Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-10-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 9 oktober 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: ligfiets ontvreemd
Uit een garage aan de Van Beresteijnstraat in Veendam zijn vermoedelijk zondagnacht twee dure fietsen gestolen, waar onder een ligfiets. De fiets heeft een turkooise kleur. De andere fiets betrof een racefiets. De totale schade is ruim 4000 gulden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Muntendam: vijf autos lopen schade op bij botsing Bij een kettingbotsing op de Rijksweg 33 bij Muntendam liepen vijf autos schade op. Het ongeval gebeurde maandagmiddag omstreeks 17.30 uur. Door de verkeersdrukte moest men afremmen, hetgeen vier achter elkaar rijdende personenautos lukte. Een 25-jarige inwoner van Schildwolde zag de stilstaande autos echter te laat en botste op de achterste van de vier. Hierdoor schoven alle autos tegen elkaar. De andere automobilisten kwamen uit Oostwold, Wagenborgen, Siddeburen en Schildwolde. Er raakte niemand gewond. De meeste autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Appingedam: kind valt ongelukkig met fiets
Een 12-jarig meisje uit Leermens viel maandagmiddag erg ongelukkig met haar fiets op het fietspad van de Woldweg in Appingedam, waardoor ze beenletsel opliep. Ze bleef daarna op het wegdek liggen, maar was wel aanspreekbaar. Ze is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ze kwam te vallen doordat ze even achterom keek en tegen een rand van het fietspad aanbotste.

Snelheidscontroles
Op de EGD-weg bij Spijk zijn maandagmiddag 143 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 28 te hard. Ter plaatse mocht men 80 km/u. Op de Hoofdweg in Holwierde werden 31 bestuurders bekeurd. Hier gold een maximumsnelheid van 50 km/u. Er werden 142 voertuigen gecontroleerd. In Appingedam op de Famsumerweg (max. 50) werden 279 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard.

Klein Ulsda: vrachtauto van de weg
Een Deense vrachtwagenchauffeur (38) raakte maandagmorgen op de A7 ter hoogte van Klein Ulsda met zijn combinatie van de weg, nadat hij even niet oplette toen hij een pakje sigaretten wilde pakken. Hij verloor de macht over het voertuig en belandde in de sloot. De chauffeur kwam zelf met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf is de gehele dag bezig geweest om de lading van de vrachtauto (hout) te halen, waarna het gevaarte weer op de weg getild kon worden. Onderzoek gaf aan dat de chauffeur de rijtijdenwet had overtreden. Hij kreeg een boete van 400.

Scheemda: automobiliste gewond
Een 41-jarige automobiliste uit Schildwolde raakte gewond toen ze maandagavond op de A7 bij Scheemda op de afslag met de N33 door een te hoge snelheid uit de bocht vloog en in de sloot belandde. De auto bleef op de kop op de wal aan de overkant van de sloot liggen. Ze is met diverse schaaf- en snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Politie Zuidhorn verkoopt gevonden fietsen
Vrijdagavond 12 oktober a.s. verkoopt de politie van de basiseenheid Zuidhorn gevonden fietsen die zijn aangetroffen in de gemeenten De Marne, Winsum en Zuidhorn. Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen mensen die een bewijs van aangifte van diefstal van hun fiets in een der genoemde gemeenten kunnen overleggen, een fiets kopen tegen een van tevoren vastgestelde prijs. Daarna, vanaf 20.00 tot 20.30 uur kunnen andere belangstellenden kiezen uit de overgebleven fietsen. Het gaat om verkoop aan particulieren, dus niet aan handelaren of bedrijven. De verkoop vindt plaats bij het politiebureau in Zuidhorn aan de Hooiweg
1.
Niebert: snelheid kost rijbewijs
Een 21-jarige automobilist uit Haulerwijk moest maandag zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Halbe Wiersemaweg bij Niebert door een videoauto van de politie werd betrapt op te hard rijden. Ter plaatse was slechts 60 km/u toegestaan. Betrokkene reed 120 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole op de Rijksstraatweg in Haren zijn maandagmorgen 24 bekeuringen uitgedeeld. In 15 gevallen ging het om overschrijding van de constructiesnelheid. Andere bekeuringen betroffen gele plaat (3), niet tonen certificaat (3) en niet correct dragen valhelm (2). Eén van de gecontroleerde bromfietsers was nog geen 16 jaar.

Groningen: diefstal gereedschap
Vanaf een bouwterrein bij de Piccardhofplas aan de Van Swietenlaan in Groningen is voor ongeveer 20.000 gulden aan gereedschap gestolen. Men heeft een beugelslot vernield, waarna uit enkele containers diverse boormachines, zaagmachines en ander elektrisch gereedschap is meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: container veroorzaakt verkeersopstopping Door een op de weg gevallen lege container van een vrachtauto ontstond maandagmiddag op het Vrijheidsplein een verkeersopstopping. Twee van de drie rijstroken zijn gedurende enkele uren gestremd geweest. Het verkeer is tijdelijk begeleid door enkele motorrijders van de politie. Het ongeval ontstond doordat de bovenkant van de container tegen het viaduct botste en daardoor op de weg terechtkwam. Het viaduct en de weg liep daarbij flinke schade op. Een bergingsbedrijf heeft de container weer op de oplegger getakeld. Tegen de 45-jarige chauffeur uit Rijssen is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen, Alcomobilist
Een 51-jarige Stadjer is maandagmiddag op de Bakboordswal in Groningen betrapt bij het rijden onder invloed. Hij bleek 1.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens bleek dat de man eerder dit jaar zijn rijbewijs al kwijt was geraakt vanwege een soortgelijke overtreding. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dealers aangehouden na inval woning
Bij een inval in een woning aan de Radiumstraat in Groningen heeft de politie enkele tientallen grammen cocaïne en heroïne in beslag genomen. Het pand werd door de politie in de gaten gehouden in verband met dealerpraktijken. De beide bewoners, respectievelijk 43 en 32 jaar zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: tippelaarster bekeurd
Een 40-jarige straatprostituee uit Groningen is maandagnacht bekeurd voor het tippelen op de Noorderhaven in de stad. Zij is voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal kreeg ze een verblijfsverbod uitgereikt.

Groningen: Stadjer vernielt raam bij buurman
Een 37-jarige bewoner van de Grote Beerstraat in Groningen is maandagmiddag aangehouden voor het vernielen van een raam bij de buurman. Hij handelde volgens zeggen uit rancune. De verhouding lag volgens hem niet goed. De politie heeft de man voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van het proces-verbaal is de man weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: vrouw beroofd, dader aangehouden
Een 46-jarige vrouw uit de stad werd maandagavond op de Moesstraat beroofd. De vrouw reed met haar fiets richting de fietstunnel en daarbij werd zij achter opgereden door een 39-jarige bromfiets bestuurder. De bromfiets bestuurder probeerde de rugtas van de vrouw al rijdend weg te nemen. Door het getrek aan de tas kwamen beiden ten val. Getuigen zagen dat de man de tas wilde wegnemen. Zij zagen kans de dader te achterhalen en te overmeesteren. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: vernieling ruit
Afgelopen nacht heeft de politie bij een woning aan de Grote Beerstraat twee stadjers, 30 en 37 jaar oud, aangehouden. Beide heren vernielden een ruit van de woning omdat zij een gestolen bromfiets wilden terughalen. Toen de politie door de bewoners werd gewaarschuwd gingen de mannen er vandoor. Zij konden in de omgeving worden aangehouden. Hierbij werd door een van de verdachten een tweetal messen weggegooid. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: verdachte slikt pillen bij inbraak
Een 30-jarige man zonder vaste woonplaats werd afgelopen nacht aangehouden bij een inbraak in een apotheek aan de Van Lenneplaan. Getuigen zagen de man het pand binnen dringen. Toen agenten het pand doorzochten zagen ze dat de man bezig was medicijndoosjes te legen. Vermoedelijk slikte hij enkele pillen van de door hem geopende doosjes. De man werd meegenomen naar het bureau en na consultering van een arts ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30/m)

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook