Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond/Eindhoven 09/14/99

Persberichten 15 september 1999/

Politieberichten

Helmond: Steunfraude
Door het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-verbaal opgemaakt ter zake steunfraude, tegen een 36- jarige man uit Helmond en voor medeplichtigheid daaraan tegen een 27- jarige man uit Geldrop. De man uit Helmond verhandelde uit Duitsland afkomstige autowrakken waarbij hij gebruik maakte van een voertuig dat op naam stond van de man uit Geldrop. De fraude is gepleegd in de gemeente Helmond in de periode van november 1997 tot juni 1999. De gemeentelijke sociale dienst van de gemeente Helmond is hierdoor voor een bedrag van fl. 48.557,- benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Helmond: Snelheidscontroles
Op woensdagmiddag tussen 12.45 uur en 14.30 uur is er op de Aarle-Rixtelseweg een snel-heidscontrole gehouden. 798 voertuigen zijn gecontroleerd. 55 automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Woensdagmiddag tussen 15.30 uur en 17.00 uur is er op de Geldropseweg een snelheids-controle gehouden. 882 voertuigen zijn gecontroleerd. 84 automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Eindhoven: Diefstal uit winkel
Op woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur is op de Demer een 16- jarige man uit Eindhoven staande gehouden. Kort daarvoor had hij vanuit een winkel aan de Rechtestraat sokken weggenomen. Direct na de diefstal rende de man de winkel uit. Een oplettende getuige en een gewaarschuwde winkelsurveillant renden achter de verdachte aan. Na een korte achter-volging kon de verdachte worden staande gehouden. De verdachte verzette zich hevig en trachtte te ontkomen toen hij werd overgebracht naar een ophoudlokaal in de winkel op de Rechtestraat. Aldaar kon de politie de man aanhouden. Bij de verdachte werd nog een gestolen herenslip aangetroffen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man steekt deurwaarder
Op woensdagmiddag om 13.10 uur zijn bij hun woning op de Clematisstraat een 31- jarige man en een 24- jarige vrouw, uit Eindhoven, aangehouden. Kort daarvoor had de man een 46- jarige deurwaarder met een mes meerdere malen gestoken. De deurwaarder was voor beslaglegging van twee voertuigen aan de woning van de 31 jarige Eindhovenaar. De Eind-hovenaar nam dat niet, liep zijn woning binnen en kwam met een stuk hout terug. Hij sloeg daarmede meerdere malen naar de deurwaarder, die daarop naar zijn auto liep. Direct daar-op zag de deurwaarder dat de vrouw, die uit de woning kwam, een mes aan de Eindhove-naar gaf. De Eindhovenaar liep naar de deurwaarder en stak meerdere malen in de richting van de deurwaarder, die de slagen enigszins kon afweren. De deurwaarder raakte daarbij gewond aan zijn hand en schouder. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de man en vrouw aanhouden. De verdachten zijn overgebracht en ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Lastige man
Op woensdagmiddag om 15.50 uur is aan de Mathildelaan een 19- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij een politieman beledigd met zeer onwelvoeglijke taal. De verdachte was het niet eens met een bekeuring die hij gekregen had. Tijdens de belediging uitte de Eindhovenaar bedreigingen naar de politieman. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op woensdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.30 uur is er op de Boutenslaan een snelheids-controle gehouden. Van de 2240 gecontroleerde voertuigen reden er 209 sneller dan de toegestane snelheid van 70 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. Op de Leenderweg is woensdagmiddag tussen 14.45 uur en 17.30 uur een snelheidscontro-le gehouden. 1869 voertuigen zijn gecontroleerd. 89 automobilisten reden sneller dan de toe-gestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Woensdag tussen 14.45 uur en 20.20 uur is er op de Eisenhouwerlaan een snelheidscontro-le gehouden. 3898 voertuigen zijn gecontroleerd. 83 automobilisten reden sneller dan de toe-gestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u.

Eindhoven: Diefstal van een fiets
Op woensdagmiddag om 16.30 uur is in een achtertuin van een woning aan de Anemone-straat een 24- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij uit een winkel aan de Aalsterweg een fiets weggenomen. De fiets werd in de achtertuin van een woning aan de Anemonestraat aangetroffen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Eindhoven: Geïrriteerde weggebruiker
Woensdagmiddag omstreeks 17.25 uur is op de Bleekstraat een 34- jarige fietser uit Val-kenswaard aangehouden. Hij reed daar over het fietspad van de Bleekstraat richting Val-kenswaard. Gekomen bij de kruising met de Vestdijk wilde hij linksaf richting Vestdijk. Hij werd daarbij gehinderd door een op het fietspad stilstaande personenauto, die rechtsaf de Vestdijk op wilde. De auto stond te wachten voor het rode verkeerslicht. De fietser raakte geïrriteerd omdat hij moeilijk de auto rechts kon passeren. Bij het passeren raakte hij de auto. Hierop riep de passagier van de auto naar de fietser, dat hij uit moest kijken. Direct daarop sprong het licht op groen en reden beiden aan. De fietser nam dat niet en trapte enkele malen met zijn voet tegen de auto. De auto bekwam schade aan achterlicht, spatbord en portier. Tegen de fietser is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Op woensdagavond tussen 18.00 uur en 19.30 uur is er op de Gerwenseweg een snelheid-controle gehouden. 227 voertuigen zijn gecontroleerd. 55 automobilisten reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. Gemert: Snelheidscontrole
Op woensdag tussen 15.35 uur en 20.00 uur is er op de Elsendorpseweg een snelheidscon-trole gehouden. 2005 voertuigen zijn gecontroleerd. 217 automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

Deel: ' Politiebericht Helmond/Eindhoven '
Lees ook