Politie Hollands Midden
Datum: 6 maart 2003

(


Automobilist rijdt door na aanrijding Noordwijk

Een 8-jarig jongetje uit Noordwijk werd op woensdag 5 maart rond 15.15 uur op de Salviahof op zijn fiets aangereden door een tot op heden onbekend gebleven automobilist. Het jongetje fietste de stoep af en werd door de op dat moment passerende automobilist geschept. De automobilist reed door. Het jongetje liep een zwaar gekneusde arm op. De politie is op zoek naar de in een zwarte auto rijdende automobilist.


Getuigenoproep Leiden

De politie van Leiden is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Op woensdag 5 maart omstreeks 08.00 uur fietste een 15-jarig meisje uit Leiden door de fietstunnel onder de Plesmanlaan ter hoogte van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Er kwam een man naast haar fietsen die haar begon uit te schelden en haar vervolgens begon te schoppen. Hierdoor kwam het meisje ten val. De man stapte van zijn fiets en schopte het meisje meerdere malen. Zij wist op te staan en terug te schoppen waarna ze wist te ontkomen. Het meisje liep schaafplekken en lichte kneuzingen op. Signalement van deze man ongeveer 40 jaar, 1.80 meter, blank, normaal postuur, onverzorgd uiterlijk, snor, zwarte korte haren, droeg een halflange groene jas met bruine kraag. De man reed op een bruine herenfiets. Getuigen van deze mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie Leiden onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Aanrijding Hazerswoude-dorp

Bij een aanrijding tussen een 23-jarige bromfietser uit Hazerswoude-dorp en een 10-jarige fietsende jongen uit Benhuizen op woensdag 5 maart rond 17.55 uur op het fietspad langs de Hoogeveenseweg, liep de jongen uit Benthuizen verwondingen aan nek en hoofd op. Hij werd overgebracht naar een Ziekenhuis in Zoetermeer. De aanrijding ontstond op het moment dat de bromfietser de voor hem rijdende jongen inhaalde. De jongen week uit waarna de bromfietser hem niet meer wist te ontwijken.


Aanhoudingen Alphen aan den Rijn

De politie heeft op 3 en 4 maart twee vrouwen van respectievelijk 16 en 19 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van diefstal en heling van goederen. Op 9 en 17 januari werd uit verschillende sportscholen portemonnees en een GSM gestolen. De politie kwam de verdachten op het spoor toen een OV-jaarkaart van een aangever was gevonden in een bar waarop de foto van een van de verdachten was aangebracht. Enkele goederen zijn reeds verkocht aan derden. De verdachten worden binnenkort voorgeleid voor de rechter-commissaris.


Onder invloed rijden Noorden

De politie hield op woensdag 5 maart rond 20.45 uur op de Voorweg een 39-jarige automobilist uit Nieuwkoop aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 740 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) Agenten kwamen tot de ontdekking dat de auto van de verdachte niet verzekerd was en dat hij reed terwijl hem het rijden al ontzegd was. De politie heeft daarop de auto van de verdachte inbeslag genomen.
Onder invloed rijden Zevenhoven

De politie hield op woensdag 5 maart rond 21.15 uur op de Provincialeweg N231 een 46-jarige automobilist uit Nieuwkoop aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 1070 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Inbraak in woning Waddinxveen

In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart werd er ingebroken in een flatwoning aan de Tesselschadelaan. Vermoedelijk is men binnengekomen door het slotschoot van een deur terug te drukken, het zogeheten flipperen. Uit de woning is een dvd-speler, een computer en is geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Automobilist rijdt door na aanrijding Gouda

Een 28-jarige vrouw uit Gouda werd op woensdag 5 maart rond 18.05 uur op het zebrapad van de Kattensingel aangereden door een tot op heden onbekend gebleven automobilist. De automobilist kwam vanaf de Swietenstraat en raakte de op het zebrapad lopende vrouw. De automobilist reed door in de richting van het Kleiwegplein. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. In ieder geval hield zij aan het voorval een gezwollen knie op. De politie hoopt de bestuurder van de auto te kunnen achterhalen. De vrouw noteerde het kenteken van de auto.


Onder invloed rijden Gouda

De politie hield op donderdag 6 maart rond 03.00 uur op de Gouderaksedijk een 41-jarige automobilist uit Gouda aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 730 ug/l. ( limiet in het verkeer 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdacht in en maakt proces-verbaal op.


Inbraak in woning Gouda

Op klaarlichte dag van woensdag 5 maart werd er ingebroken in een flatwoning aan het Raam. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een laptop en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Auto te water Lekkerkerk

Een 73-jarige automobilist uit Lekkerkerk raakte op woensdag 5 maart rond 17.50 uur door nog onbekende oorzaak van de Tiendweg af en kwam terecht in een sloot. De bestuurder kwam er met een nat pak van af. Een takelbedrijf zette de auto weer op het droge.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 06-03-2003 '
Lees ook