Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 mei 2002


Rijden onder invloed Noordwijkerhout
De politie heeft op donderdag 9 mei omstreeks 20.15 uur een 33-jarige automobilist uit De Zilk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist bleek op de Herenweg tegen een lantaarnpaal gereden te zijn. Omdat de agenten een alcohollucht roken bij de bestuurder werd bij hem een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 475 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Aanhoudingen Katwijk
In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei zijn vier personen aangehouden op verdenking van woninginbraak in een woning aan de Boulevard. Een getuige zag dat er rond 23.40 uur werd ingebroken en waarschuwde de politie. Deze heeft het viertal aangetroffen in de Princestraat. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning is meegenomen. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis.

Auto in de brand Zoeterwoude-Dorp
Op donderdag 9 mei even voor 05.30 uur heeft op de Westeindseweg een auto in de brand gestaan. De bestuurder hoorde tijdens het rijden een aantal knallen onder de motorkap vandaan komen en zag vervolgens vlammen onder de wagen vandaan komen. De bestuurder zette op de Westeindseweg zijn voertuig stil. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Door de hitte is het asfalt ter plaatse beschadigd geraakt. Ook een ruit van een bushokje sneuvelde.

Onder invloed Leiden
De politie heeft in vrijdagnacht 10 mei een 36-jarige man uit Oegstgeest aangehouden. De man reed in zijn auto over het Schuttersveld toen hij door de politie op alcohol gecontroleerd werd. De ademanalyse wees een ademalcoholgehalte van 730 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelkraak Alphen a/d Rijn
Vrijdagnacht 10 mei rond 04.30 uur is bij een winkelpand aan de Herenhof een snelkraak geweest. Een getuige waarschuwde de politie toen deze een witte auto tegen de pui zag rammen. Uit het winkelpand zijn parfums meegenomen. Mogelijk zijn er twee auto's bij de kraak betrokken geweest. Een tweede auto is namelijk in de nabijheid op het Dijkslootpad tegen een lantaarnpaal aangereden en van de weg geraakt. Het voertuig is daar achtergelaten.

Alcoholcontrole Alphen e.o.
Woensdagavond 8 mei zijn in Alphen aan den Rijn en de wijde omgeving ruim 500 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Op de Steekterweg bij Zwammerdam, de Nieuwkoopse weg door Nieuwkoop, de Oostkanaalweg bij Aarlanderveen, de Engelendaal in Leiderdorp en de N11 ter hoogte van Zoeterwoude-Rijndijk waren controlelokaties. Slechts drie personen werden aangehouden omdat zij teveel gedronken hadden. Op de N11 haalde de politie een 35-jarige man uit Zoeterwoude van de weg. De man blies bij de ademtest 690 ug/l. Hij is voorlopig zijn rijbewijs kwijt.

Aangehouden Benthuizen
Donderdagmorgen 9 mei heeft de politie om 01:30 uur een 32-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Op de Omleidingsweg in Benthuizen was een rijdende personenauto met flinke schade gezien. Op het Verbreepark troffen agenten de zwaar beschadigde auto met onder andere de voorruit eruit aan, met de Alphenaar achter het stuur en een vriend op de achterbank. Ze konden niet goed vertellen wat er gebeurd was. Op de provinciale weg bij Bleiswijk, waar het ongeval was gebeud. lag nog een stuk bumper en het rechtervoorspatscherm. Bij de ademtest op straat bleek de bestuurder onder invloed te zijn. Echter aan de precieze vaststelling van zijn alcoholgehalte op het politiebureau wilde de man niet meewerken. De man kreeg een proces-verbaal voor deze weigering en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Autobedrijf in de brand Reeuwijk
In een autobedrijf aan de Jan Tinbergenstraat/Leeghwaterstraat heeft op donderdag 9 mei omstreeks 17.40 uur een uitslaande brand gewoed. De brandweer ging met zes voertuigen ter plaatse. In verband met de grote rookontwikkeling werden bewoners van de wijk Bloemendaal geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Na metingen door de brandweer bleek dat er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Omstreeks 21.00 uur was de brand geblust. Het pand is dor de brand totaal vernield. Diverse voertuigen welke in het pand stonden liepen brand en/of waterschade op. De brand is vermoedelijk ontstaan in de keuken van het pand. De politie gaat niet uit van brandstichting.

Diefstal uit bedrijf Gouda
In een bedrijf aan de Fluwelensingel werd vermoedelijk op donderdag 9 mei ingebroken. Men kwam het pand binnen door een raam aan de achterzijde van het pand in te gooien. Er werden computers meegenomen.

Bromfietscontrole Nieuwerkerk a/d IJssel
Bij een bromfietscontrole op het Raadhuisplein op dinsdag 7 mei heeft een 19-jarige Nieuwerkerker proces-verbaal gekregen. Hij droeg geen helm, had geen bromfietscertificaat, de brommer was niet verzekerd en het framenummer was onleesbaar. Twee Nieuwerkerkers van 14 jaar die samen op een brommer reden kregen proces-verbaal voor het rijden zonder helm en omdat de bromfiets niet verzekerd was.

Inbraak Zevenhuizen
In een woning aan het Noordeinde is donderdag 9 mei ingebroken in een woning. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Uit het pand zijn sigaretten meegenomen. De bewoners ontdekten de inbraak toen zij even na mindernacht thuiskwamen.

Inbreker aangehouden Waddinxveen
In de vroege ochtend van woensdag 8 mei heeft de politie op de Coenecoop in Waddinxveen een 19-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. Op het moment dat de inbraakmelding werd doorgegeven, trokken vlakbij het bedrijf surveillerende politieagenten juist een vreemd geparkeerde auto na. Even later zagen twee andere agenten, die ook op de melding af waren gekomen, een man rennen. De man is aangehouden op verdenking van inbraak. Bij een bedrijf werd inderdaad een inbraak geconstateerd. De gestolen computer was buiten in de bosschages al 'koud' gezet. De aangehouden verdachte en de auto bleken bij elkaar te horen.

Verkeersongeval Gouda
Bij een verkeersongeval op de Bodegraafsestraatweg is woensdagmiddag 8 mei 17:45 uur een 16-jarig meisje gewond geraakt. Bij het oversteken met de fiets werd zij aangereden door een bestelbusje. Ondanks voluit remmen kon de 20-jarige Gouwenaar een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje werd enkele meters door de lucht geslingerd. Na het arriveren van de hulpdiensten is zij met onbekend letsel naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. In verband met de afhandeling van het onderzoek en technisch onderzoek door de Verkeersdienst van Politie Hollands Midden is de Bodegraafsestraatweg tussen de Goudse Houtsingel en de Thorbeckelaan enige tijd afgesloten geweest.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 10-05-2002 '
Lees ook