Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 juni 2002


Gebroken been Noordwijk
Een 12-jarige jongen uit Voorhout heeft zondag 2 juni zijn been gebroken op de Parallelboulevard. Een 12-jarig meisje uit Nunspeet stapte uit een geparkeerde auto. Het portier raakt de langsfietsende Voorhoutse jongen. De jongen is naar het LUMC overgebracht.

Verkeersongeval Noordwijk
Bij een verkeersongeval op zaterdag 1 juni tussen twee fietsers raakte een 71-jarige man uit Overveen gewond. Een 25-jarige fietser uit Valkenswaard reed omstreeks 10.40 uur over fietspad op de Randweg in de richting van Noordwijk en verleende geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende fietser uit Overveen. Een aanrijding was het gevolg. De 71-jarige man kwam ten val en werd met vermoedelijk letsel in het gezicht overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis.

Grootscheepse alcoholcontrole Noordwijk/Noordwijkerhout
Tijdens een in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni gehouden grootscheepse alcoholcontrole werd van 1142 bestuurders een ademtest afgenomen. In totaal werden uiteindelijk 39 automobilisten na de eerste ademtest aangehouden. Aan het bureau werd van hen een ademanalyse afgenomen. Uiteindelijk kregen 15 bestuurders een transactie aangeboden van 190,--. Voor 14 bestuurders kon dit aanbod niet meer gelden, zij kregen een dagvaarding uitgereikt om te verschijnen voor justitie. Bij twee van de 14 vorderde de politie het rijbewijs in.
De controles vonden plaats op de Provinciale weg in Noordwijk en Noordwijkerhout en de Gooweg in Noordwijkerhout. De controle werd uitgevoerd door 31 agenten van het politieteam Noordwijk en het RVHT van politie Hollands Midden.

Onder invloed rijden Noordwijk
De politie hield op vrijdag 31 mei rond 19.50 uur op de Stegerhoek een 60-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man werd er van verdacht te rijden terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 910 ug/l.. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Noordwijk
Op maandag 3 juni werd er rond 03.00 uur ingebroken in een woning aan de Hendrik Vinkhof. Een deur van de woning werd opengebroken. Uit de woning is een videocamera gestolen. De dader werd tijdens zijn werk gestoord door de wakker geworden bewoner.

Diefstal spandoek en vlaggen Noordwijkerhout
De bedrijfsleider van een benzinestation op de 's-Gravendamseweg in Noordwijkerhout heeft op zondag 2 juni om 15.30 uur aangifte gedaan bij de politie van diefstal van een spandoek en vlaggen van zijn benzinestation In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juni heeft een onbekende dader een spandoek met het opschrift "nu kortingen op brandstof tot 3.9 eurocent" en twee vlaggen weggenomen. De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Ongeval Rijnsburg
Op vrijdag 31 mei rond 21.20 uur liep een 19-jarige bromfietser uit Katwijk op de kruising Noordwijkerweg met de Voorhouterweg bij een aanrijding met een 34-jarige automobilist uit Rijnsburg, been- nek- en hoofdletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Motorrijder onderuit Zoeterwoude-Dorp
Een 36-jarige motorrijder uit Benthuizen is op zaterdag 1 juni met zijn motor onderuit gegaan en in een sloot terecht gekomen. De motorrijder reed over de Broekweg komende uit de richting van Benthuizen. Voor hem reed een 23-jarige automobilist uit Zoetermeer. De motorrijder wilde inhalen, maar ging onderuit toen hij moest remmen voor de automobilist die op dat moment eveneens een fietser aan het inhalen was. De motorrijder gleed nog enkele meters door, reed tegen de auto aan waarna hij in een sloot aan de rechterkant terecht kwam. De motorrijder is met beenletsel en schaafwonden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Snelkraak slaagt niet geheel door kordaat optreden getuige Leiderdorp
Dankzij kordaat optreden van een getuige is het twee nog onbekende snelkrakers maandag 3 juni rond 02.50 uur niet gelukt om grote buit te maken. De twee gooiden een ruit in van een sigarettenkiosk aan de Winkelhof. Een groot aantal sloffen sigaretten gooiden ze in vuilniszakken. Een getuige verstoorde hun werk. Betrapt zoals zij zich voelden gingen ze er vandoor met in hun kielzog de getuige. Deze wist op een gegeven moment er n te pakken. Een worsteling onstond waarbij de gepakte kraker assistentie van zijn maat kreeg. Daarop moest de getuige kiezen voor zijn eigen veiligheid. De twee ontkwamen vervolgens in de richting van het Staringpad. Van hen ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Brand in woning Leimuiden
Op zaterdag 1 juni rond 07.00 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de Rietlanden dat er brand in de keuken van zijn woning was ontstaan. Met zijn vrouw en kinderen en huisdieren zocht hij een veilig heenkomen. De brandweer bestreed het vuur en had dit snel onder controle. Het vuur was ontstaan op het keukenblad waar een broodmachine en een koffiezetapparaat stonden. Onderzoek door de technische recherche van de politie heeft uitgewezen dat de brand is ontstaan door een combinatie van warmtestraling, gevolgd door warmtestuwing, waardoor een pyrofore werking op het keukenblad ontond.

