Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 juli 2002


Fietser ten val Noordwijk
Een 54-jarige fietser uit Paterswolde is op zaterdag 6 juli met zijn fiets ten val gekomen. De fietser reed omstreeks 18.30 uur over het fietspad langs de Duinweg in de richting van de Weideweg.Toen een groep fietsers hem inhaalde kwam vermoedelijk het stuur van één van de fietsers tegen zijn stuur aan. De fietser kwam ten val en viel met zijn gezicht op het wegdek. De fietser werd met een gat in zijn hoofd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Woninginbraak Voorschoten
In een woning aan de Van Boeijenplantsoen werd in de avond van vrijdag 5 juli ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door een ruit aan de zijkant van de woning te forceren. Binnen werd de woning doorzocht, waarna er onder andere een videorecorder en sieraden werden weggenomen.

Aanhanger in de brand Leiden
Op zaterdagnacht 6 juli heeft een aanhangwagen die geparkeerd stond aan de Bosrode in de brand gestaan. Omstreeks 02.30 uur was de brandweer ter plaatse om de brand te blussen. De politie vermoedt dat het zeil van de aanhangwagen in brand gestoken is.

Woninginbraak Leiden
In een woning aan de Steenberghelaan werd op zaterdag 6 juli tussen 10.00 en 14.00 uur ingebroken. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door de voordeur te flipperen. Er werd een geldbedrag weggenomen.

Fietser aangereden Leiden
Bij het afslaan op de Rijnsburgerweg verleende een 35-jarige automobilist uit Leiden op vrijdag 5 juli rond 16.15 uur geen voorrang aan een 26-jarige fietser uit Leiden. De fietser liep daarbij een gebroken sleutelbeen op. Hij is vervoerd naar het LUMC.

Bromfietser breekt been Leiden
Een 13-jarige jongen uit Leiden is op zondag 7 juli rond 18.15 uur met ondermeer een beenbreuk overgebracht naar het LUMC. De jongen reed op een bromfiets. Vanuit de bossages aan de Julianakade stak hij de Willem de Zwijgerlaan over. Een 32-jarige passerende automobilist uit Leiden wist de jongen daarop niet meer te ontwijken. Een aanrijding volgde. Naast dat de jongen op te jonge leeftijd de bromfiets bestuurde, droeg hij geen helm en was de bromfiets niet verzekerd.

Vrouw krijgt fles op het hoofd Leiden
Een onbekende man op een fiets sloeg op zondag 7 juli rond 05.25 uur met een fles op het hoofd van een 32-jarige over de Morsweg lopende vrouw uit Leiden. De vrouw liep door de klap een hoofdwond op en moest zich daaraan in het LUMC laten behandelen. Van de man ontbreekt ieder spoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn
De politie hield op zondag 7 juli rond 20.10 uur op de Eisenhowerlaan een 74-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man werd er van verdacht zijn auto te besturen met te veel alcohol op. Aan het bureau onderging de man een ademanalyse. De uitslag daarvan was 555 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt twee vermoedelijke inbrekers aan Noorden
De politie hield op maandag 8 juli rond 02.06 uur op de Voorweg twee mannen aan. De leeftijd en woon of verblijfplaats is nog niet bekend. Naar aanleiding van meldingen dat twee mannen zich verdacht ophielden in de omgeving van woningen aan de Irisstraat, de Fresiastraat en de Gerberastraat, stelden agenten een onderzoek in. Bij een woning aan de Fresiastraat werd een opengebroken deur aangetroffen. Getuigen wisten te melden dat één van de mannen in het water terecht was gekomen. Agenten troffen even later natte voetsporen aan. Die bracht hen naar de auto waar de twee zich in verschuilden. De twee zijn ingesloten. In de auto werden ondermeer inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak Lisse
In een woning aan de Heereweg is zaterdag 6 juli ingebroken. Men is binnengekomen door een bovenlichtje te forceren. Uit de woning zijn een fotocamera en computerapparatuur meegenomen. De bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst.

Beroving Katwijk
Een 55-jarige Katwijkse is in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli rond middernacht beroofd. Zij kwam thuis op de fiets. Toen ze haar fiets in de schuur wilde parkeren, zette ze eerst alvast twee plastic tassen in de schuur. Een jongen liep ineens de schuur in en pakte de twee tassen. In de tassen zat onder andere de portemonnaie van de Katwijkse. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Onder invloed Alphen a/d Rijn
Agenten zagen zondagnacht 7 juli rond 02.30 uur in de parkeergarage van de Ridderhof een bestelbus met een kapotte achterruit. De bestuurster, een 30-jarige vrouw uit Hazerswoude-Rijndijk, bleek gedronken te hebben. Zij was in de garage tegen een betonnen paal aangereden. De ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 610ug/l. Zij kreeg een rijverbod van 6 uur, een proces-verbaal en haar rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed Waddinxveen
Agenten zagen zondagnacht 7 juli rond 03.00 uur een 18-jarige bromfietser uit Gouda met hoge snelheid op de Brugweg rijden. De bromfiets had geen lichten aan en zowel de bromfietser als zijn passagiere droegen geen helm. Hierop hebben de agenten hem op de Zwarteweg laten stoppen. De Gouwenaar bleek gedronken te hebben (295 ug/l), droeg geen helm, had geen bromfietscertificaat, reed niet op de juiste plaats op de weg en voerde geen licht. Zijn boete bedroeg in totaal 240 euro.

Beroving Lisse
Twee Hillegommers van 16 en 19 jaar zijn zondagnacht 7 juli rond 03.50 uur op de Heereweg beroofd. Zij fietsten met twee andere vrienden naar huis toen tussen Hotel De Nachtegaal en de watertoren twee mannen ineens op het fietspad verschenen en hen tot stoppen dwongen. Onder bedreiging van een mes moesten zij geld geven aan de twee onbekende mannen. Hierna liepen de overvallers in de richting van een parkeerterrein en verdwenen uit het zicht. Even later zagen de Hillegommers een auto wegrijden. De overvallers zijn ongeveer 20 jaar en droegen een donkere muts tot op de ogen. Ze droegen beide donkere kleding. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar het politiebureau Hillegom.

Politie houdt verdachte mishandeling vrouw aan Gouda
De politie hield op vrijdagavond 5 juli in Gouda een 27-jarige man uit Moordrecht aan. De man wordt er van verdacht kort daarvoor op de Koningin Wilhelminaweg zijn 38-jarige Goudse vriendin te hebben mishandeld. De mishandeling onstond na een woordenwisseling tussen de twee. De vrouw werd door de man gestompt en geslagen. De verdachte wordt op maandag 8 juli bij justitie voorgeleid.

Auto raakt van de weg Bodegraven
Door nog onbekende oorzaak raakte op vrijdag 5 juli rond 20.35 uur op de Rijksweg 12, rijbaan richting Den Haag, een 32-jarige man uit Almere met zijn auto van de weg. Met onbekend letsel is de Almeerder overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Kajuitboot in de brand Rijpwetering
Een kajuitboot die net was afgemeerd in de jachthaven aan de Poeldijk is op zaterdag 6 juli omstreeks 19.15 uur uitgebrand en gezonken. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De eigenaar heeft getracht de brand te blussen maar toen dat niet lukte sleepte hij al zwemmend de boot uit de haven. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen, maar kon niet meer voorkomen dat de boot zonk. De eigenaar, een 35-jarige Leidenaar, werd met brandwonden overgebracht naar het LUMC. De brandweer heeft de plaats waar de boot is gezonken gemarkeerd.

Verdachte van inbraak aangehouden Alphen aan den Rijn
De politie heeft op zondag 7 juli omstreeks 14.00 uur een 40-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan het Valeriusplein. Een oplettende flatbewoner alarmeerde de bewoners van die woning waarna de bewoners achter de inbreker aangingen die in de richting van het Carmenplein rende. Bij de parkeerplaatsen van het Carmenplein werden de bewoners geholpen door een omstander. Deze zette eveneens de achtervolging in. De verdachte werd vervolgens aangehouden bij de parkeergarage aan de Ridderhof. De politie kon hier de verdachte overnemen. Bij de verdachte werd een mobiele telefoon en een geldbedrag uit de woning aangetroffen. De verdachte was via de achterdeur naar binnen geslopen.

Bedrijfsinbraak Gouda
In de stationsrestauratie aan het Stationsplein is in de nacht van zaterdag 6 juli ingebroken. Men kwam de zaak binnen door de ruit in te gooien. Er werden sigaretten weggenomen.
Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 08-07-2002 '
Lees ook