Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-09-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 8 september 2001

Groningen: vervelende klant aangehouden
Een 21-jarige Stadjer is vrijdagnacht aangehouden voor het mishandelen van een bezoeker van een horecagelegenheid aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De man was kort na sluitingstijd de zaak binnengelopen en wilde volgens zeggen geld wisselen. Dit weigerde de eigenaresse die aangaf dat de zaak inmiddels gesloten was.. Hij werd verzocht de zaak te verlaten. Hij weigerde dit en begon te schelden. Een 19-jarige kennis van de eigenaresse die ook nog in de zaak was wilde vervolgens de man uit de zaak zetten. Hierdoor ontstond een vechtpartij, waarbij de 19-jarige gewond raakte. Op dat moment passeerden juist twee agenten die de beide mannen uit elkaar haalden. De 19-jarige is vermoedelijk met een gebroken neus voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De 21-jarige Stadjer werd overgebracht naar het politiebureau. Hij had nagenoeg geen letsel.

Groningen: overval bij pinautomaat
Een 21-jarige inwoner van Groningen heeft vrijdagavond aangifte gedaan van een beroving bij een pinautomaat aan de Kajuit in Groningen. Hij was bezig geld te pinnen toen hij plotseling door een man met een capuchon op in zijn nek werd gegrepen. Hij moest zijn pincode opgeven, hetgeen hij niet deed. Hij kon zich losrukken en vluchtte weg zonder zijn pinpas en zonder het geld. Zijn 17-jarig maatje die met zijn bromfiets vlakbij stond te wachten nam van de overval niets waar, maar werd even later door dezelfde man gedwongen om van zijn bromfiets te stappen. De man ging er vervolgens op de bromfiets vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: vernielzuchtige Engelsman aangehouden Een 37-jarige man uit Londen vierde zijn bezoek aan Groningen vrijdagnacht in de politiecel. Hij had vrijdagavond op de Turfsingel met een bierpul een raam van een winkel ingegooid. Dit werd gezien door omstanders die hem vervolgens vasthielden en de politie waarschuwden. Deze haalde de man op en sloot hem op in een politiecel. Vanwege alcoholgebruik kon de man niet meteen worden gehoord. Na het uitslapen van zijn roes zal hij nader over de vernieling worden gehoord. Zo mogelijk zal meteen een schadevergoeding worden geregeld.

Groningen: bromfietser gewond bij ongeval
Een 34-jarige inwoner van Groningen raakte vrijdagmiddag gewond toen hij op de Eikenlaan in Groningen met zijn bromfiets in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door en 36-jarige stadsgenoot. De automobilist sneed de betreffende bromfietser toen deze afsloeg, waardoor de bromfietser hard ten val kwam. Hij klaagde nadien over veel pijn aan de borst Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij 0,.55 promille alcohol in zijn bloed bleek te hebben, wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed.

Groningen: blikschade bij botsing drie personenautos Bij een botsing tussen drie personenautos vrijdagmiddag onder het viaduct van de Beneluxweg over de Rijksweg in Groningen ontstond forse blikschade. Twee van de betrokken personenautos moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. Het verkeer werd door de botsing enige tijd opgehouden. De botsing ontstond toen de laatste van de drie, een 21-jarige inwoonster van Groningen te laat doorhad, dat het verkeer onder het viaduct stil stond. Ze waren juist opgetrokken vanwege het groene licht, maar moesten meteen weer op de rem. De vooste twee, een 21-jarige inwoonster van Appingedam en een 46-jarige Stadjer konden op tijd remmen. De achterste niet, waardoor de drie autos in elkaar schoven.

Oude Pekela: oldtimer tegen gevel
Een oldtimer raakte vrijdagnacht ernstig beschadigd toen de 21-jarige chauffeur op de Feiko Clockstraat in Oude Pekela vrijdagnacht niet in staat was de bocht juist te nemen. Hij reed met een gangetjes van rond de 60 km/u toen hij vlak voor de bocht bemerkte, dat het stuur niet goed functioneerde. Hij remde nog wel, maar kon niet meer voorkomen dat de auto tegen de gevel van een aldaar staande woning botste. Hierdoor ontstond er ook schade aan de gevel. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Deel 1 van het kenteken van de oldtimer werd ingevorderd.

Stadskanaal: onbekende automobilist laat beschadigde auto achter Een onbekende automobilist heeft vrijdagnacht bij de rotonde Nautilusweg/Steenhouwer in Stadskanaal een zwaar beschadigde auto achtergelaten die door een botsing met een lantaarnpaal op de kop terecht was gekomen. De politie trof de auto aan, maar geen chauffeur. In of bij de auto waren verder ook geen mensen aanwezig. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De afgeknapte lantaarnpaal is door personeel van het energiebedrijf afgesloten en beveiligd. De politie is op zoek naar de betreffende chauffeur.

Stadskanaal: woninginbraak
In een woning aan de Wolverlei in Stadskanaal is vrijdag overdag ingebroken. Een van de bewoners, die tegen half vier s middags thuiskwam, constateerde dat het huisraad behoorlijk overhoop was gehaald en dat de achterdeur was opengebroken. Kennelijk was het hele huis grondig doorzocht. Alle kasten en laden waren opengemaakt. Vermoedelijk is er een videorecorder meegenomen en een potje met kleingeld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Doezum,: alcomobilist
Een 38-jarige inwoner van Doezum is vrijdagnacht betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd op de Provincialeweg in zijn woonplaats door de politie gesignaleerd in zijn auto. Hij voerde groot licht, hetgeen om een controle vroeg. Daarbij bleek dat hij onder invloed was. Uit de ademanalyse kwam vast te staan, dat hij ongeveer 1.3 promille in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook