Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond/Eindhoven 09/30/99

Persberichten 30 september 1999/

Politieberichten

In het kader van het verkeershandhavingsproject zijn op verschillende locaties in de regio Brabant Zuid-Oost verkeerscontroles gehouden. Plaats dag passanten overtreders hoogste snelheid max. Eindhoven donderdag
Leenderweg 9.15-15.05u 3409 184 78 50
Aalsterweg 8.50-14.15u 2957 487 98 50
Boutenslaan 8.15-15.25u 3737 430 118 70
Eindhoven donderdag passanten geen gordel om
Insulindelaan 13.15-14.15u 25 8
Spottersweg 7.30-10.00u 82 4
Best
Oirschotseweg 7.45- 9.15u 38 15

Eindhoven: Diefstal auto
Op donderdagmiddag om 15.29 uur is op de Fuutlaan een 28- jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Kort daarvoor had hij vanaf de Vestdijk een auto weggeno-men. Een surveillerende politie-eenheid zag die auto over de Stationweg rijden naar de Fuutlaan. Daar negeerde in eerste instantie de bestuurder een aan hem gegeven stopteken. Kort daarna stopte hij en kon de man worden aangehouden. De man is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De auto is aan de rechtmatige bezitter teruggeven.

Eindhoven: Dodelijke aanrijding
Donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur is op de A2 de 40- jarige motorrijder, W. Fritz, uit Eindhoven, dodelijk verongelukt bij een aanrijding. De motorrijder reed daar ter hoogte van knooppunt de Hogt, over de linkerrijbaan van de A2, richting Tilburg den Bosch. Toen de motorrijder naast een vrachtauto kwam te rijden, begon hij door onbekende oorzaak te slingeren. Even later viel de motorrijder en sloeg met zijn hoofd tegen het voorste wiel van de vrachtwagentrailer. Volgens getuigen sloeg het hoofd van de motorrijder daarna nog enkele malen tegen het wiel van de vrachtauto. De vrachtwagenchauffeur stopte meteen. De motorrijder, die nog werd gereanimeerd, overleed ten gevolge van het ongeval. De politie stelt in samenwerking met de technische recherche een onderzoek in naar de juiste toedracht van het verkeersongeval.

Eindhoven: Agressieve weggebruiker
Op donderdagavond omstreeks 18.10 uur reed een 41- jarige automobilist uit Eindhoven in een file op de Leenderweg. Achter hem reed een vrachtwagen. De chauffeur daarvan claxonneerde meerdere malen. Kort daarna probeerde de vrachtwagen de Eindhovenaar rechts in te halen, hetgeen niet gelukte. Men kwam tot stilstand. Direct daarop kwam de vrachtwagenchauffeur naar de auto van de Eindhovenaar gelopen. De Eindhovenaar sloot zijn portier. De vrachtwagenchauffeur trok aan het portier en trapte vervolgens met zijn voet tegen het spatbord en buitenspiegel. Hierna liep hij terug naar zijn vrachtwagen. Door getuige en de Eindhovenaar kon het kenteken van de vrachtauto worden opgenomen. De buitenspiegel werd vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Schoorsteenbrand
Donderdagavond omstreeks 18.55 uur brak er brand uit in een schoorsteen van een woning aan de Oranjelaan. De brandweer bluste de brand. Schade is onbekend.

Helmond: Diefstal bromfiets
Donderdagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur werd er vanaf de Geysendorfferstraat een witte snorfiets, Gilera Citta, met het verzekeringsplaatje XBH 817 weggenomen. De 18- jarige Helmonder die zijn bromfiets afgesloten voor de cafetaria had gezet, zag kort daarna toen hij weer buiten kwam dat zijn bromfiets verdwenen was.

Deel: ' Politiebericht Helmond/Eindhoven '
Lees ook