Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 mei 2002


Dief pakt handtas uit fietstas Leiden
Een nog onbekende man pakte op maandag 6 mei rond 16.00 uur op de Korte Mare een handtas uit de fietstas van een 75-jarige vrouw uit Leiden. De vrouw liep met haar fiets aan haar hand over de Korte Mare toen de jongeman toesloeg en vervolgens lopend verdween in de richting van de Singel. De politie stelt een onderzoek in.

Kerende automobilist rijdt scooterrijder aan Leiden
Een 64-jarige man uit Leiden werd op maandag 6 mei rond 13.50 uur op de 2e Binnenvestgracht aangereden door een kerende 39-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De Leidenaar liep daarbij been en rugletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

KRAAK BIJ JUWELIER IN OPSPORING VERZOCHT OUDE WETERING
Naar aanleiding van een kraak bij een juwelier aan de Kerkstraat in de nacht van zaterdag 16 maart zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het AVRO programma Opsporing Verzocht van maandag 13 mei. Bij de kraak werden sieraden weggenomen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Diefstal computers na inbraak net voorkomen Hazerswoude-Rijndijk
Door dat de politie na een inbraakalarm bij een bedrijf aan de Rijndijk snel ter plaatse was werd voorkomen dat de inbrekers zes inmiddels in hun auto geladen en uit het bedrijf gestolen computers konden vertrekken. De daders, twee mannen, wisten lopend te ontkomen. Een zoekactie door de politie, waarbij ook speurhonden werden ingezet, leverde geen resultaat op. De politie kwam op het alarm af en zag dat een auto met geopende portieren en kofferbak tegen het bedrijf aan staan. Een ruit van het bedrijf was vernield. Een inbreker wilde daar weer net vanuit het bedrijf door heen kruipen. Bij het zien van de politie zette hij het op een lopen, evenals een tweede man. De politie zette het bedrijf af. De daders waren echter gevlogen.

Inbraak in woningen Zevenhuizen
In de nacht van 6 op 7 mei werd er ingebroken in een woning aan de Vlietkade. Een slot van een deur werd afgebroken. Vevolgens kon men de deur openen. Uit de woning zijn ondermeer een rijbewijs, diverse passen, sieraden en geld gestolen. Diezelfde nacht werden rond 04.45 uur bij een andere woning aan de Vlietkade getracht in te breken. De bewoner kwam echter het gestommel af en zag drie mannen bij zijn raam bezig. Nadat hij een harde klap op het raam gaf gingen ze er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Geen voorrang verleend Aarlanderveen
Een 34-jarige automobilist uit Woubrugge verleende op maandag 6 mei rond 16.45 uur op de kruising Dorpsstraat met de Nieuwkoopseweg geen voorrang aan een 68-jarige automobilist uit Nieuwkoop. Een aanrijding volgde. Door de klap raakte de Nieuwkoper op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer waar een aanrijding volgde met een 54-jarige automobiliste uit Huizen. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Aanrijding tussen motor en auto Driebruggen
In een flauwe bocht van het Laageind gebeurde op maandag 6 mei rond 17.20 uur een aanrijding tussen een 32-jarige motorrijder uit Alpen aan den Rijn en een 51-jarige automobilist uit Driebruggen. Beiden reden elkaar tegemoet en in de flauwe bocht kwam de motorrijder vermoedelijk iets te veel op de weghelft van de Driebruggenaar. Een aanrijding volgde. De motorrijder werd met letsel aan elleboog en knie overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Inbraak in woningen Nieuwerkerk aan den IJssel
In de nacht van zondag 5 op maandag 6 mei werd er ingebroken in drie woningen aan de Korstmos en één aan de Goudmos. In beide gevallen werd een gaatje in een raamsponning geboord waarna de sluitboompjes van het raam konden worden opgeheven. Vervolgens kon men het raam openen en inklimmen. Gestolen zijn in ieder geval twee portemonnees met inhoud, sieraden en een mobiele telefoon.

Inbraak in woning Boskoop
In de middag van maandag 6 mei werd er ingebroken in een woning aan de Weegbree. Een ruit werd vernield om binnen te komen. Uit de woning zijn sieraden, is een dvd-speler, zijn twee camera's, telefoons en autosleutels gestolen. De politie heeft in deze zaak nog diezelfde avond een verdachte aangehouden. Het gaat hier om een 35-jarige man uit Boskoop. De verdachte is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 07-05-2002 '
Lees ook