Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-09-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 10 september 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 20-jarige Stadjer is zondagmiddag aangehouden nadat hij op het Schuitendiep tijdens het parkeren met zijn auto schade had veroorzaakt aan een andere personenauto. Hij bleek dronken te zijn. Aan het politiebureau bleek hij niet fatsoenlijk in staat om de ademanalyse af te werken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: motorrijder gewond
Een 51-jarige motorrijder uit Markelo liep zondag omstreeks het middaguur rugletsel op toen hij op de Aduarderdiepsterweg in Groningen plotseling onderuit ging. Volgens betrokkene liep zijn achterwiel vast waardoor hij de controle over het voertuig verloor. De motor raakte flink beschadigd. Het slachtoffer is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: boom omgewaaid op twee autos
Een omgewaaide boom veroorzaakte zondagmorgen flinke schade aan twee gepareerde autos op de Goudlaan in Groningen. De brandweer heeft de boom verwijderd.

Groningen: man breekt bij buren in
De politie heeft zondagmiddag een 35-jarige bewoner aan de Helper Kerkstraat in Groningen aangehouden die bij de buren had ingebroken. Agenten die passeerden zagen de deur van de betreffende woning open staan en constateerden dat alles overhoop was gehaald. Toen ze bij de 35-jarige man gingen informeren werd al snel duidelijk dat hij verantwoordelijk was voor de inbraak. Hij had enkele herkenbare spullen van de buren in zijn kamer liggen. Hij bekende de inbraak en is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: alcomobilist
Een 65-jarige automobilist uit Groningen is zondagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek 1.1 promille in zijn bloed te hebben. De politie trof de man rijdens een controle aan op de Verlengde Hereweg.

Appingedam: vernielingen
In de Focco Ukenalaan in Appingedam werd zaterdagnacht door een groepje jongens een viertal vernielingen gepleegd. Bewoners zagen dat ruiten bij twee winkels werden ingegooid, een autoruit vernield werd en twee autospiegels van twee autos stukgemaakt. Een van de bewoners achtervolgde het groepje nog maar zij wisten te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: automobilist rijdt tegen lantaarnpaal Op de Weg naar den Dam in Delfzijl raakte een 23-jarige automobilist uit Appingedam zondagmiddag uit de koers en ramde een lantaarnpaal. De 19-jarige inzittende kreeg als gevolg van een uitgeklapte airbag, ademhalingsmoeilijkheden. De bestuurder reed met de zwaar beschadigde auto door naar een huisarts en belde de politie. De dokter behandelde de inzittende en de auto werd afgesleept.

Grootegast: twee jeugdige inbrekers
Aan de Legolaan in Grootegast overliepen de eigenaren van een motorenhandel zondagavond twee jeugdige Grootegasters (12 en 13 jaar) die aan het inbreken waren in het bedrijfspand. De jongens hadden een omheiningshek doorgeknipt en een paneel in een toegangsdeur was geforceerd. De jongens bekenden eerder bij een bedrijf in bouwmaterialen aan de Legolaan te zijn geweest. De eigenaar meldde veel schade bij zijn bedrijf, onder andere was er een heftruck in een naastgelegen sloot gereden. Gezien de ernst van de feiten en het vermoeden dat de jongens meer op hun kerfstok hebben zijn zij beiden in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Roodeschool: man (29) steekt auto in brand
Een 29-jarige man uit Roodeschool is zondagavond aangehouden op de Westerdijkstraat in zijn woonplaats voor het in brand steken van een personenauto. De man verklaarde vanwege een conflict met de gebruiker van tot zijn daad te zijn gekomen. De brandweer bluste de wagen en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een belendende woning.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook