Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 juli 2002Verkeershandhaving regio Hollands Midden
Onder invloed Alphen aan den Rijn

Donderdagavond 4 juli heeft de politie een alcoholcontrole gehouden in Alphen aan den Rijn. Aan het begin van de avond werd rond het Herenhof gecontroleerd, later werd de controle verplaatst naar het centrum van Alphen. 500 bestuurders moesten een ademtest doen. De politie heeft slechts 5 personen aangehouden en bekeurd omdat ze teveel gedronken hadden.
Bij een alcoholcontrole opde gooweg in Noordwijkerhout blies zondag avond 7 juli een 52-jarige Leidenaar 665 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen. De officier van justitie zal over teruggave beslissen.

Rijbewijzen ingevorderd Alphen aan den Rijn N11
Bij snelheidscontroles op de N11 hebben verkeersassistenten van het Regionaal Verkeershand-havingsteam dit weekend 6 rijbewijzen ingevorderd. Zaterdag 6 juli werden bij een snelheidscontrole met de lasergun 4 rijbewijzen ingevorderd. Bij de kruising met de Goudse Schouw is de maximumsnelheid 70 km/u. En 32-jarige man uit Rotterdam kwam daar met 141 km/u door het groene licht, levensgevaarlijk. Van de Rotterdammer werd niet alleen het rijbewijs ingevorderd ook zijn auto werd inbeslaggenomen. Een dag later, zondag 7 juli, werd opnieuw met de lasergun op de N11 gecontroleerd. Opnieuw werden 2 rijbewijzen ingevorderd. Een 47-jarige man uit Lisse kwam met 155 km/u voorbij waar 100 km/u het maximum is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 33-jarige man uit Leiden raakte ook zijn rijbewijs kwijt toen hij met 154 km/u voorbij kwam. Een 53-jarige man uit Antwerpen kon kiezen; of zijn auto laten staan, of meteen de boete van 257 betalen. Hij koos voor het laatste.

Verkeershandhaving in de komende week 8 mei t/m 14 mei
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie ook in de komende week regelmatig snelheidscontroles.
Ook deze week wordt intensief gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Maandag in Leiden-Zuid, dinsdag in Oegstgeest, Sassenheim en Warmond, woensdag in Gouda en donderdag Leiderdorp en de gemeente Rijnwoude.
Door onder invloed aan het verkeer deel te nemen, brengt een kleine groep automobilisten niet alleen de eigen, maar ook andermans veiligheid in gevaar. Alcohol vermindert het reactievermogen en leidt soms tot het overschatten van de eigen rijvaardigheid. Vrijdagmiddag houdt het Regionaal Verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole in Alphen aan den Rijn. Zaterdagavond wordt en alcoholcontrole gehouden in Leiderdorp en zondag wordt in Leiden gecontroleerd op het rijden onder invloed.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 08-07-2002 '
Lees ook