Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 10 februari 2005

(

Leiden Politie actie woonwagenkamp
De politie heeft afgelopen maandagmiddag, 7 februari, op het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein twaalf verdachten aangehouden. De politie trof de mannen en vrouwen in een schuur aan terwijl ze bezig waren henneptoppen te knippen. In totaal werd er ruim 23 kilo gebruiksklare hennep, met een straatwaarde van ongeveer 58.000 euro, in beslaggenomen. Naast de hennep trof de politie apparatuur aan voor de inrichting van een hennepkwekerij. De hennep en apparatuur zijn vernietigd. De politie kwam de zaak op het spoor door binnengekomen informatie. Elf verdachten, van tussen de 16 en 49 jaar, zijn na verhoor dezelfde dag heengezonden. Een 41-jarig verdachte is na verhoor in verzekeringgesteld. Hij werd woensdag 9 februari heengezonden. Alle verdachten zullen zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden.

Leiderdorp Aanhoudingen na vernieling
De politie heeft deze week drie jongens van 14,15 en 16 jaar uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit. Agenten zagen op dinsdag 8 februari omstreeks 20.25 uur drie jongens op de Santhorst een ruit ingooien van een toegangsdeur naar de kelderboxen van een flatgebouw. Bij het zien van de politie gingen de drie ervandoor. De verdachten konden ter hoogte van de Meeuwenlaan worden aangehouden. De politie heeft in verband met een aantal inbraken c.q. diefstallen uit kelderboxen in de Vogelbuurt tijdens surveillances gericht gekeken naar verdachte situaties in deze omgeving. Sinds eind januari is een aantal aangiften gedaan van diefstal van (snor)fietsen en bromfietsen vanuit kelderboxen. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten bij deze inbraken c.q. diefstallen betrokken zijn geweest. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de politie op woensdag 9 februari een vierde verdachte, een 16-jarige Leiderdorper, aangehouden.

Alphen aan den Rijn Nog steeds getuigen gezocht
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een incident waarbij een 23-jarige man uit Bodegraven een wond aan het hoofd opliep. De Bodegraver werd donderdag 27 januari omstreeks 08.10 uur op het Stationsplein aangesproken door een conducteur over het onder de spoorbomen doorlopen. De conducteur wilde de man aanhouden, maar de Bodegraver is scheldend doorgelopen. Volgens de Bodegraver is de conducteur hem gevolgd naar de Stationstraat. Op de Prins Hendrikstraat zou de Bodegraver de portofoon tegen het hoofd hebben gekregen waardoor hij een hoofdwond opliep. De Bodegraver heeft aangifte gedaan van mishandeling. De conducteur, een 39-jarige Alphenaar, heeft aangifte gedaan van belediging. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Met name wil zij in contact komen met een groep van ongeveer vijf jongens die de Bodegraver op de Prins Hendrikstraat te hulp wilden schieten. Ook andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Gestolen auto gevonden
In de avond van woensdag 9 februari en de nacht van donderdag 10 februari werd er ingebroken in twee woningen aan de Kleinpolderlaan. Naast een laptop werd ook de auto van één van de bewoners na de inbraak meegenomen. Nadat de inbreker(s) de sleutel vanuit de hal wegnam(en) werd ook de auto gestolen. Dezelfde ochtend werd de auto aangetroffen in Rotterdam. Uit de andere woning werden diverse goederen waaronder sieraden, mobiele telefoons en computerspellen weggenomen. Men wist de woningen binnen te komen door gaatjes te boren in het raam/kozijn. Uit de voortuin van een andere woning in dezelfde straat werd een afgesloten scooter weggenomen. De eigenaar ontdekte omstreeks 00.30 uur de diefstal. De politie verzoekt getuigen die iets opvallends gezien hebben contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek verricht.

--- einde berichten ---
---Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 10-02-2005 - 4340 '


Lees ook