Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 juni 2002
·

Onder invloed Voorhout
Agenten zagen vrijdagnacht 7 juni rond 04.20 uur een auto slingerend over de Van Berckelweg in Noordwijk rijden. De bestuurder reageerde net op het stopteken. Op de Leidse Vaart in Voorhout zijn de agenten voor de auto gaan rijden waarop de bestuurder is gestopt. De man, een 30-jarige Valkenburger, bleek alcohol gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees 570 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Voetganger aangereden Oegstgeest
Een 55-jarige Oegstgeestenaar is op donderdag 6 juni omstreek 11.00 uur op de Lange Voort aangereden door een nog onbekende automobilist. De Oegstgeestenaar liep over het zebrapad ter hoogte van het Lange Voortplein en zag dat vanaf de Irislaan een auto met snelheid aan kwam rijden. De Oegstgeestenaar maande de bestuurder rustiger te rijden. De automobilist minderde vaart, maar gaf volgens de Oegstgeestenaar weer gas. De Oegstgeestenaar kon de auto ontwijken, maar kon niet voorkomen dat zijn voet nog het voertuig raakte. De Oegstgeestenaar noteerde het kentekennummer van de auto en deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Telefoon geroofd Leiden
Een 58-jarige Leidenaar is donderdag 6 juni rond 10.30 uur van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij stond in de Janvossensteeg te bellen toen de telefoon ineens uit zijn handen werd gerukt. Hij zag twee jongens van ongeveer 15 en 17 jaar wegrennen in de richting van de Van der Werfstraat en vervolgens linksaf in de richting van de Lange Mare.

Overval op winkel Leiden
Een nog onbekende dader heeft donderdag 6 juni rond 19.20 uur een winkel in de Breestraat overvallen. Hij heeft met een steekvoorwerp een personeelslid bedreigd en geld uit de kassa geëist. Nadat hij dit gepakt had is hij er lopend vandoor gegaan, mogelijk in de richting van de Mandemakerssteeg. De politie heeft direct na de overval de omgeving afgezocht. Drie personen werden aangehouden die echter niets met de overval te maken bleken te hebben.

Inbraak Leiden
In een woning aan de Charley Tooropweg is donderdag 6 juni ingebroken. Men is binnengekomen via een raam aan de achterkant van de woning. Uit de woning zijn onder andere een videorecorder, een spelcomputer en een laptop meegenomen. De bewoner was op het moment van de inbraak niet thuis.

Woninginbraak Leiden
Twee onbekende vrouwen hebben op donderdagmorgen, 6 juni een woning aan de Borneostraat doorzocht terwijl de bewoonster in huis was. De bewoonster zat in de woning toen de vrouwen omstreeks 10.00 uur via de openstaande achterdeur haar woning betraden. Met een smoes lokten ze de bewoonster weg en doorzochten ze de woning. Vervolgens namen ze geld en sieraden mee. De politie is op zoek naar getuigen. Een van de vrouwen is tussen de 20 en 25 jaar, groot postuur, de andere vrouw ongeveer 45 jaar en klein van postuur. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 - 8844.

Woninginbraken Nieuwerkerk a/d IJssel
In drie woningen in Nieuwerkerk a/d IJssel is in de nacht van 6 juni, ingebroken. In een woning aan de Rietveen en aan de Vikingrade zijn de daders binnengekomen door de achterdeur te forceren. In een woning aan de Wolga kwam men binnen door vermoedelijk hengelen van de voordeur. Uit de woning aan de Vikingrade werden twee mobiele telefoons en bankpassen weggenomen. Uit de woning aan de Wolga werden twee tassen weggenomen.

Verkeersongeval Gouda
Bij een verkeersongeval op donderdag 6 juni omstreeks 08.00 uur raakte een 17-jarige bromfietsster uit Gouderak gewond aan een arm. De bromfietsster reed over de Kanaalstraat in de richting van de Nieuwe Gouwe Oostzijde. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende 57-jarige automobilist uit Bodegraven. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietsster werd met armletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Inbraak Zevenhuizen
In een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat is vrijdagnacht 7 juni ingebroken. Een onbekende man heeft rond 05.30 uur een raam vernield, is naar binnen geklommen en heeft een gokkast opengebroken en geld hieruit meegenomen. De eigenaar van de horecagelegenheid, die vlakbij woont, nam poolshoogte toen hij het alarm af hoorde gaan. Hierbij zag hij een man wegvluchten.
Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 07-06-2002 '
Lees ook