Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 2 augustus 2002


Onder invloed Sassenheim
De politie heeft vrijdag 2 augustus rond 05.50 uur een 32-jarige Hagenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was eerst tegen een paaltje aangereden bij het postviaduct en vervolgens op de Leidse Vaart tot stilstand gekomen. De auto had schade en lekte olie. De bestuurder weigerde in eerste instantie mee te werken aan een blaastest. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse 785 ug/l uitwees. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ongeval Katwijk
Een 20-jarige Katwijker is donderdag 1augustus met onbekend letsel naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht. De man was uit een lijnbus gestapt op de Biltlaan Noord. Hij stak aan de voorkant van de bus de weg over zonder eerst naar links te kijken. Een 49-jarige Gouwenaar passeerde juist op dat moment met een bestelbus de lijnbus. Hierbij raakte de bestelbus de Katwijker.

Fiets en tas afgepakt Gouda
Op het Waddinxveense pad is gisteren, 1 augustus rond 10.00 uur 's ochtends, een 57-jarige vrouw uit Gouda beroofd van haar fiets en haar tas. De vrouw reed op haar fiets op het Waddinxveensepad. Onder het tunneltje stonden twee mannen naast een brommer. Toen de vrouw voorbij reed, stapte één van de twee mannen naar achteren waardoor de vrouw van haar fiets viel. De man pakte haar fiets en ging ermee vandoor. De andere man startte de brommer en reed ook weg. De vrouw ging te voet verder en kwam even verderop haar fiets tegen. Haar handtas was echter verdwenen. Door de val heeft de vrouw een gekneusd sleutelbeen opgelopen en een zere knie. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie in Gouda.

Verkeersonenigheid Waddinxveen
Op de Kanaaldijk zijn gisterenmiddag, 1 augustus rond 17.45 uur, een 50-jarige automobilist uit Gouda en een 21-jarige automobilist uit Gouderak met elkaar op de vuist gegaan naar aanleiding van een verkeersonenigheid. Op de rotonde op de Kanaaldijk wilde de twee mannen elkaar geen voorrang geven. Ter hoogte van de Zuidelijke Rondweg hebben ze hun geschil uitgevochten. Beiden hebben aangifte gedaan bij de politie.

Babbeltruc Gouda
De politie waarschuwt mensen voor een babbeltruc die de laatste tijd in Gouda een aantal keren is voorgekomen. Hierbij vertelt een man dat de sleutel van zijn woning is afgebroken en dat hij geld nodig heeft om met openbaar vervoer naar een andere plaats te gaan waar een reservesleutel ligt. De politie heeft hiervan ongeveer 12 meldingen gekregen vanaf half juni 2002. Inmiddels hebben zes slachtoffers aangifte gedaan. De politie waarschuwt in het algemeen voor onbekenden die met een verhaal mensen ertoe proberen te bewegen geld af te staan.

Auto in de sloot Waddinxveen
Een 22-jarige Boskoper is donderdag 1 augustus met de auto in een sloot terechtgekomen. Hij reed rond 16.00 uur over de Zuidelijke Rondweg. Vlak na een bocht in de weg raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam in een sloot links van de weg terecht. De bestuurder raakte niet gewond.

Onder invloed Moerkapelle
De politie heeft donderdag 1 augustus rond 22.15 uur een 48-jarige man uit Moerkapelle aangehouden wegens rijden onder invloed. De bestuurder werd op de Akkerweg gecontroleerd Nadat de blaastest niet lukte is de man overgebracht naar het politiebureau. Hier kwam de ademanalyse uit op 935 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeersongeval Boskoop
Gisterenochtend, 1 augustus rond 09.00 uur, is een 67-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Boskoop op de Twaalfhoven gewond geraakt toen zij op een bromscooter werden aangereden door een 30-jarige automobiliste uit Boskoop. De 30-jarige vrouw reed in haar auto vanuit een parkeervak achteruit de rijbaan van de Twaalfhoven op. Hierbij zag zij de man en de vrouw op de bromscooter over het hoofd, die achter haar over de Twaalfhoven reden. De 67-jarige man en de 64-jarige vrouw zijn met pijnlijke schouders naar het Bleulandziekenhuis gebracht.

Aangifte beroving blijkt vals Leiden
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 29-jarige Leidenaar voor een valse aangifte. De Leidenaar had aangifte gedaan wegens een beroving onder bedreiging van een steekvoorwerp die zaterdagnacht 20 juli om 05.15 uur op de Haarlemmerstraat gebeurd zou zijn. Op donderdag 1 augustus gaf de man toe dat de aangifte vals was.

Onder invloed Noordwijk
Tijdens de surveillance zag de politie op donderdag 1 augustus omstreeks 2.00 uur een 20-jarige automobilist uit Rijnsburg zijn mistlicht voeren. Toen de man hierop gewezen werd, werd hem tevens gevraagd te blazen. De man blies 590 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tijdens de surveillance zag de politie op donderdag 1 augustus omstreeks 5.00 uur een 54-jarige automobilist uit Lisse slingerend over de Vogelaardreef rijden. De man werd verzocht te stoppen en te blazen. De man blies 725 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak woning Nieuwerkerk a/d IJssel
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Parallelweg Zuid in Nieuwerkerk ad IJssel. Hier werd op donderdag 1 augustus ingebroken door het forceren van de voordeur. Hierbij werden o.a. een videocamera en twee portemonnees weggenomen.
In een woning aan de Kleefkruid werd ingebroken door het forceren van een bovenlicht. Hierbij werden kasten doorzocht maar nog onduidelijk is wat werd weggenomen.
Op de Fonteinkruid is aangifte gedaan van inbraak door het forceren van cilinderslot. Hierbij werden GSM's ontvreemd. Op de Dalkruid werd ingebroken door het forceren van de ruit van de achterdeur. Doordat de deur niet met het cilinderslot was afgesloten, werden de deurgrendels ontsloten en werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werden o.a. geld, bankpassen en een laptop ontvreemd.
Op de Slangekruid werd ingebroken door het openwrikken van het raam waardoor de deur, die niet op het cilinderslot gedraaid was, kon worden geopend. Nog onduidelijk is wat hierbij werd weggenomen.
Op de Bilzekruid bleef het bij een poging inbraak. Hierbij werden gaatjes in het kozijn geboord om het raam te openen. Dit lukte niet omdat het raam ook nog voorzien was van een penslot.
Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 02-08-2002 '
Lees ook