadjer aangehouden voor fietsendiefstal. De man plaatse op verdachte wijzen een fiets in de bosjes en kon niet verklaren hoe hij aan de fiets kwam. Na verhoor werd hij heengezonden. De fiets is in beslag genomen.

Groningen: autokrakers aangehouden
Oplettende burgers zorgden ervoor dat zaterdag twee autokrakers konden worden aangehouden. Een getuige had zaterdagavond gezien dat een 40-jarige man uit Groningen op de Noorderhaven in een auto had ingebroken. Op zijn aanwijzingen kon in de Muurstraat de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten. Zaterdagochtend brak een 34-jarige man uit Groningen op de parkeerplaats bij de Dierenriemstraat een auto open door een ruitje in te slaan. Dit werd gezien door omstanders die de man in een stevige greep hielden tot de politie arriveerde. De man was in het bezit van een radiofrontje en een schroevendraaier. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: inbreker op bedrijfsterrein aangehouden Op een bedrijfsterrein aan de Verlengde Lodewijkstraat werd zaterdagochtend een 31-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal. Gezien was dat de man verschillende goederen wegnam van het terrein. Bij zijn fouillering bleek hij in het bezit van diverse sleutels van gebouwen in de stad. Nader onderzoek is ingesteld.

Groningen: man met cocaïne in café
De politie werd zaterdagochtend gewaarschuwd door een uitbaatster van en café aan de Gelkingestraat dat een bezoeker in het bezit was van drugs. De man bleek zes wikkels met cocaïne bij zich te hebben en werd aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: chauffeur mishandeld; politie zoekt getuigen Een 20-jarige chauffeur van een bestelwagen van een elektronicazaak aan de Haddingestraat werd zaterdagmiddag rond 14.00 uur door een nog onbekende man mishandeld. De chauffeur probeerde achteruit rijdend een plekje te verwerven in de Haddingestraat. Daarbij zag hij een man over het hoofd die tegen het busje aansloeg. De chauffeur stopte direct maar voordat hij het in de gaten had kreeg hij van de man enkele malen een harde vuistslag in het gezicht. Nadat de man hem probeerde uit de wagen te trekken kreeg hij nogmaals enkele klappen. Vervolgens liep de man weg. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Het signalement van de man luid: negroïde man, leeftijd 20 25 jaar, 180 185 cm lang, korte rasta vlechtjes. Hij droeg een beige regenjack en blauwe spijkerbroek. Opvallend genoeg was de man in gezelschap van een klein kind met een buggy. Getuigen kunnen zich melden bij basiseenheid Centrum via 0900 8844.
Berichten regio komen in de loop van de ochtend

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook