Politie Hollands Midden
Datum: 4 februari 2003

(


Inbraak in woning Voorschoten

In de nacht van zondag 2 op maandag 3 februari werd er ingebroken in een woning aan het Buizerderf. Om binnen te komen werd een niet afgesloten raam binnengeklommen. Uit de woning is een giropas gestolen. Met de gestolen giropas werd diezelfde nacht nog geld gepind Een in een portemonnee aanwezige pincode maakte dit voor de inbreker mogelijk. De politie stelt een nader onderzoek in.


Aanrijding Leiden

Een 23-jarige vrouw uit Voorschoten werd op maandag 3 februari rond 17.35 uur op de rotonde Einsteinweg en de Max Planckweg aangereden door een 39-jarige motorrijder uit Voorburg. De vrouw stak met haar fiets het fietspad van de rotonde over. De motorrijder, vermoedelijk verrast door de tegendraadse rijrichting van de fietster, zag haar te laat en reed haar aan. De vrouw werd overgebracht naar het LUMC. Daar constateerde men een wond aan het hoofd en mogelijk een hersenschudding.


Straatroof Leiden

Een 42-jarige Leidenaar is op zondag 2 februari rond 04.30 uur op de Oude Rijn het slachtoffer geworden van een straatroof. Een nog onbekende man pakte in het voorbijlopen de mobiele telefoon uit de hand van de op dat moment bellende Leidenaar. Vervolgens maakte hij zich met de Nokia uit de voeten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden ( 2x) Alphen aan den Rijn

De politie hield op maandag 3 februari rond 19.55 uur op de Burgemeester Bruinsslotsingel een 57-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man had te veel gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 565 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) Naast een rijverbod voor zes uur kreeg de verdachte van de politie een proces-verbaal. Rond 20.35 uur hield de politie op de Westkanaalweg een 56-jarige automobilist uit Amstelhoek aan. Ook deze verdachte zat met te veel drank op achter het stuur. De uitslag van de ademanalyse was 555 ug/l. ( limiet 220 ug/l.)


Inbraak in woning Zwammerdam

In de avond van maandag 3 februari werd er ingebroken in een woning aan de Kortsteekterweg. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en is een giropas, een tas, een portemonnee en een rijbewijs gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal tijdens winkelen Nieuwerkerk a/d Ijssel
Bij de politie is in korte tijd drie keer aangifte gedaan van diefstal van een pinpas of portemonnee tijdens het winkelen in de Reigerhof. Twee oudere inwoners van Nieuwerkerk aan den Ijssel en één uit Zevenhuizen zijn op donderdag 30, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari bestolen. Op een onbewaakt ogenblik werden de handtassen van twee van hen geopend en de portemonnee of pinpas weggenomen. In één geval werd een Nieuwerkerkse door een meisje van ongeveer 15 jaar afgeleid waarna vermoedelijk andere meisjes ongezien de portemonnee konden wegnemen. De andere Nieuwerkerkse betrapte een meisje toen zij al de portmonnee in de hand had. Met een smoes is het meisje zonder portemonnee weggelopen. De pinpas bleek inmddels weggenomen te zijn. In twee gevallen is gepind met de pas. Het is nog onduidelijk hoe men aan de pincode wist te komen. De politie waarschuwt vooral ouderen voor deze vorm van diefstal. Zij adviseert om tassen niet in boodschappenwagens of rollators te laten liggen.Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 04-02-2003 '
Lees ook