Korps: Groningen, plaats: Diverse 1-09-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 1 september 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: jeugdige fietsendieven
Een beveiligingsbeambte zag vrijdagnacht op het Cascadeplein twee jongens een fiets wegnemen. De gewaarschuwde agenten troffen op de Paterswoldseweg twee jongens, 15 en 16 jaar uit Groningen, aan die een fiets met zich meesleepten. Zij werden aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De ouders van de knapen werden ingelicht.

Groningen: ongeval met auto; bestuurder spoorloos Vrijdagnacht werd omstreeks 03.00 uur een zwaar beschadigde auto aangetroffen op het Hoendiep. De wagen had een lantaarnpaal geramd en beide airbags waren afgegaan. Bij de auto was niemand meer aanwezig. Een zoektocht in de omgeving leverde geen resultaat op. Getuigen van de aanrijding kunnen zich melden bij de politie van basiseenheid West op 0900 8844 (30 c/m).

Haren: autobrand
Op de Meerweg onder aan de afrit van de A28 bij Haren vloog de auto van een automobiliste uit Maurik spontaan in de brand. Ondanks de snelle komst van de brandweer brandde de wagen volledig uit. De overblijfselen werden afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Groningen: lastige man tweemaal aangehouden
Een 24-jarige Stadjer is vrijdagnacht tot twee keer toe aangehouden. De eerste keer maakte de man problemen in de Carolieweg met medestappers en werden de partijen gescheiden. De man bleef tekeer gaan en werd voor openbare dronkenschap aangehouden. Na verhoor kon de man het bureau weer uit en korte tijd later beledigde hij surveillerende politieagenten in de Poelestraat. Hij werd wederom ingesloten.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Vismarkt werd vrijdagnacht een 25-jarige automobilist uit Steenwijk gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.6 en moest zijn rijbewijs inleveren. Eerder in de nacht was op de Nieuwstad een in verboden richting rijdende 34-jarige automobilist uit Zuidbroek aan een controle onderworpen. Zijn ademanalyse mislukte waarop een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Op de Borgweg trof de politie een op zijn dak liggend bestelbusje aan met de 43-jarige bestuurder ernaast staand. Op het bureau weigerde de man de alcoholtest en hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en in het opsporingssysteem stonden nog een aantal zaken tegen hem open waardoor hij op het politiebureau mocht blijven.

Groningen: jongen aangehouden voor bedreiging
Een 17-jarige jongen die verblijft in Groningen is vrijdagavond aangehouden voor bedreiging van een 38-jarige Stadjer in de Nieuweweg. Hij bedreigde de man, die hij herkende als beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid, woordelijk en gooide een fiets naar hem toe. Daarna maakte de jongen nog problemen op de Vismarkt. Hij kon in de Gelkingestraat worden aangehouden en zit vast voor nader verhoor.

Winschoten: Veendammer (32) slaat terrasbezoeker De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige Veendammer aangehouden voor mishandeling. Hij gaf een 27-jarige man uit Groningen die op een terras in de Torenstraat in Winschoten zat een vuistslag in het gezicht. De man maakte binnen in het café problemen en sloeg buiten zonder aanleiding de Groninger en verliet daarop de gelegenheid. Op basis van het signalement werd de Veendammer op de Beertserweg aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal en erkende fout te zijn geweest.

Winschoten: winkeldief simuleert onwelwording
Een bedrijfsleider van een schoenenwinkel aan de Langestraat in Winschoten betrapte een 37-jarige man zonder vaste verblijfplaats op de diefstal van een paar schoenen. In het kantoortje van de winkel simuleerde de man dat hij onwel werd en na onderzoek van ambulancepersoneel werd hij naar het bureau gebracht. Met een proces-verbaal op zak werd hij vrijgelaten.

Hoogezand / Veendam: rijden onder invloed
In vier gevallen werden in Hoogezand en Veendam vrijdagnacht automobilisten betrapt op het rijden met een glaasje teveel op. Een 39-jarige automobiliste uit Hoogezand werd op de Kerkstraat in haar woonplaats gecontroleerd en blies een promillage van 1.4. De vrouw kon haar rijbewijs inleveren. Enige tijd later reed in dezelfde straat een 19-jarige Veendammer met een over de grond slepende uitlaat waarvan de vonken vanaf spatten. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en blies een promillage van 0.65. De auto was niet verzekerd. In Veendam reed een 49-jarige automobilist uit Gieten met een kapot achterlicht. Bij controle rook hij sterk naar alcohol en op de tester blies hij 1.3 promille. Op de Raadgildenlaan werd een 47-jarige Veendamse gecontroleerd. Zij bleek een promillage van 0.7 te blazen. Beide bestuurders kregen een rijverbod en een dagvaarding.

Onderdendam: brommer rijdt tegen auto aan
Op de Warffumerweg in Onderdendam reed vrijdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit die plaats tegen een tegemoet komende 23-jarige automobiliste uit Warffum aan. De jongen hield in de bocht niet voldoende rechts en raakte de auto waardoor hij ten val kwam. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht en liep flinke schaafwonden op.

Wehe den Hoorn: betrapt op het rijden onder invloed Op de Provincialeweg S2 bij Wehe den Hoorn werd vrijdagavond een 50-jarige automobiliste uit Zuurdijk gecontroleerd op het rijden onder invloed. Zij blies een promillage van 1.2 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Uithuizen: inbraak bij opticien
Vrijdagochtend werd gezien dat een opticien in de Hoofdstraat West in Uithuizen zijn hele inventaris aan brillen en monturen kwijt was. De daders zijn de voorgaande nacht via de achterzijde de winkel binnengekomen door een raam te forceren. Een ingesteld buurtonderzoek leverde nog niets op. De politie gaat verder met het onderzoek.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook