Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 juli 2002


Babbeltruc Sassenheim
Een als meteropnemer van het waterleidingbedrijf zich voordoende onbekende man wist op maandag 8 juli rond 15.45 uur geld weg te nemen uit de woning van een 76-jarige man aan de Zuiderstraat. Van de man ontbreekt ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding Lisse
Vrijdag 5 juli is rond 13.15 uur een 21-jarige Pool aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een winkelbediende van een winkel aan de Berkhoutlaan merkte op dat de man zonder kleding een pashokje inging. Toen de verdachte vertrokken was, vond de winkelbediende in het pashok een lege verpakking van een produkt. Hierop is hij de verdachte achterna gegaan en heeft deze teruggebracht naar de winkel. Vervolgens is de politie gewaarschuwd. De man is meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal en een boete van 115 euro.

Politie houdt geweldpleger aan Leiden
De politie hield op maandag 8 juli rond 21.20 uur op het kermisterrein aan de Beestenmarkt een 18-jarige Leidenaar aan. Hij werd er van verdacht kort daarvoor op de Steenstraat een 19-jarige Leidenaar te hebben geslagen. De aanleiding daarvoor is nog niet bekend. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Leiden
Op maandagavond 8 juli werd er ingebroken in een woning aan de Rijnsburgerweg. Een raam werd opengebroken. De inbreker werd in de woning door de bewoner overlopen. Hij sprintte naar buiten en reed weg op een fiets in de richting van Oegstgeest. Wel had hij kans gezien om uit de woning enkele goederen weg te nemen waaronder verrekijkers, een paspoort, een portemonnee, een rijbewijs en meerdere pasjes. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden Leiden
De politie hield op dinsdag 9 juli rond 02.00 uur op de Van Randwijkstraat een 23-jarige automobilist uit Wassenaar aan. Agenten verdachten de automobilist onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 545 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten woninginbraak Noorden
De verdachten die op maandagnacht 8 juli zijn aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Fresiastraat worden ook verdacht van inbraak in een woning aan de Anemonenstraat. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen. De inbrekers kwamen de woning binnen door het slotplaat en het cilinder te vernielen. De politie hield de verdachten aan op de Voorweg. Naar aanleiding van meldingen dat twee mannen zich verdacht ophielden in de omgeving van woningen aan de Irisstraat, de Fresiastraat en de Gerberastraat, stelden agenten een onderzoek in. Bij een woning aan de Fresiastraat werd een opengebroken deur aangetroffen. Getuigen wisten te melden dat één van de mannen in het water terecht was gekomen. Agenten troffen even later natte voetsporen aan. Die bracht hen naar de auto waar de twee zich in verschuilden. De verdachten zijn ingesloten. In de auto werden ondermeer inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Roelofarendsveen
In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli werd er ingebroken in een woning aan de Godfried Bomanslaan. Na het boren van een gaatje in een raamsponning konden de onverlaten bij de sluitboompjes van het raam komen en deze opheffen. Uit de woning is een audio-installatie gestolen.

Onder invloed rijden en meer Rijpwetering
De politie hield op dinsdag 9 juli rond 01.25 uur op de Koppoellaan een 53-jarige automobilist uit Rijpwetering aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Tevens was zijn auto niet verzekerd en was de termijn voor APK overschreden. Aan het bureau werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed rijden Bodegraven
De politie hield op maandag 8 juli rond 17.30 uur op de Ekster een 50-jarige automobilist uit Bodegraven aan. De man werd verdacht van het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse aan het bureau kwam de verdachte tot 450 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal gemaakt.
Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 09-07-2002 '
Lees ook