Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 08/20/99

Persbericht van 20 augustus 1999/

Eindhoven: Gewapende overval
Donderdagmiddag omstreeks 17.40 uur, is er een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Vestdijk. Een man was de winkel ingekomen en vroeg naar een bepaald artikel. Toen de verkoopster naar het bewuste artikel, achter in de zaak liep keek zij om en zag dat de man een zilverkleurig vuistvuurwapen in zijn hand had. Hij bedreigde haar ermee en dwong haar naar het kantoor achter in de zaak te lopen. In het kantoor moest de verkoopster op de grond gaan zitten waarna de man het geld uit haar portemonnaie en uit de kassa wegnam. Hierna maakte hij de telefoon onklaar en liep naar buiten waar de hij op een fiets wegreed in de richting van de Ten Hagestraat. Het signalement van de dader, een man van ongeveer 18 a 20 jaar oud, getinte huid, lang ongeveer 1.80 cm, rond gelaat, vlassige snor, bakkebaarden, normaal postuur, gekleed in een zwarte spijkerbroek en een driekwart lang Oranje jack. Getuigen van deze overval worden verzocht zich te melden.

Eindhoven: Aanhouding auto-inbreker /brandstichter Vrijdagavond om 20.03 uur, is een 31-jarige inwoner van Eindhoven op de Oude Stadsgracht, aangehouden. De man had kort ervoor ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de parkeerplaats 't Eindje. Na de inbraak had hij de auto in brand gestoken. De auto brandde geheel uit.

Helmond: Snelheidscontrole
Op vrijdagavond tussen 19.39 uur en 20.45 uur is er op de Geldropseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 447 gecontroleerde voertuigen reden er 4 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Deel: ' Politiebericht Helmond '
Lees ook