Politie Hollands Midden
Datum: 5 februari 2003

(


Hennepkwekerij ontmanteld Noordwijkerhout

De politie heeft op dinsdagmiddag 4 februari een professionele hennepkwekerij aan de De Pletterij aangetroffen en ontmanteld. De politie heeft een 35-jarige Noordwijkerhouter als verdachte gehoord. De politie kwam de kwekerij op het spoor na politieinformatie.In twee ruimten van een loods trof de politie ongeveer 1600 planten aan. De politie vermoedt dat een derde ruimte werd klaargemaakt voor de kwekerij. Naast de planten werd ook de apparatuur zoals assimulatielampen, koolstoffilters, ventilatoren in beslaggenomen en vernietigd.


Verlaten plaats ongeval Voorschoten

Bij een verkeersongeval op de Valkeweg op dinsdag 4 februari omstreeks 08.30 uur is een 7-jarige fietser uit Voorschoten gewond geraakt. De jongen en zijn moeder reden in de richting van de Zwaluwweg toen hij op de brug op de Valkeweg werd aangereden door een nog onbekende automobilist. Door de aanrijding viel de jongen en kwam daarbij met zijn hoofd op het wegdek. Hij liep een lichte hersenschudding op en een wond aan een knie. De automobilist is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Op hetzelfde moment viel achter de jongen ook een bromfietser. Het is niet duidelijk of deze bestuurder ook is aangereden. De politie is op zoek naar getuigen en wil met name in contact komen met de bestuurder van de bromfiets. Getuigen kunnen bellen via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Aanrijding Leiden

Een 17-jarige scooterrijder uit Leiden verleende op dinsdag 4 februari rond 09.00 uur op de kruising Tomatenstraat met de Lammenschansweg geen voorrang aan een 48-jarige automobiliste uit Hazerswoude-dorp. Bij de daarop volgende aanrijding liep de scooterrijder vermoedelijk een gebroken been op. Hij werd naar een ziekenhuis overgebracht.


Straatroof Leiden

Een 37-jarige vrouw uit Leiden is op dinsdag 4 februari rond 19.00 uur op de Opaalstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. Twee op een gele scooter rijdende jongens reden langs de overstekende vrouw en rukte de schoudertas van haar schouder. Met de schoudertas reden ze weg in de richting van het Diamantplein. In de tas zat een mobiele telefoon, een paspoort en nog enkele kleine goederen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt verdachte van inbraak aan Leiden

De politie hield op woensdag 5 februari rond 03.00 uur op de Hoge Rijndijk een 25-jarige man uit Den Haag aan. Agenten zagen de auto met gedoofde lichten rijden. Nadat de bestuurder was gestopt zagen de agenten dat deze verwondingen had. Het bleek dat hij kort daarvoor bij een Pizzeria aan de Hoge Rijndijk een ruit had ingegooid en vermoedelijk uit was om iets uit de zaak te stelen. Voor zover nu bekend is kwam het niet zover. Bij zijn actie verwondde de Hagenaar zich dusdanig dat hij voor behandeling naar het Rijnland Ziekenhuis moest. Na het plaatsen van diverse hechtingen werd de verdachte ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op woensdag 5 februari rond 03.00 uur op de Rijnsburgerweg een 20-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. De verdachte had onder invloed de controle over zijn auto verloren en reed tegen een paar vuilcontainers en een geparkeerde auto aan. De uitslag van de ademanalyse was 310 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Inbraak in woning Krimpen aan de Lek

In de avond van dinsdag 4 februari werd er ingebroken in een woning aan de Schepenstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is geld en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Gouda

In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 februari werd er ingebroken in een woning aan de P.C. Bothstraat. Om binnen te komen werd via de brievenbus het slot van de deur opengehengeld. Uit de woning zijn enkele portemonnees met inhoud gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.
Politie zoekt nog steeds getuigen Gouda

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van de mishandeling van een ernstig zieke man op woensdag 29 januari.
Een 56-jarige man uit Gouda werd, naar nu bekend geworden is, omstreeks 16.00 uur in de stationshal nabij de uitgang aan de zijde van de kaartverkoop mishandeld door een jongen. De Gouwenaar werd geschopt en in het gezicht gestompt. Een tand van zijn bovengebit brak daardoor af. Een getuige sprak de jongen aan waarna deze de stationshal verliet en wegliep in de richting van het centrum. De politie heeft inmiddels deze getuige gehoord en vermoedt dat er meer getuigen zijn. De politie wil graag met hen in contact komen. Zij kunnen daarvoor bellen met 0900-8844.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 05-02-2003 '
Lees ook