Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond / Eindhoven 11/01/99

Persbericht van 1 november 1999/

Eindhoven: Verdachte meldt zich
Zondagmiddag om 14.25 uur is op het hoofdbureau een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was naar het hoofdbureau gekomen om te vertellen dat hij vrijdagavond geld had weggenomen uit de kassa van een supermarkt aan de Hoogstraat. De man deed een greep in de kassa toen de caissière de kassalade opendeed om een andere klant wisselgeld terug te geven. De dader vluchtte en reed op een fiets richting centrum. Bij het opmaken van de kas bleek er ruim f 1.000,= weg te zijn. De verdachte is ingesloten. Het geld had hij al aan drugs opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendief met valse naam
Op de Bogert is zondagmiddag om 15.15 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed op een fiets en droeg een splinternieuwe fiets met zich mee. Hij kon geen verklaring geven van wie de fiets was. Hij werd aangehouden en gaf daarbij zijn naam op. Die bleek vals te zijn. Op weg naar het bureau bekende hij ook de fiets bij het Beursgebouw gestolen te hebben. Hij werd voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagmorgen om 1.55 uur is op de Hugo van der Goeslaan een 33-jarige Geldropse automobilist aangehouden. De man reed slingerend over de weg. Een blaastest mislukte, waarna een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Man beroofd van horloge
Zondagavond, rond 23.30 uur is een 21-jarige Geldroppenaar op de Boschdijk beroofd van zijn horloge. De man fietste bij de fietserstunnel vlakbij de Fellenoord toen twee jongens van ongeveer 18 jaar oud hem van de fiets trokken. Zij spoten een soort gas in het gezicht en pakten zijn horloge af. Daarmee verdwenen ze.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Bij een autogordelcontrole zijn maandagmorgen op de Wolvendijk 19 bestuurders bekeurd. Zij droegen de gordel niet. Een bestuurder kreeg een verbaal omdat hij zonder rijbewijs reed.

Eindhoven: Auto gestolen
Tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 15.15 uur is vanaf de Botenlaan een groene Chrysler CD5R met het kenteken TR-FR-25.

Helmond: Vernieler aangehouden
Op de Groenewoud is maandag om 0.30 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen dat in de Kerkstraat door vier personen een ruit was vernield van een winkel. De politie trof op Groenewoud vier personen aan. Een van hen, de 20-jarige verdachte, vertelde de ruit uit baldadigheid vernield te hebben. Na verhoor is hij heengezonden.

Helmond: Trailer en boot gestolen
In het afgelopen weekend is vanuit een schuur achter een woning aan de Mgr. Swinkelsstraat een trailer met motorboor gestolen. De poort en de toegangsdeur van de schuur zijn opengebroken. De boot is oranje en is van het merk Volvo Jofa. In de boot lag nog een werphengel.

Helmond: Inbraak in woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan 't Cour. Uit de woning zijn een televisietoestel, een videorecorder, een telefoontoestel, een telefax en 200 cd's weggenomen. Vermoedelijk is de voordeur via de brievenbus geopend.

Deel: ' Politiebericht Helmond / Eindhoven '
Lees ook