Politie Hollands Midden
Datum: 3 februari 2003

(


Onder invloed rijden Regio

De politie hield in het weekeinde tussen vrijdag 31 januari en maandag 3 februari in de regio dertien automobilisten aan die met te veel drank ( boven de 220 ug/l.) en/of verdovende middelen toch achter het stuur waren gekropen. Van een aantal bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. De politie maakte tegen alle verdachten proces-verbaal op.
Noordwijk. Op zaterdag 1 februari rond 00.10 uur werd op het Vuurtorenplein een 51-jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 745 ug/l.
Voorhout. Op vrijdag 31 januari rond 21.15 uur werd op de Oosthoutlaan een 50-jarige automobilist uit Voorhout aangehouden. De ademanalyse kwam tot 960 ug/l.
Sassenheim. Op zaterdag 1 februari rond 01.30 uur werd op de Emmalaan een 34-jarige automobilist uit Lisse aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 395 ug/l.
Leiden. Op zaterdag 1 februari rond 02.40 uur werd op de Morsweg een 40-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 770 ug/l. Op zondag 2 februari rond 05.45 uur werd op de Willem de Zwijgerlaan een 30-jarige automobilist aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 340 ug/l. Op maandag 3 februari rond 00.20 uur werd op de Stevenshofdreef een 38-jarige automobiliste aangehouden. De vrouw was in een flauwe bocht rechtdoor gereden, raakte een blok beton en sloeg over de kop. Vermoedelijk verkeerde de vrouw onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Van haar werd een bloedproef afgenomen.
Hoogmade. Op zondag 2 februari rond 19.55 uur werd op de Theo Bosmanlaan een 36-jarige automobilist uit Rijpwetering aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 310 ug/l.
Alphen aan den Rijn. Op vrijdag 31 januari rond 21.10 uur werd op de Zegerbaan een 57-jarige automobilist uit Ter Aar aangehouden. De ademanalyse kwam tot 370 ug/l. Rond 21.40 uur werd op de Rijksweg N11 een 43-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 620 ug/l.
Aarlanderveen. Op zaterdag 1 februari rond 02.40 uur werd op de Oostkanaalweg een 24-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 455 ug/l.
Bodegraven. Op zaterdag 1 februari rond 15.20 uur werd op de Henegouwerweg een 52-jarige automobilist uit Bodegraven aangehouden. De man was door de gladheid met zijn auto in een tuin tot stilstand gekomen. Daarbij speelde ook drank een rol. De uitslag van de ademanalyse was 985 ug/l.
Waddinxveen. Op zondag 2 februari rond 23.10 uur werd op de Zonnehof een 20-jarige automobilist uit Waddinxveen aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 800 ug/l.
Gouda. Op vrijdag 31 januari rond 19.00 uur werd op de Goudse Poort een 57-jarige automobilist uit Gouda aangehouden. Omdat de ademanalyse niet lukte werd er van de verdachte een bloedproef afgenomen. Na heenzending met een rijverbod besloot de verdachte rond 22.15 uur weer te gaan rijden. Agenten hielden hem op de Anna van Hensbeeksingel aan. Tegen hem wordt voor dit feit eveneens proces-verbaal opgemaakt.


Aanrijding Noordwijk

Een 18-jarige automobilist uit Noordwijk wist op zaterdag 1 februari rond 01.45 uur zijn auto in een bocht van de Nieuwe Zeeweg niet door de bocht te krijgen. Hij botste tegen twee geparkeerde auto's en kwam tot stilstand tegen een muur. Met nekklachten en een gebroken vinger werd de Noordwijker naar het LUMC overgebracht. De politie liet daar van de man een bloedproef afnemen in verband met verdenkingen van drankgebruik.


Brand in portiek van flat Katwijk

Op zondag 2 februari rond 04.30 uur werd ontdekt dat er brand was in een portiek van een flat aan de Johan Willem Frisodreef. Het vermoeden bestaat dat onbekenden een bromfiets die buiten de hal stond in de brand hebben gestoken. De vlammen zochten hun weg naar de hal waar ze het plafond al hadden bereikt. De brandweer bluste het vuur. Het trappenhuis, de liftschacht en een woning liepen rookschade op. De politie stelt een nader onderzoek in.


Aanrijding Oegstgeest

Een 8-jarig jongetje uit Oegstgeest werd op zaterdag 1 februari rond 14.20 uur op de Louise de Colignylaan aangereden door een 50-jarige automobilist uit Oegstgeest. Het jongetje was sneeuwballen aan het gooien en stak plotseling de weg over. De automobilist remde nog wel maar gleed door het sneeuwdek door. De politie hield de automobilist aan. De politie vermoedde bij de man drankgebruik. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 520 ugl. Boven de limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Inbraak in woningen ( 4 x ) Leiden

Op klaarlichte dag van vrijdag 31 januari werd er ingebroken in een woning aan het Noordeinde. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een mobiele telefoon en zijn sieraden gestolen. In de avond van vrijdag 31 januari werd er ingebroken in een woning aan de Brikkenwal. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Tot op heden wordt nog niets vermist uit de woning.
In de nacht van vrijdag 31 januari op zaterdag 1 februari werd er ingebroken in een woning aan de Apothekersdijk. Vermoedelijk kwam men hier binnen na via de brievenbus het deurslot te ontsluiten. Uit de woning is een paspoort, een rijbewijs en is geld gestolen. Diezelfde nacht bezocht het dievengilde ook een woning aan de Stille Rijn. Ook hier kwam men vermoedelijk binnen na het via de brievenbus openhengelen van het deurslot. Uit de woning is een digitale fotocamera, zijn pasjes en enkele sieraden gestolen.


Straatroof Leiden

Een 19-jarige vrouw uit Leiden werd op zaterdag 1 februari het slachtoffer van een straatroof. De vrouw liep in het Huigpark toen een voorbijfietsende jongen haar mobiele telefoon uit haar handen rukte en daarmee snel weg reed. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt verdachten van geweld aan Leiden

De politie hield op zondag 2 februari rond 04.10 uur nabij een uitgaansgelegenheid aan de Lange Scheistraat drie mannen uit Den Haag en Curaçao aan. De drie in de leeftijd van 24, 22 en 22 jaar werden verdacht van betrokkenheid van een vechtpartij in de uitgaansgelegenheid. Bij deze vechtpartij werd een 17-jarige Leidenaar mishandeld. Hij kreeg klappen, ondermeer met een bierglas en werd met een fles op het hoofd geslagen. Hij deed aangifte. De politie onderzoekt de aanleiding van dit incident.

Ongeval Zoeterwoude - dorp
Een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel raakte op zaterdag 1 februari rond 14.50 uur met zijn auto van de Gelderswoudseweg. In een bocht raakte de man de macht over zijn stuur kwijt. Gladheid speelde daarbij vermoedelijk een rol. De auto kwam in een weiland tot stilstand. Zowel de bestuurder als zijn inzittende, een 6-jarig jongetje uit Rotterdam, zijn met licht letsel overgebracht naar het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer.

Aanrijding Alphen aan den Rijn
Na een aanrijding op zondag 2 februari omstreeks 04.45 uur is een automobilist doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Een 53-jarige automobilist uit Alphen reed over de Hoorn komende uit de richting van de Emmalaan. Bij de kruising met de Eisenhouwerlaan reed de Alphenaar bij 'groenlicht' de kruising op. Een automobilist reed over de Eisenhouwerlaan komende vanuit de Prins Bernhardlaan en reed bij 'roodlicht' de kruising op. Op dat moment reed de onbekende automobilist tegen de achterzijde van de auto van de Alphenaar aan. De eerste is doorgereden zonder zijn identiteit bij de Alphenaar bekend te maken.

Verkeersongeval Zoeterwoude - Dorp
Op zaterdag 1 februari omstreeks 20.55 uur vond een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Een 31-jarige automobilist uit Zoetermeer reed over de Europaweg in de richting van Leiden. Door nog onbekende oorzaak begon zijn voertuig te slingeren. Hierdoor raakte het voertuig de vangrail van de Burgemeester Detmersweg/Europaweg. De auto is door het slingeren via de middenberm op de rijstroken van het tegemoetkomende verkeer terechtgekomen en vervolgens frontaal tegen de auto van een 21-jarige Leidenaar gereden. Door de aanrijding is de Zoetermeerder vermoedelijk uit zijn voertuig geslingerd en onder het voorwiel van de ander auto terechtgekomen. De Zoetermeerder is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het LUMC waar hij inmiddels is geopereerd. De Europaweg is tot omstreeks 22.45 uur afgesloten geweest.

Brand in rozenkas Nieuwerkerk aan den Ijssel
Op maandag 3 februari omstreeks 01.50 uur heeft kort een brand gewoed in een rozenkas aan de Albert van het Hartweg. Een beveiligingsmedewerker sloeg alarm toen hij bij de kas vlammen en rook zag. De brandweer die ter plaatse was kon de brand met enkele Co2 blussers blussen. De schade bleef beperkt. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting in een electriciteitskast waarna een doek aan de zijkant van de kas in brand vloog.


Aanrijding Gouda

Op vrijdag 31 januari ontstond rond 17.50 uur op de Provinciale weg een kop-staart-aanrijding. Daarbij waren vier auto's betrokken. Eén automobilist moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. Twee automobilisten werden met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 03-02-2003 '
Lees ook