Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-09-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 23 september 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: man vernielt ruit
De politie heeft zaterdagnacht in de Burgemeester Venemastraat in Winschoten een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De kreeg tijdens het afleggen van een visite ruzie met zijn vriendin. Beiden gingen te voet naar huis. Onderweg laaide de ruzie weer op waardoor de man erg kwaad werd. Kennelijk om zijn woede te koelen pakte hij op een gegeven moment een onbekend gebleven voorwerp uit een afvalbak en gooide die tegen het raam van een woning aan de Paul Krugerstraat in Winschoten. Het raam brak daardoor. De 70-jarige bewoner van het pand waarschuwde de politie. De verdachte, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, kon op basis van een getuigenverklaring worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Stadskanaal: dronken mannen aangehouden
Na een melding over overlast door jongeren troffen surveillerende politiemensen zaterdagavond in de berm van de Buinerweg in Stadskanaal twee slapende mannen aan. Toen de agenten de mannen wakker maakten bleken ze zwaar onder invloed van drank te verkeren. Beiden mannen gedroegen zich agressief. Omstanders wisten te vertellen dat de mannen zich aan de Brugkade al enige tijd agressief en vervelend hadden gedragen. Ze sprongen voor rijdende autos en maakten slaande en schoppende bewegingen naar voorbijgangers. De politie heeft de mannen meegenomen en ingesloten ter ontnuchtering.

Mussekanaal: openlijke geweldpleging
Bij een vermoedelijk juist omver gegooide kledingverzamelbak aan de Akkerweg in Musselkanaal hielden surveillerende politiemensen zondagmorgen een 22-jarige man uit Musselkanaal aan. Twee andere mannen, die ook bij de bak stonden konden ontkomen. De aangehouden verachte werd meegenomen naar het bureau. Hij bekende samen met de twee anderen de bak te hebben omgegooid. Ook bekende hij samen met de anderen een ruit van een woning aan de Ceresstraat te hebben ingegooid. De man is na verhoor met een proces-verbaal voor openlijke geweldpleging en vernieling heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de andere twee daders.

Meedhuizen: dronken automobilist rijdt in sloot Een 65-jarige automobilist uit Nieuweschans belandde zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak met zijn auto in een sloot langs de Meedhuizerweg in Meedhuizen. Na een melding over het ongeval werd de man, die zelf uit zijn auto kon komen, door politiemensen bij zijn wagen aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol. De man werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.35 promille alcohol uitwees. Na verhoor is de man heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto is door een bergingbedrijf uit de sloot gehaald.

Warffum, Delfzijl e.a.: alcoholcontroles
De politie heeft zaterdagavond- en nacht op verschillende plaatsen in Warffum, Uithuizen, Onderdendam, Bedum, Stedum en Ten Boer alcoholcontroles gehouden. Daarbij werden van 211 bestuurders blaasproeven afgenomen. Drie van hen bleken te veel te hebben gedronken. Zij werden meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse en allen na verhoor heengezonden. Het hoogste alcoholpromillage, 0.9 promille, werd gemeten bij een in Warffum aangehouden 38-jarige automobilist uit Usquert. Ook in de gemeenten Appingedam en Delfzijl werden zaterdagavond- en nacht alcoholcontroles uitgevoerd. In deze gebieden werden 342 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van drank. Vier van hen liepen tegen de lamp waarvan er drie na de ademanalyse ook inderdaad teveel alcohol op bleken te hebben. Het hoogste promillage (1.35) werd gemeten bij een op de Kustweg in Delfzijl aangehouden 30-jarige bromfietsster uit Delfzijl. Alle verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden.

Groningen: man aangehouden
Bij een café aan de Spilsluizen in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. Een personeelslid van het café zag dat de man een andere bewoner tijdens een ruzie sloeg. Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Groningen deed aangifte. Hij liep geen noemenswaardig letsel op. De verdachte, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd buiten de kroeg gezet en door de politie meegenomen. Hij is ingesloten.

Groningen: niet teruggekeerd van verlof
In een horecagelegenheid in de Gelkingsetraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 24-jarige Groninger aangehouden. De man bleek een deel van zijn rekening niet te kunnen betalen en werd agressief toen hij daarop werd aangesproken. Hij bedreigde een personeelslid die de politie waarschuwde. Aan het politiebureau bleek dat de verdachte niet was teruggekeerd van verlof uit een gevangenis. Hij is na te zijn verhoord overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft in de Poelestraat in Groningen een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt er van verdacht een inwoner van Groningen, leeftijd nog niet bekend, in het gezicht te hebben geslagen. Het slachtoffer had ruzie met een andere man. De verdachte bemoeide zich met de ruzie en sloeg het slachtoffer. Die liep vermoedelijk een gebroken neus op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De verdachte kon met behulp van beelden van de beveiligingscameras worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: man kraakt gokautomaten
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 38-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht gokkasten te hebben opengebroken in een café, eveneens aan de Grote Markt. Een personeelslid merkte de gokkastenkraak op juist toen de verdachte de zaak verliet. Hij werd op basis van een signalement opgepakt. De man was bij zijn aanhouding in bezit van inbrekersgereedschap en een grote hoeveelheid kleingeld. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: asielzoeker aangehouden
Wegens bedreiging en mishandeling van een medebewoner en een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft de politie zaterdagmiddag een 17-jarige man uit Angola aangehouden in het asielzoekerscentrum aan de Van Houtenlaan in Groningen. De man gedraagt zich, onder invloed van drank en drugs al enige tijd agressief. Toen hij zaterdag door een medebewoner, een 18-jarige man uit Tjetjenie, werd aangesproken werd hij opnieuw agressief en sloeg de medebewoner. Een 27-jarige beveiliger werd door de verdachte bedreigd. Die werd door de politie meegenomen. Hij is na verhoor heengezonden. De toegang tot het AZC is hem ontzegd.

Groningen: dronken bestuurders
De politie heeft zaterdagmorgen, avond- en nacht vier bestuurders aangehouden die te veel hadden gedronken. Op het Zuiderdiep werd een 19-jarige uit Groningen bromfietser uit Groningen aangehouden. Hij droeg geen helm en bij hem werd 1.15 promille gemeten. 1.85 promille werd vastgesteld bij een 41-jarige automobilist uit Groningen. Hij werd in de Schoolstraat aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bij een 39-jarige automobilist uit de Drentse gemeente Aa en Hunze werd 1.45 promille gemeten nadat hij op de Paterswoldseweg was aangehouden wegens rijden onder invloed. Toen hij zaterdagmorgen werd bekeurd voor het rijden in verboden richting in de Oude Boteringsetraat in Groningen bleek een 38-jarige automobilist uit Tijnje ook te veel te hebben gedronken. De analyse van zijn adem wees
1.75 promille uit. Alle verdachten zijn na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Groningen: vrouw ernstig mishandeld
Een inwoonster van Groningen, leeftijd nog niet bekend, is zondagmorgen zwaar mishandeld in haar woning aan de Amkemaheerd in Groningen. De vrouw is met diverse verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis waar ze is opgenomen. De mishandeling is vermoedelijk gepleegd door de ex-man van de vrouw, een inwoner van Kampen. Hij vertrok na de ruzie in een auto. De man kon nog niet worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Marum: man aangehouden na mishandeling
Zaterdagnacht heeft de politie aan de Tolhuisstraat in Marum een 24-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 23-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen. Beide mannen troffen elkaar in een horecagelegenheid in Marum waarbij het slachtoffer zonder enige aanleiding door de verdachte met een bierglas in het gezicht werd geslagen. Het gevolg was aan fikse verwonding aan het gezicht die in een ziekenhuis behandeld moest worden. Op aanwijzing van getuigen kon de verdachte kort na de schermutseling worden aangehouden. Hij is ingesloten. De aanleiding van de ruzie ligt vermoedelijk in de relatiesfeer. Het slachtoffer heeft al geruime tijd verkering met de ex-vriendin van de verdachte.

Garnwerd: automobilist onder invloed
Een 46-jarige automobilist uit Ezinge is zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Hunzeweg in Garnwerd. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. (1.85 promille). Hij is na verhoor op het politiebureau met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook