Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 juni 2002
·

Verkeerscontrole A44 Oegstgeest
Op woensdag 5 juni 2002 is op de rijksweg A44 nabij parkeerplaats Elsgeest te Oegstgeest van 09.00 uur tot 13.00 uur een grote verkeercontrole gehouden. Politie Hollands Midden, waaronder de verkeersdienst en het milieuhandhavingsteam, heeft deze controle gehouden in samenwerking met de douanerecherche en de milieudienst van de provincie Zuid-Holland.
Tijdens de controle is voornamelijk vrachtverkeer gecontroleerd. Hierbij is ook een flink aantal buitenlandse vrachtwagens gecontroleerd. Er werden vijftien strafbare feiten geconstateerd, zoals overbelading, milieuwetgeving en overtredingen met betrekking tot de rij- en rusttijden.
Tegen de betreffende chauffeurs, en een aantal eigenaren van deze vrachtwagens, is proces-verbaal opgemaakt.
Over het algemeen hadden de chauffeurs hun zaakjes goed in orde. Alle chauffeurs konden na controle dan ook hun weg vervolgen.

Voor nadere informatie over deze controle kunt u zich wenden tot J. Dunweg, teamchef politie Oegstgeest, telefoon 071-4090210.

Inbraak Voorhout
Een bewoner van een huis aan de Kroeskarperlaan heeft donderdagnacht 6 juni rond 04.15 uur twee inbrekers overlopen. De daders waren binnengekomen door gaatjes te boren in een vensterraam en zo de hefboompjes opzij te schuiven. De mannen zijn er vervolgens vandoor gegaan met onder andere stereoapparatuur, geld en een mobiele telefoon. Het tweetal is vertrokken richting Zuidelijke Rondweg. De bewoner heeft direct de politie gewaarschuwd. De politie heeft het tweetal ondanks een zoektocht in de omgeving niet meer aangetroffen.

Auto in brand Noordwijkerhout
In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni rond 05.00 uur heeft een auto in de brand gestaan in de Schoolstraat. Een buurtbewoner werd wakker van een klap en zag de auto in brand staan. Hierop heeft hij geprobeerd de auto te blussen. Toen dit niet lukte heeft hij de mensen wakker gemaakt bij wie de auto hoort. Samen hebben ze vervolgens de brand geblust. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Sassenheim
Op woensdag 5 juni even voor 19.00 uur vond een verkeersongeval plaats op de Rijksweg A44 in de richting van Den Haag tussen een bestelauto en een personenauto. Een 68-jarige automobilist uit Noordwijkerhout reed over de A44 en wilde afslaan bij afslag 6 Sassenheim. Voor hem in dezelfde richting reed een 47-jarige automobilist uit Sassenheim. Door de noodzaak van het verkeer moest de Sassenheim remmen. De achter hem rijdende Noordwijkerhouter kon niet tijdig tot stilstand komen er reed tegen het voertuig voor hem aan. De Sassenheimer en zijn 44-jarige echtgenote werden voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een 55-jarige passagier van de personenauto klaagde over pijn aan de knie.

Politie houdt verdachte van inbraak aan Lisse
De politie hield op woensdag 5 juni rond 21.00 uur in Noordwijkerhout een 27-jarige man aan. De woon- of verblijfplaats van de man is nog niet bekend. De man wordt er van verdacht eerder op dag, rond 18.15 uur te hebben ingebroken in een woning aan het Burgemeester Berendsplantsoen. Daarbij werd een stereo- en video-installatie gestolen. Een inwoner van Lisse zette de politie op het spoor van de verdachte. De man had gezien dat twee mannen zich bij de woning ophielden en even later in een auto wegreden. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Meisje op fiets aangereden Katwijk
Doordat een 16-jarig meisje uit Katwijk op woensdag 5 juni rond 18.30 uur de Zeeweg met haar fiets plotseling overstak werd zij aangereden door een 46-jarige automobilist uit Rijnsburg. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Scooterrijder rijdt door na ongeval Leiden
Een onbekende scooterrijder is woensdag 5 juni rond 22.20 uur doorgereden na een ongeval op het Noordeinde. Getuigen verklaarden dat de man een voetganger, een 67-jarige Leidenaar, had geraakt die vanaf de Oude Varkenmarkt het Noordeinde wilde oversteken. Deze had hierbij geen goed uitzicht vanwege een busje dat op de hoek stil stond. De scooterrijder zou geprobeerd hebben de man te ontwijken, is vervolgens gevallen en heeft de voetganger geraakt. De Leidenaar moest met een hersenschudding en kneuzingen naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp worden gebracht. Na enige tijd is de scooterrijder weer op zijn scooter gestapt en is richting Haagweg vermoedelijk de Rembrandtstraat ingereden. De scooter is volgens getuigen oranje met zwart, maar kan ook een gele kleur hebben. De scooterrijder is ongeveer tussen de 17 en 20 jaar oud, 1.70 meter lang en heeft zwart krullend haar. Mogelijk heeft hij bij de botsing beenletsel opgelopen. De politie wil graag met de scooterrijder in contact komen, telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Onder invloed Leiden
Agenten zagen donderdagnacht 6 juni rond 04.00 uur een man zijn auto half op de stoep parkeren in een straat in de wijk De Kooi. Bij controle bleek hij, een 43-jarige Leidenaar, alcohol gedronken te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse uitkwam op 785 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.

Verkeersongeval Zwammerdam
Bij een verkeersongeval op woensdag 5 juni tussen een autobus en een personenauto raakte een 27-jarige inzittende van de auto gewond. De 57-jarige autobusbestuurder uit Alphen aan den Rijn wilde omstreeks 19.00 uur vanaf een vluchtstrook op de Steekterweg deze weg oprijden in de richting van Bodegraven. Uit de richting van Alphen kwam een 30-jarige automobilist, eveneens uit Alphen. De bestuurder van de autobus zag vermoedelijk de automobilist over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. Een 27-jarige passagiere van de automobilist werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bewoner betrapt inbreker Nieuwerkerk aan den IJssel
Een 55-jarige bewoner van een woning aan de Verbindingsweg betrapte op woensdag 5 juni rond 10.20 uur in zijn schuur een 40-jarige man uit Rotterdam aan. De Rotterdammer had zich de toegang tot de schuur verschaft en doorzocht deze. Ontdekt zoals hij zich voelde begon Rotterdammer tegen zijn ontdekker agressief te doen. De gealarmeerde en snel terplaatse gekomen politie kon tijdig tussen beide komen en de Rotterdammer aanhouden. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed Gouda
Een 50-jarige Hagenaar is donderdagnacht 6 juni rond 04.00 uur tegen een paal aangereden op de Nieuwe Gouwe O.Z. De politie werd gewaarschuwd door iemand die de auto met alarmverlichting in de berm tegen de paal aan zag staan. Deze constateerde dat de man alcohol gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 610 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Jongens stelen kassa uit SRV-wagen Gouda
Twee nog onbekende jongens stalen op woensdag 5 juni rond 12.55 uur op de Vreelust uit een SRV-wagen een kassa. In de kassa bevond zich een klein geldbedrag. De jongens die kwamen aangereden op een scooter. Zij sloegen een ruitje van de wagen in. Dit stelde hen in staat om de kassa weg te nemen. In een sloot aan de Keenwerf werd korte tijd later de lege kassa weer teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Automobilist rijdt over voet fietser Gouda
Een nog onbekende bestuurder van een gele bestelbus reed op woensdag 5 juni rond 14.45 uur nabij de kruising Statensingel met de Willem de Zwijgersingel over de voet van een 16-jarige vrouw uit Gouda. De vrouw stond met haar fiets voor het verkeerslicht te wachten. De automobilist stapte nog wel even uit om te vragen hoe het met haar ging. Ondanks dat ze aangaf pijn te hebben, vertrok hij daarna weer. De voet van de vrouw is gekneusd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder.

Politie houdt doorrijder na aanrijding aan Schoonhoven
De politie hield op woensdag 5 juni rond 18.50 uur in Schoonhoven een 58-jarige automobilist uit Zalzaten (België) aan. De man werd er van verdacht rond 17.00 uur op de Lekdijk-Oost te zijn doorgereden nadat hij bij het passeren een 15-jarige fietser uit Ammerstol had geraakt. De jongen hield er onder meer een opgezwollen enkel aan over. De jongen reed daar met nog twee vrienden over de Lekdijk. Doordat zij direct het kenteken van de auto noteerden kon de automobilist worden achterhaald. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Bodegraven
Op klaarlichte dag van woensdag 5 juni werd er ingebroken in een woning aan de Zwanebloem. Een raam werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, is een laptop en een speeldoos gestolen.


Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 06-06-2002 '
Lees ook