Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-09-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 15 september 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: hotelgast slaat ruit in
Surveillerende agenten werden vrijdagnacht rond 06.00 uur in de Kleine Pelsterstraat aangesproken door een 34-jarige man uit Enter die niet in het hotel kon waar hij logeerde. Op aanbellen en op de telefoon werd niet gereageerd waarop de man werd meegedeeld dat er niets anders op zat dan te wachten dat het hotel weer open ging. De man volgde de raad niet op want korte tijd later gooide de Entenaar de ruit in van de toegangsdeur van het hotel om naar binnen te gaan. Hij werd aangehouden en mocht zich eerst te ruste leggen op een celbrits.

Groningen: jongen (14) valt onder invloed van fiets Een 14-jarige jongen uit Groningen viel vrijdagavond op de JF Kennedystraat onder invloed van alcohol met zijn fiets tegen een geparkeerde auto aan. Hij liep een hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis gebracht. De jongen verklaarde met vrienden de nodige spiritualiën gedronken te hebben in een nabijgelegen parkje. De jongen was dermate onder invloed dat hij geen blaasproef kon afleggen. Hem is een bloedproef afgenomen.

Groningen: ex-vriendin gooit ruit in
De politie hield vrijdagavond in de Oppenheimstraat een 35-jarige vrouw uit Groningen aan die bij de woning van haar ex-vriend een ruit had ingegooid. De vrouw die onder invloed van alcohol verkeerde gedroeg zich recalcitrant en verzette zich aanvankelijk tegen haar aanhouding. Na verhoor werd zij met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: fietsendief ingerekend
Vanaf het Stationsplein kwam vrijdagavond de melding dat een 24-jarige man uit Groningen een fiets had weggenomen. De fietsendief werd op het Gedempte Zuiderdiep aangehouden en bekende op het bureau het wegnemen van het rijwiel. Met een proces-verbaal op zak kon hij het bureau verlaten.

Groningen: man (42) deelt kopstoot uit
Een 42-jarige man uit Groningen werd vrijdagmiddag op de Grote Markt aangehouden omdat hij een 32-jarige medezwerver een kopstoot had gegeven. Er was onenigheid ontstaan over een geleend geldbedrag waarop de mishandeling werd gepleegd en een hoofdwond ontstond. Na het afleggen van een verklaring werd de 42-jarige man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: man (22) steekt met mes
In de Peperstraat werd een 22-jarige Stadjer vrijdagnacht meerdere malen gestoken met een mes door een even oude plaatsgenoot die ter plaatse door de politie werd aangehouden. Het slachtoffer werd met een aantal steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een 21-jarige vriend van het slachtoffer die tussen beide wilde komen bij de ruzie liep een oppervlakkige steekwond op. De aanleiding van de ruzie en de steekpartij is op dit moment nog niet duidelijk. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: zwaar onder invloed in het bezit van dope Een 25-jarige Groninger werd vrijdagnacht in de Gelkingestraat aangehouden toen hij zwaar onder invloed met een snorfiets aan de hand door de straat liep. De man bleek in het bezit van verdovende middelen ( een aantal pillen en een kleine hoeveelheid cocaïne). Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten en wordt verhoord over het verdovende middelen bezit.

Groningen: drie mannen voor openlijke geweldpleging aangehouden Drie mannen werden laat in de vrijdagnacht op de Grote Markt aangehouden nadat ze een vrouw onzedelijk hadden betast en de vriend van de vrouw hadden neergeslagen. Ook de vrouw kreeg een klap. Twee van de mannen wilden hun personalia niet opgeven en zijn samen met een 29-jarige Groninger ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Bij de aanhouding van de mannen verleenden twee agenten te paard assistentie om opdringerig omstanders op afstand te houden.

Groningen: hard rijdende taxi op Beneluxweg
Vrijdagavond werd een 21-jarige taxichauffeur uit Groningen betrapt op het te hard rijden over de Beneluxweg. De man reed met een snelheid van 111 km per uur over de weg terwijl er een maximum geldt van 70 km per uur. Hij verklaarde de overtreding door te zeggen dat hij het druk had.

Stadskanaal: ongeval met motorfiets
Op de Eikenhage in Stadskanaal vond vrijdagmiddag een frontale aanrijding plaats tussen een 46-jarige motorrijder en een 44-jarige automobilist, beide uit Stadskanaal. Bij het wegrijden vanaf de Eikenhage nam de automobilist de binnenbocht en zag daarbij de tegemoet komende motorrijder over het hoofd waarop een frontale aanrijding volgde. De motorrijder vloog over de auto heen en werd met onder andere armletsel naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Beide voertuigen moesten worden afgevoerd.

Winschoten: jongeman in bezit van XTC pillen
De politie werd vrijdagnacht gewaarschuwd door een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid aan het Marktplein in Winschoten dat zij een 19-jarige jongeman uit Nieuwe Schans hadden betrapt met XTC pillen. De jongen had de pillen zitten tellen aan de bar en bleek in bezit van 18 XTC pillen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl: vechtpartij bij discotheek
Een groepje van vier jongens uit Delfzijl werd vrijdagnacht uit een discotheek aan de Nieuweweg in Delfzijl gezet omdat zij zich misdroegen. Het naar buiten begeleiden van de jongens ( 20 en 21 jaar) ging met klappen over en weer gepaard. Buiten gekomen gaven de 37-jarige bedrijfsleider en een van de jongens elkaar de hand om de onenigheid te stoppen. Een andere 20-jarige jongen dacht daar anders over en gooide een stoeptegel naar de man maar de steen trof zijn vriend op het hoofd waardoor een bloedende hoofdwond ontstond. Twee jongens werden met hoofdwonden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en de politie stelt een nader onderzoek in naar de vechtpartij.

Zuidwolde: rijden onder invloed
Tijdens een politiesurveillance werd vrijdagnacht op de Oosterseweg in Zuidwolde een 27-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het bureau een promillage van 0.95. Omdat hij dit jaar twee keer eerder betrapt is op het rijden onder invloed werd in overleg met justitie het rijbewijs van de man ingevorderd.

Appingedam / Delfzijl: controle op afvallende lading In de gemeente Appingedam en Delfzijl werd vrijdag gecontroleerd op afvallende lading. In totaal werden zeven boetes van 250 gulden uitgedeeld voor afvallende lading. Vier vrachtwagen waren niet juist beladen, twee personenautos met aanhanger en een tractor met een aanhanger geladen met zand voldeden niet aan de gestelde eisen voor belading.

Delfzijl / Appingedam: illegale werknemers
Bij een gezamenlijke controle van de Vreemdelingenpolitie, Arbeidsinspectie, GAK en Belastingsdienst bij diverse horecabedrijven in Delfzijl en Appingedam werden vier illegale werknemers aangetroffen. In twee Chinese restaurants in Delfzijl en Appingedam van dezelfde eigenaar werden in elke keuken twee illegale chinezen aangetroffen. De vier werden verhoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de restauranteigenaar.

Veendam: aanrijding door rijbewijsloze automobilist De politie hield vrijdagnacht een 26-jarige automobilist zonder vaste woonplaats aan nadat hij op het Beneden Oosterdiep in Veendam tegen een geparkeerde auto was aangereden en vervolgens zijn weg vervolgde. Op de Sorghvlietlaan werd de man die zonder rijbewijs in een onverzekerde auto reed aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Van de man werd een bloedproef afgenomen. De auto is op het bureau achtergebleven.

Hoogezand: botsing tussen brommer en fiets
Op de Duyn van Maasdamweg in Hoogezand vond vrijdagmiddag rond 14.30 uur door onbekende oorzaak een botsing plaats tussen een 29-jarige bromfietser en fietser. Beide mannen verblijven in het AZC in Eexterveenschekanaal. De identiteit van de fietser kon niet direct worden vastgesteld en beide mannen werden voor behandeling naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Getuigen van de aanrijding kunnen zich melden bij de politie in Hoogezand op 0900 8844.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook