Korps: Groningen, plaats: Groningen 7-09-2001
Politiebericht Groningen vrijdagmiddag

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: autodief meteen aangehouden
Een 42-jarige inwoner van Wijster is donderdagnacht opgepakt, als verdacht van het stelen van een personenauto uit de showroom van een garagebedrijf aan de Protonstraat in Groningen. Betrokkene reed met de auto dwars door de etalageruit en heeft daarna vermoedelijk enkele uren met de auto gereden. De politie vond de auto in de omgeving terug. De betreffende persoon werd daar ook aangetroffen. Al snel bleek dat hij met de diefstal te maken had. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De schade aan het garagebedrijf is groot. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groningen: klara redt buurt
Een tochtige koe bracht redding in de buurt van het slachthuis aan de Gotenburgweg in Groningen vrijdagmorgen. Een dolle stier die aan het slachthuis zou worden afgeleverd werd plotseling dol en zette het op een lopen. Het verkeer ondervond daarvan aardig veel last en stond grotendeels stil. Net toen de politie besloot om het verdovingsgeweer op te halen vanaf het bureau, werd bij het slachthuis een tochtige koe uitgeladen. Dat stemde de stier zeer gunstig, waarna hij achter de koe aandraafde, helaas zijn einde tegemoet Of hij zijn laatste wens nog in vervulling zag gaan, is een geheim die binnen de muren van het slachthuis wordt bewaard..

Haren: inbraak woning
In een woning aan de Scheperweg in Haren is woensdagnacht ingebroken. Men is binnengekomen door het slot van de achterdeur te forceren. Er is onder meer een computer meegenomen. Tevens worden zilveren lepels, enkele vazen en een kleurentelevisie vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Lettelbert: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Hoofdstraat in Lettelbert zijn vrijdagmorgen 90 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 10 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Heereweg in Aduard werden vrijdagmorgen 251 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 11 te hard (hoog 63, maximumsnelheid 50). Op de Friesestraatweg bij Grijpskerk werden daarna 300 voertuigen gecontroleerd, waarvan er eveneens 11 te hard reden. De hoogst genoteerde reed hier 121 waar maximaal 80 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook