Politie Hollands Midden
Datum: 4 maart 2003

(

Politie houdt straatrover aan Leiden
De politie hield op maandag 3 maart rond 10.45 uur op de St. Aagtenstraat een 28-jarige man uit Den Haag aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor op de Kaiserstraat een 26-jarige Leidenaar van zijn mobiele telefoon te hebben willen beroven. Dit lukte niet omdat de Leidenaar te veel tegenstand bood. Daarop vertrok de Hagenaar weer, maar werd kort daarop door de politie aangehouden. De Hagenaar is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.


Straatroof Leiden

Een 81-jarige vrouw uit Leiden werd op maandag 3 maart rond 16.50 uur op het Professorenpad het slachtoffer van een straatroof. De vrouw liep over het voetpad toen drie jongens op fietsen naderden. In het voorbijrijden rukte één van de jongeren de polstas uit de handen van de vrouw. De drie jongeren reden vervolgens weg met de tas met daarin ondermeer een mobiele telefoon. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhoudingen Nieuwkoop
Een agent in burger heeft in de vroege zondagochtend van 2 maart, twee Nieuwkopers van 16 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van een verkeersbord c.q. baldadigheid. De agent reed bij de rotonde Kennedylaan/Buytenweg en zag de twee bij de rotonde met een bord lopen. De agent hield hierop de twee aan. Uit de verhoren en onderzoeken naar diverse andere vernielingen en brandstichtingen in Nieuwkoop werd nog een verdachte, een 18-jarige Nieuwkoper, aangehouden. De drie zouden in dezelfde nacht meerdere vernielingen c.q. brandstichtingen hebben gepleegd. Bij de politie zijn inmiddels zestien aangiften gedaan van vernieling van lantaarnpalen, reclamezuilen, verkeersborden, tuinmeubilair, borden bij kantoorpanden en een ruitenwisser en van brandstichting aan een ondergrondse vuilcontainer, een chemisch toilet en een container. De drie zijn na verhoor in verzekeringgesteld. Het onderzoek duurt nog voort.

Snelheidscontrole Vlist
De politie heeft op dinsdag 4 maart tussen 07.45 en 08.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de West Vlisterdijk ter hoogte van de bocht. In totaal werden vijf automobilisten en één bromfietser bekeurd voor te hard rijden. De hoogstgemeten snelheid was 74 km/u terwijl op deze weg een maximumsnelheid geldt van 60 km/u. De bromfietser reed 64 km/u.


Inbraak in woning (3x) Gouda

Op klaarlichte dag van maandag 3 maart werd er ingebroken in een woning aan de Ronsseweg. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen. Bij een andere woning aan de Ronsseweg werd er geprobeerd in te breken. Tussen zondag 2 en maandagavond 3 maart werd er ingebroken in een flatwoning aan het Albert Plesmanplein. Om binnen te komen werd een slot van een deur vernield. Uit de woning werden enkele zonnebrillen en sieraden gestolen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.


Onder invloed rijden Bergambacht

De politie hield op dinsdag 4 maart rond 01.30 uur op de Henry Dunantstraat een 26-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 660 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. De politie inde verder nog een openstaande boete van E 161,00. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 04-03-2003 '
Lees ook