Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond/Eindhoven 09/16/99

Persberichten 16 september 1999/

Politieberichten

Helmond: Fietster gewond
Op woensdagavond omstreeks 20.05 uur raakte een 15- jarige fietster uit Helmond bij een aanrijding gewond. Zij fietste over het fietspad van De Bergen richting kruising De Bergen - Heeklaan. Gekomen op de kruising negeerde zij het rode verkeerslicht en stak de Heeklaan over. Een 21- jarige automobilist uit Helmond, komende uit de richting Kanaaldijk Zuid-West, reed over de Heeklaan naar genoemde kruising. Gekomen bij de kruising reed hij bij groen verkeerslicht rechtdoor. Een aanrijding met de fietster was het gevolg. Het meisje raakte ge-wond en is ter observatie overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De fiets werd totaal vernield. De auto bekwam schade aan de rechtervoorzijde.

Helmond: Bedreiging
Op woensdagavond om 19.55 uur is op de Nemerlaerhof een 20- jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor was hij via een schutting en een schuurtje op de achterplaats van een woning aan de Nemerlaerhof gesprongen. Hij wilde daar zij snorfiets halen, die hij ter reparatie had aangeboden. Hij had onenigheid gekregen aangaande de reparatie en betaling van de snorfiets. De 15- jarige bewoner en zijn 51- jarige moeder namen dat niet en sommeerde de man te vertrekken. Deze pakte daarop een tafel en liep dreigend op de jongen en zijn moeder in. De 51- jarige vrouw pikte dat niet en sloeg met een honkbal knuppel de tafel in stukken. Direct daarna ontstond er een vechtpartij tussen de jongen en de man, waarbij enkele terracotta potten sneuvelden. Hierna verliet de man de achterplaats. Even daarna kon hij op aanwijzing van betrokkenen worden aangehouden. Hij is over-gebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Helmond: Fietser gewond
Op donderdagmorgen omstreeks 8.15 uur raakte een 70- jarige fietser uit Helmond bij een aanrijding gewond. Zij fietste op het fietspad van de Watermolenwal richting kruising Watermolenwal en Torenstraat. Een 32-jarige automobiliste uit Helmond reed daar komende uit de Torenstraat de Watermolenwal op. Zij werd daarbij door de zon verblind en zag de fietster niet aankomen rijden. Een aanrijding was het gevolg. De fietster is met een sleutel-beenfractuur en een hoofdwondje overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Verkeerscontroles
Op donderdagmorgen is op de Bakelsedijk, Nachtegaallaan en het Oostende een verkeers-controle gehouden. Drie jeugdige verkeersdeelnemers kregen een proces-verbaal voor het rijden door roodlicht en een die geen bromfietscertificaat kon tonen. Tevens kregen 11 auto-mobilisten een proces-verbaal omdat zij op de Bakelsedijk sneller reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Helmond: Diefstal uit een winkel
Op donderdagmiddag om 13.58 uur is op de Isidoor Opsomerstraat een 38- jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats en een 38- jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Eerder op de middag hadden zij samen vanuit een winkel aan de Zuid Koninginnewal voorverpakt vlees weggenomen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vernieling
Op donderdagmiddag om 14.28 uur is op de Vredeoord een 41- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij enkele ruiten van een gebouw aan de Boschdijk ingegooid. Tevens had hij bedreigingen geuit naar het kantoorpersoneel. De man kon op aanwijzing van getuigen door de politie worden aangehouden.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.40 uur is op de Huizingalaan een snelheidscontrole gehouden. 301 voertuigen zijn gecontroleerd. 38 automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/u.

Eindhoven: Brand
Donderdagavond omstreeks 18.30 uur heeft de brandweer een beginnende keukenbrand aan de Ajaxlaan geblust. De bewoners waren niet thuis. Men was vergeten de pan van het vuur te nemen.

Mierlo: Snelheidscontrole
Donderdagavond tussen 18.00 uur en 19.45 uur is er op de Brugstraat een snelheidscontrole gehouden. 555 voertuigen zijn gecontroleerd. 52 automobilisten reden sneller dan de toege-stane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Nuenen: Snelheidscontrole
Op donderdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.30 uur is er op de Opwettenseweg een snel-heidscontrole gehouden. 614 voertuigen zijn gecontroleerd. 151 automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Deel: ' Politiebericht Helmond/Eindhoven '
Lees ook