Inbraak Oud Ade
In een woning aan de Hofdijklaan is in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni ingebroken. Men is binnengekomen door een raam aan de achterkant van de woning. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis. Er zijn onder andere sieraden meegenomen.

Fietser te water Ter Aar
Op zondag 2 juni om 03.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Westkanaalweg in Ter Aar een fietser gewond in de sloot zou liggen. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn na een avondje stappen op zijn fiets richting huis aan het fietsen was. Tijdens het fietsen kwam hij in aanrijding met voor hem fietsende vrienden. Als gevolg van de aanrijding raakte de jongen de controle over zijn fiets kwijt en kwam in een naast de rijbaan gelegen sloot terecht. Bij de val in de sloot kwam de jongen met zijn gezicht tegen een betonnen schoeiing. Hierbij raakte de jongen ernstig gewond aan zijn gezicht. De jongen is door de ambulance naar het LUMC gebracht. De ouders zijn door de politie in kennis gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar deze onfortuinlijke val.

Oproep getuige diefstal geld Leiderdorp
Op vrijdag 31 mei heeft er tussen 18.00 en 20.00 uur een diefstal van geld uit een kaslade plaats gevonden bij het tuincentrum Ranzijn Tuin en Dier in Leiderdorp. Een medewerker van het tuincentrum werd door een getuige gealarmeerd dat er zojuist een diefstal had plaats uit een onbemande kassalade. De getuige had een kenteken opgeschreven van de mogelijke dader van de diefstal. De medewerker heeft aangifte gedaan van de diefstal van het geld. De politie vraagt de getuige die het briefje met het kenteken heeft gegeven zich te melden bij de politie op tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Oproep getuige aanranding Alphen aan den Rijn
Op zondag 2 juni om middernacht is er een 17-jarige vrouw uit Almere op het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn lastig gevallen door twee mannen op een fiets.De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding. De politie verzoekt getuige van deze aanranding zich te melden op tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling Nieuwkoop
Op zondag 2 juni om 07.00 uur kreeg de politie de melding dat er een mishandeling had plaats gevonden op de Dorpsstraat in Nieuwkoop. Hierbij zijn een 18-jarige jongen uit Nieuwkoop en een 19-jarige man uit Nieuwkoop gewond geraakt. De 18-jarige man had na een woordenwisseling met een 19-jarige man uit Nieuwkoop van deze man een klap gehad met een 'boken' (een oefenzwaard uit de vechtsport Kendo). Het 18-jarige slachtoffer heeft daarop samen met een 20-jarige vriend uit Nieuwkoop het oefenzwaard afgepakt en samen hebben ze de 19-jarige verdachte neergeslagen. De verdachte en slachtoffer zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Zowel de 19-jarige verdachte alsmede de 18 en 20-jarige mannen uit Nieuwkoop zijn na overleg met de officier van justitie dezelfde middag buiten heterdaad aangehouden.De politie stelt een onderzoek in. Tegen de drie mannen zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Auto in de brand Leiden
Op zondag 2 juni om 01.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Marienpoelstraat in Leiden een auto in de brand zou staan. De gewaarschuwde brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de auto niet helemaal uitbrandde. De brandweer stelde vast dat het vermoedelijk om brandstichting ging aangezien de brand is begonnen bij het rechterachterwiel van de geparkeerde auto. De auto is afgesleept naar een garagebedrijf en zal nader onderzocht worden door de technische recherche. De eigenaar van de auto zal door de politie in kennis worden gesteld.

Inbreker aangehouden Leiden
Op zondag 2 juni om 04.00 uur heeft de politie een 17-jarige jongen uit Zoeterwoude-dorp aangehouden nadat hij betrapt was bij een poging inbraak. De jongen had getracht in te breken bij een woning op de Middelweg in Leiden toen getuigen dit zagen en de politie belde. De snel aanwezige politieagenten zagen de verdachte in de buurt van de Middelweg lopen. Toen de verdachte de politie zag zette hij het op een rennen. De agenten konden de verdachte na een korte achtervolging aanhouden. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche zal een onderzoek in stellen.

Inbraak in woning Leiden
In de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni werd er ingebroken in een woning aan de Valkenburgseweg. De inbrekers kwamen binnen na gebruik van de zogenaamde 'gaatjesboormethode'. Uit de woning is een tas met inhoud gestolen.

Politie houdt overvaller cafhouder aan Leiden
De politie van Utrecht heeft op vrijdag 31 mei jl in Utrecht een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De politie van Leiden was op zoek naar de man. Hij werd er van verdacht op maandag 27 mei rond 23.45 uur een cafhouder aan de Narmstraat overvallen te hebben. Daarbij bedreigde hij de 32-jarige cafhouder met een vuurwapen en maakte hij een geldbedrag buit. Op maandag 3 juni wordt de verdachte voor justitie geleid.

Politie houdt geweldpleger aan Leiden
De politie hield op vrijdag 31 mei rond 23.25 uur op de Nieuwe Rijn een 20-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor zonder enige aanleiding klappen te hebben uitgedeeld aan toevallige passanten of bezoekers van terrassen. Een 19-jarige jongeman uit Leiden stak hij met vermoedelijk een mes in de vingers. Deze moest zich daaraan in het LUMC laten hechten. Op maandag 3 juni wordt de verdachte voor justitie geleid.

Onder invloed uit de bocht Leiden
Een 27-jarige automobilist uit Leiden belandde op zaterdag 1 juni rond 05.00 uur met zijn auto in een sloot aan de afrit van de Rijksweg 44. De jongeman ging er op de Langebrug met zijn auto als een speer vandoor nadat agenten hem over zijn rijgedrag wilden aanspreken. Met hoge snelheid reed hij door de binnenstad in de richting van de snelweg. In een bocht van een afrit raakte hij van de weg en belandde in de sloot. Hij ging er daarna zwemmen en lopend vandoor om uit de handen van de politie te blijven. Echter te vergeefs. Agenten troffen de man even later ongedeerd aan. Hij onderging aan het bureau een ademanalyse. De uitslag daarvan was 830 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval Leiden
Een 18-jarige Leidse is zondag 2 juni in botsing gekomen met een 49-jarige automobilist uit Voorschoten. De Leidse fietste over het fietspad van de Molenwerf. Toen zij over wilde steken gaf zij geen voorrang aan de Voorschotenaar die van rechts kwam. Zij is met een mogelijk gebroken jukbeen naar het LUMC overgebracht.

Ongeval Leiden
Een 44-jarige automobiliste uit Roelofarendsveen en haar 37-jarige bijrijder uit Leiderdorp zijn zondag 2 juni gewond geraakt bij een ongeval op de Kanaalweg. De bestuurster raakte de macht over het stuur kwijt. Zij was afgeleid doordat haar bijrijder de radio bediende. De auto raakte in een slip en kwam tot stilstand tegen een bermafzetting en een lantaarnpaal. De brandweer moest het dak van de auto verwijderen om de vrouw uit de auto te halen. De bijrijder was lichtgewond aan de hand. De vrouw is met onbekend letsel naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef ter controle op alcohol afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Man valt van trap Gouda
Een 47-jarige Gouwenaar is zaterdag 1 juni van een ladder gevallen. Een 52-jarige Gouwenaar ging poolshoogte nemen toen buren hem vertelden een harde gil te hebben gehoord. De Gouwenaar is via de daken in de tuin van het slachtoffer terechtgekomen. Hij trof de man met een hoofdwond aan. Hij bleek met schilderwerkzaamheden te zijn bezig geweest op 5 6 meter hoogte. Het slachtoffer is naar het Groenehartziekenhuis overgebracht en later naar een ziekenhuis in Rotterdam. Hij heeft kneuzingen over het hele lichaam, een hersenschudding, een gebroken oogkas en een scheurtje in de schedel.

Verkeersongeval Waddinxveen
Bij een verkeersongeval op zaterdag 1 juni raakten een 67-jarige automobilist uit Den Haag en een 15-jarige snorfietser uit Waddinxveen te water. Omstreeks 12.00 uur reed de automobilist over de Abraham Kroesweg komende uit de richting van de Bredeweg. De snorfietser reed in tegenovergestelde richting. Door nog onbekende oorzaak kwam de automobilist op de weghelft terecht voor het tegemoetkomende verkeer. Doordat de automobilist niet zoveel mogelijk rechts hield ontstond een frontale aanrijding met de snorfietser. De snorfietser en de automobilist kwamen door de aanrijding in de sloot terecht. De snorfietser werd met een aantal gecompliceerde botbreuken overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Beide voertuigen raakten totaal vernield.

Ongeval Waddinxveen
Een 19-jarige automobilist uit Waarder is op vrijdag 31 mei rond 21.50 uur met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De jongeman wist op de Coenecoop zijn auto niet meer onder controle te houden en reed tegen de pui van een bedrijfspand aan. De pui en de auto raakten daarbij zwaar beschadigd. Omdat de politie vermoed dat er ook sprake is van alcoholgebruik bij de bestuurder werd van hem een bloedproef afgenomen.

Verkeersongeval Gouda
Bij een ongeval op zaterdag 1 juni raakten een fietser en een motorrijdster betrokken. De 66-jarige fietser uit Gouda reed over de Schielandse Hoge Zeedijk komende uit de westelijke richting. Bij de kruising met de Rotterdamseweg wilde hij deze haaks oversteken in de richting van de Bosweg. Hij zag bij het oversteken vermoedelijk de vanaf de Julianasluizen komende 39-jarige motorrijdster uit Gouda over het hoofd. Ondanks krachtig remmen kon de motorrijdster een aanrijding niet meer voorkomen. Beiden kwamen ten val. De fietser liep een gekneusde knie op.

Ongeval Zevenhuizen
Een 19-jarige automobilist uit Zevenhuizen is zondag 2 juni gewond geraakt bij een ongeval op de Noordelijke Dwarsweg. Een 33-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Waddinxveen staken per fiets de weg over en gaven geen voorrang aan de automobilist. De Zevenhuizenaar moest uitwijken naar rechts om een aanrijding te voorkomen. Hij kwam hierbij in de berm terecht, reed een hekwerk omver en belandde op de zijkant op het fietspad. De man moest gehecht worden aan de linkerarm. De fietsers werden niet geraakt.

Inbraak winkel Bodegraven
Op zondag 2 juni om 04.30 uur is er bij een winkel op de Kerkstraat in Bodegraven een inbraak gepleegd door nog onbekende verdachte(n).De dader(s) heeft door middel van het gooien van een putdeksel door de winkelruit zichzelf de toegang tot de winkel verschaft. In de winkel zijn onder andere sigaretten weggenomen. Een volledige lijst weggenomen goederen zal door de bedrijfsleider nog gemaakt worden. De bedrijfsleider heeft aangifte gedaan. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan.

Zware mishandeling Zevenhuizen
Op zondag 2 juni om 02.30 uur kreeg de politie de melding dat in een uitgaansgelegenheid op de Zuidplasweg in Zevenhuizen een man gewond zou zijn na een zware mishandeling.Ter plaatse bleek dat een 19-jarige man uit Berkel en Rodenrijs ernstig gewond was geraakt in zijn gezicht. De man had even daarvoor zonder enige aanleiding ruzie gehad met een nog onbekende man. De onbekende man die zeer agressief reageerde op het slachtoffer heeft hem waarschijnlijk een glas in zijn gezicht geduwd. Hierna is de agressieve man er vandoor gegaan in zijn auto de gewonde man bloedend achterlatend. De twee portiers van de uitgaansgelegenheid hebben nog getracht de agressieve man te stoppen maar dit is mislukt. De gewonde man is naar het Bleuland ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

nzijdig ongeval Vlist
Op zondag 2 juni om 03.00 uur heeft er op de Slangeweg in Vlist een nzijdig ongeval plaats gevonden waarbij twee vrouwen licht gewond zijn geraakt. De 20-jarige bestuurster uit Haastrecht reed aan het einde van de Slangeweg in Vlist toen zij waarschijnlijk te laat reageerde op de aldaar aanwezige bocht in de weg. De bestuurster remde krachtig om erger te voorkomen maar raakte in een slip en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Zowel de bestuurster als een 15-jarige passagier uit Haastrecht zijn met verwondingen aan rug, bekken en borst naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.


Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 03-06-2002 '
Lees ook