Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 juli 2002
·

Aanhouding Noordwijk
De politie heeft maandag 1 juli een 15-jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige Noordwijker. Verdachte en slachtoffer kennen elkaar. Zij kregen maandag 1 juli rond 19.45 uur onenigheid met elkaar op het Rederijkersplein. Hierbij heeft de verdachte met een tentstok gegooid die in het hoofd van het slachtoffer terechtkwam. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar de stok is verwijderd. Zijn toestand is stabiel. De verdachte heeft zich dezelfde avond rond 23.15 uur aan het politiebureau gemeld, waarna hij is aangehouden.

Geweld Warmond
De politie heeft woensdagnacht 3 juli twee Warmonders van 16 en 19 jaar aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij in Park Groot Leerust. Zij zouden meerdere personen mishandeld hebben in verband met een al langer lopend conflict tussen beide partijen.

Onder invloed Lisse
De politie heeft woensdagnacht 3 juli een 55-jarige Noordwijker aangehouden op de Spekkelaan wegens rijden onder invloed. De man had een ademalcoholgehalte van 500 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Politie brengt ontsnapte gevangene terug Oegstgeest/Sassenheim
De politie heeft dinsdag 2 juli een ontsnapte gevangene uit de Jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim teruggebracht. De 16-jarige jongen was tijdens vervoer rond 16.10 uur ontsnapt ter hoogte van de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest. Twee politiehonden, een helikopter en tien eenheden zijn ingezet. Het gebied tussen de A44, de spoorlijn en de Klinkenbergerplas werd afgezet. De gevangene is rond 17.50 uur aangehouden ter hoogte van de Klinkenbergerplas langs de spoorlijn ter hoogte van Warmond.

Rijden onder invloed Warmond
De politie heeft op woensdag 3 juli omstreeks 01.00 uur een 58-jarige automobilist uit Warmond aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist even daarvoor over de Burgemeester Ketelaarstraat rijden. De automobilist stopte en sprak de agenten aan. Deze roken een alcohollucht waarna een blaastest bij de automobilist werd afgenomen. De test gaf een uitslag aan van 265 ug/l. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van een uur.

Verkeersongeval Oegstgeest
Bij een verkeersongeval op de Lange Voort op dinsdag 2 juli raakten twee automobilisten uit Oegstgeest betrokken. Een 68-jarige automobilist stond geparkeerd aan de Lange Voort met de voorzijde in de richting van de Aert van Neslaan. De automobilist reed vanaf de parkeerstrook weg en wilde keren in de richting van de Irislaan. Op dat moment reed vanuit die richting een 33-jarige automobilist. Een aanrijding was het gevolg. De 68-jarige automobilist werd voor controle overgebracht naar het LUMC te Leiden. De 33-jarige automobilist werd met nekklachten naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Snorfietsster valt Leiden
Een 44-jarige snorfietsster uit Leiden is dinsdag 2 juli rond 13.20 uur gevallen op de Langegracht. Een voetganger stak plotseling het fietspad over waardoor zij hard moest remmen. Door de val liep de Leidse een hoofdwond op. Ze is naar het LUMC gebracht.

Inbraak Leiden
In een pand aan de Vliet is dinsdag 2 juli rond 17.15 uur ingebroken. Bewoners zagen een onbekende man in het pand met een televisie richting uitgang lopen. Een van de bewoners is de man achterna gegaan en zag hem op de hoek met het Rapenburg de televisie op de bagagedrager van een fiets zetten. De bewoner heeft de televisie teruggepakt en naar huis gebracht.

Onder invloed Leiderdorp
De politie heeft dinsdag 2 juli een 55-jarige Leiderdorper aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was rond 17.40 uur met een bestelbus op een paaltje in de berm gereden. Hierdoor kwam hij vast te staan. De man verklaarde geschrokken te zijn van een dier dat de straat over stak. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Op het politiebureau kwam de ademanalyse uit op 765 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Ongeval Leimuiden
Een 15-jarige fietsster uit Leimuiden is dinsdag 2 juli rond 20.40 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Ieplaan. Een 22-jarige automobilist uit Leimuiden reed met zijn auto weg terwijl de fietsster voor hem stond. Een aanrijding volgde. De fietsster is met kneuzingen naar het Rijnland ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon zij weer naar huis.

Bedrijfsinbraak Boskoop
In een bedrijf aan de Burgemeester Colijnstraat werd op woensdag 3 juli inbroken. Omstreeks 03.55 uur werd een ruit aan de achterzijde van het pand ingegooid. Uit de zaak werden sigaretten weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Motorrijder ten val Gouda
Een 39-jarige motorrijder uit Gouda is op woensdag 3 juli omstreeks 02.00 uur met zijn voertuig ten val gekomen op een grasveld van een rotonde op de Albert Plesmanplein. De motorrijder reed over de Albert Plesmanplein in de richting van de Bloemendaalseweg. Op het moment dat hij het verkeersplein opreed raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hierdoor reed hij het gras op in het midden van de rotonde waarbij hij vermoedelijk met zijn been een paal geraakt. De motorrijder kwam ten val en liep een beenfractuur op. De motorrijder werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Auto's in de brand Moordrecht
Op woensdag 3 juli even voor 03.30 uur zijn twee auto's op de Leliestraat uitgebrand. De brandweer moest ter plaatse komen om de branden te blussen. Nadat één van de auto's in de brand ging sloeg de brand over naar twee naastgelegen personenauto's. Twee uitgebrande auto's moesten worden weggetakeld. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Zij is tevens op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Waddinxveen, telefoonnummer 0900 - 8844.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 03-07-2002 '
Lees ook