Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-09-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 9 september 2001

Onstwedde: dodelijk ongeval
Een 23-jarige inwoner van Vlagtwedde is zaterdagnacht om het leven gekomen toen hij in een flauwe bocht in de Kampweg bij Onstwedde rechtdoor reed en tegen een boom botste. Het wrak met daarin het slachtoffer werd aangetroffen door enkele jonge fietsers. Het ongeval moet kort daarvoor zijn gebeurd. Het slachtoffer is ter plaatse overleden en is door de brandweer uit het wrak gehaald.

Groningen: voetgangster zwaar gewond na aanrijding

Een 17-jarige inwoonster van Groningen is zaterdagnacht ernstig gewond geraakt nadat ze op de Stationsstraat in Groningen werd aangereden door een met hoge snelheid rijdende personenauto, bestuurd door een 26-jarige inwoner van Hoogkerk. Het slachtoffer is met diverse breuken en inwendige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is niet bekend. Het meisje liep met enkele vrienden op het trottoir richting Emmaplein. Nabij de Coehoornsingel stak het gezelschap de weg over. Op dat moment kwam vanuit de richting van de Emmabrug de automobilist met hoge snelheid aanrijden via de busbaan. Het gezelschap werd daardoor volledig verrast. Het meisje werd vervolgens geschept en belandde enkele tientallen meters verder op straat. De automobilist reed vervolgens door. Via getuigen slaagde de politie erin hem even later in de buurt van zijn woning aan te houden. De auto was zwaar beschadigd aan de voorzijde. Tevens was de voorruit stuk. Tijdens zijn vervolgtocht na het ongeval heeft hij vermoedelijk nog een aanrijding met een geparkeerd staande auto gehad op de Coehoornsingel. De Hoogkerker is voor nader onderzoek ingesloten. Vanwege alcoholgebruik is bij hem een bloedproef afgenomen.

Groningen: Fries aangehouden voor mishandeling Groninger

Een 23-jarige inwoner van Oosterwolde is zaterdagnacht aangehouden, nadat hij een medebezoeker van een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat had mishandeld. Het slachtoffer, een 20-jarige Stadjer had hem op een gegeven moment aangestoten tijdens het passeren, hetgeen een woordenwisseling opleverde. Korte tijd later toen ze elkaar weer tegenkwamen gaf de Fries de Groninger een kopstoot en vermoedelijk een klap met een glas, waardoor de Groninger snijwonden opliep in het gezicht. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De Stadjer is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: bekeuring voor twee bezoekers binnenstad

Een inwoner van Emmen (24) en diens metgezel uit Erica (21) zijn zaterdagnacht bekeurd voor enkele overtredingen in de binnenstad van Groningen. De Emmenaar stond met zijn auto geparkeerd voor een café aan de Steentilstraat. Nadat hij daarvoor een bekeuring kreeg, begon zijn metgezel de agent uit te schelden, kennelijk als dank voor de bekeuring. Daarna reed de Emmenaar vol gas weg en gooide de kennisgeving van bekeuring uit het raam. Dit soort zaken wordt met het project Schoon, heel en veilig streng aangepakt. De auto werd even verderop door een andere politiesurveillance tot stoppen gedwongen, waarna beide heren mee konden naar het politiebureau. Daar kreeg de Emmenaar nog een bekeuring voor het weggooien van papier op straat. Zijn metgezel kreeg een proces-verbaal voor belediging. Na het afleggen van een verklaring konden ze weer richting Drenthe reizen.

Grootegast: Friese automobilist vindt zijn Waterloo in Grootegast

Een 26-jarige automobilist uit Smallingerland moest zijn vlucht voor een politiecontrole vannacht in de omgeving van Marum duur bekopen. Hij botste na een achtervolging in een slinger in de weg van de Hoofdstraat in Grootegast met zijn auto volop een grote zwerfkei. Zijn auto raakte daardoor ernstig beschadigd en hij liep daarbij zelf enkele verwondingen op aan zijn hoofd. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Omdat bleek dat hij alcohol had gedronken werd daar tevens een bloedproef bij hem afgenomen. De politie trof de automobilist in Marum aan. Omdat uit de auto een sterke alcohollucht kwam wilden de agenten hem laten blazen. Hij wilde dit kennelijk voorkomen door hard weg te rijden. Via de A7 ging het bij de afslag Boerakker richting Oldekerk. Daar zou hij worden opgevangen door een andere politiepatrouille. Hij keerde echter zijn auto en reed via de Provincialeweg richting Grootegast. In Grootegast eindigde dus de rit. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: inbraken
In een woning aan de Akkerwinde en de Vogelwikke in Grootegast is zaterdag vermoedelijk overdag ingebroken. In beide gevallen is een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Onder meer wordt er audioapparatuur vermist en enkele pasjes.

Tolbert: auto tegen boom, bestuurder onder invloed

Een 24-jarige automobilist uit Opeinde is zaterdagavond aangehouden, nadat hij met zijn voertuig op de Hoofdstraat in Tolbert tegen een boom was gebotst. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn (1.1 promille). Aanvankelijk was de bestuurder met twee inzittenden weggelopen van de plaats van het ongeval. Via getuigen werd de politie getipt. Ze werden vervolgens in Tolbert gesignaleerd waar de bestuurder na een korte achtervolging en een zoektocht in de bosjes werd aangehouden. Tijdens de achtervolging kwam een politieagent vervelend ten val, waardoor hij enkele gekneusde ribben opliep. De politie maakt proces-verbaal op.

Tolbert: alcomobilist in de sloot
Een 22-jarige automobilist uit Lutjegast is zaterdagavond op het Schilligepad bij Tolbert met zijn auto in de sloot geraakt, volgens zeggen doordat hij onder het rijden aan de radio zat te frutselen. Hij miste daardoor de bocht in de weg. Nader onderzoek gaf aan, dat de man ook onder invloed van alcohol verkeerde. De ademtest wees uit dat hij ongeveer 1.1 promille in zijn bloed had. De auto raakte door het ongeval totaal vernield. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de sloot gehaald. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: stuntende bromfietser zorgt voor schade

Om een stuntende bromfietser te ontwijken, botste een 28-jarige automobilist uit Mussel zaterdagmiddag tegen een boom, waardoor zware schade ontstond. De automobilist reed op de Sluisstraat achter de bromfietser die steeds slingerde en herhaaldelijk afremde. Op een gegeven moment wilde de automobilist er omheen, hetgeen aanvankelijk lukte. Op het laatste moment slingerde de bromfietser echter tegen de auto aan, waardoor de bestuurder sterk naar links stuurde om te voorkomen dat de bromfietser vol werd aangereden. De bromfietser reed na het ongeval door. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: autos opengebroken
De politie kreeg zaterdagavond vier aangiftes binnen over opengebroken autos op en rond het Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten. Het is niet bekend of er spullen uit de autos ontbreken.

Alcohol in het verkeer
In Aduard is een 17-jarige bromfietser bekeurd voor het rijden onder invloed. Met 0.7 promille blies hij juist boven de toegestane marge van 0.5 promille. Volgens zeggen had hij in het laatste uur op een verjaardagsfeestje nog drie halve liters bier naar binnen gewerkt. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren en een proces-verbaal. In Appingedam werd een 18-jarige fietser uit die plaats betrapt bij het rijden onder invloed. Hij voerde allerlei gevaarlijke capriolen uit op de weg en werd bijna aangereden door een automobilist. Hij had 1.6 promille in zijn bloed. Een 39-jarige automobilist uit Groningen werd in Delfzijl op het Schuitenzand gecontroleerd en met 1.4 promille fout bevonden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Winschoten ten slotte moest een 40-jarige Pekelder automobilist zijn rijbewijs eveneens inleveren. Hij bleek 1.9 promille in zijn bloed te hebben.

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg in Uithuizen zijn zaterdag omstreeks het middaguur 360 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 124 te hard. De hoogst genoteerde reed 91 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Daarna werden op de Hooilandseweg bij Roodeschool 347 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 31 te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 80 km/u waar 50 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook