Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 juni 2002


Auto rijdt tegen lichtmast en door tuin Hillegom
Zondagnacht 9 juni is een personenauto rond 01.15 uur in de Margrietenlaan uit de bocht gevlogen en heeft een lichtmast de grond uit gereden. Vervolgens is hij dor een tuin gereden en in de berm aan de andere kant van de weg tot stilstand gekomen. Na het ongeluk ontstond onduidelijkheid over wie van de vijf inzittenden de auto bestuurd had. In eerste instantie zei een 37-jarige man uit Vogelenzang te hebben gereden. Later op de dag bleek de bestuurder een 19-jarige man uit Vogelenzang te zijn geweest. De man is overgedragen aan de Marechaussee omdat hij militair is.

Steekpartij Leiden
In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni heeft op de Lammermarkt een steekpartij plaatsgevonden. De politie werd gewaarschuwd nadat bij een uitgaansgelegenheid een 48-jarige Leidenaar aan was komen lopen met een steekvoorwerp en een steekwond aan zijn vinger. Na een kort bezoek aan het LUMC is de man naar het politiebureau overgebracht. Op het Schuttersveld werd een tweede persoon, een 20-jarige Leidenaar, aangetroffen met onder andere een vleeswond op de arm. Deze man is in het Rijnlandziekenhuis behandeld en vervolgens eveneens naar het politiebureau vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij.

Auto in brand Leiden
In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni heeft een auto aan de Andries Schotkade in brand gestaan. De brand werd rond 02.15 uur ontdekt. De brandweer heeft de brand geblust. De voorzijde van de auto is volledig uitgebrand. Een tweede auto die bij deze auto stond geparkeerd heeft eveneens schade opgelopen.

Inbraak Waddinxveen
Bij een woning aan de Sterrenlaan is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni ingebroken. De bewoner werd rond 03.00 uur wakker van een geluid en zag vanuit het raak een onbekende man in zijn auto wegrijden. Men bleek onder andere een tas te hebben weggenomen en de autosleutels inclusief de bijbehorende auto. De politie van Utrecht heeft later een 30-jarige man uit Lelystad aangehouden die mogelijk iets met de inbraak te maken heeft.

Inbraak Leiden
Bij een woning aan de Kaasmarkt is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni ingebroken. Om binnen te komen heeft men een deur opengewrikt. Uit de woning zijn cd's meegenomen. De bewoner was niet thuis tijdens de inbraak.

Ongeval Alphen a/d Rijn
Een 18-jarige Alphenaar is zondagnacht 9 juni rond 04.20 uur licht gewond geraakt aan het hoofd bij een ongeval op de Lijsterstraat. Hij wilde deze straat oversteken en de Eksterstraat inrijden toen hij werd geschept door een 36-jarige automobilist uit Rotterdam die op de Lijsterstraat reed. De Rotterdammer heeft vanaf de Roerdompstraat tot aan de Eksterstraat waar het ongeval gebeurde, tegen het verkeer ingereden. De fietser die op de motorkap en voorruit van de auto terecht kwam, is door een huisarts behandeld en kwam er met drie hechtingen vanaf. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man negeert rijverbod Reeuwijk
Een 21-jarige man uit Hrubieszow (Polen) is zondagnacht 9 juni rond 06.00 uur op de Oudeweg aangehouden. Agenten zagen hem met meer dan 100 km/uur rijden over de Bodegraafsestraatweg. Toen ze hem aanhielden bleek de man eerder in die nacht al een rijverbod te hebben gehad. Rond 05.40 uur had hij zich op het politiebureau gemeld na een ruzie met landgenoten op een Reeuwijkse camping. De man had onder andere letsel aan de mond en is voor behandeling naar het Groenehartziekenhuis overgebracht. Hier heeft de man ook een blaastest afgelegd waaruit bleek dat hij gedronken had. De man werd toen het rijverbod opgelegd.

Man rijdt door na ongeval Zoeterwoude-Dorp
Agenten zagen zondagochtend 9 juni rond 09.00 uur op de Zwaan een 61-jarige automobilist uit Zoeterwoude-Dorp rijden waarbij de voorkant van de auto flink gedeukt was. De Zoeterwoude-Dorper reageerde niet direct op het stopteken, maar stopte toch na zo'n 200 meter door te hebben gereden. Hij verklaarde in de afgelopen nacht rond 02.00 uur een geparkeerde bus te hebben aangereden in de omgeving van de Noordbuurtseweg en daarna te zijn doorgereden. Hij zou nu op zoek zijn naar die bus. De Zoeterwoudenaar bleek gedronken te hebben. Hij had een ademalcoholgehalte van 630 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij krijgt een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Mishandeling Gouda
Een 17-jarige Gouwenaar is zondagnacht 9 juni mishandeld door drie onbekende jongens. Het slachtoffer fietste rond 03.00 uur over de Spoorstraat. Toen hij langs het drietal fietste kreeg hij een trap tegen zijn fiets aan waardoor hij viel. Het drietal eiste geld. Terwijl de Gouwenaar op de grond lag, werd hij nog tegen zijn rug en heup geschopt. Hierna zijn ze weggegaan. Het slachtoffer is naar de huisartsenpost gegaan waar een vermoedelijke hersenschudding en talloze schaafwonden werden geconstateerd.

Bromfiets in de brand Lisse
Op de Gladiolenstraat ter hoogte van de bushalte heeft op zaterdag 8 juni omstreeks 02.35 uur een bromfiets in de brand gestaan. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen.

Rijden onder invloed en verzet aanhouding Leiden
De politie heeft op zaterdag 8 juni omstreeks 01.30 uur een 27-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de automobilist tegen het verkeer al slingerend en met hoge snelheid rijden over de 2e Binnenvestgracht. De bestuurder stopte op de Oude Singel waar agenten een blaasproef afnamen. De bestuurder weigerde om mee te werken aan de blaasproef. Toen de agenten overgingen op de aanhouding verzette hij zich hiertegen. Op het bureau gaf een blaastest uiteindelijk een uitslag aan van 630 ug/l. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zeven uur.

Eenzijdig verkeersongeval Leiden
Bij een eenzijdig verkeersongeval op zaterdag 8 juni raakte een 76-jarige vrouw uit Leiden, inzittende van een personenauto gewond. De bestuurder, een 72-jarige man uit Leiden, reed over de Oegstgeesterweg komende uit de richting van de Noodbrug. Na een bocht raakte hij door nog onbekende oorzaak de controle over het voertuig kwijt en kwam rechts op de weg terecht over het fietspad. Vervolgens botste hij tegen een boom. De vrouw liep gekneusde ribben op.

Beroving met geweld Boskoop
Een 21-jarige Boskoper is op zaterdag 8 juni omstreeks 03.15 uur van onder bedreiging van geweld van zijn ketting beroofd. De Boskoper liep over de kermis toen hij door een man een aantal keren in het gezicht werd geslagen en van zijn ketting werd beroofd. De Boskoper liep letsel op aan zijn oog en een schaafwond aan een hand. De politie stelt een onderzoek in.

Kortsluiting in bestelauto Reeuwijk
Op de Julianalaan is op zaterdag 8 juni omstreeks 03.50 uur kortsluiting in een bestelauto ontstaan. De bestelauto stond vol met rook toen de brandweer ter plaatse kwam. Deze had de zaak snel onder controle. Volgens de brandweer was de oorzaak kortsluiting. De cabine van de bestelauto liep grote schade op.

Rijden onder invloed Reeuwijk
De politie heeft op zaterdag 8 juni omstreek 04.00 uur een 23-jarige automobilist uit Reeuwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden over de Raadhuisweg in de richting van Bodegraven. De automobilist werd op de Oudeweg staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest. Deze gaf een uitslag aan van 570 ug/l. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zes uur.

Rijden onder invloed, auto in de sloot Gouda
De politie heeft op zaterdag 8 juni om 02.45 uur een 22-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed draaide vanaf de Goudse Houtsingel komende vanuit de richting van de Achterwillense weg, het Karel Jonkerspad op naar het parkeerterrein. In de bocht op het parkeerterrein verloor de bestuurder de macht over het stuur waarna hij uit de bocht vloog en met zijn voertuig in de sloot belandde. Bij de automobilist werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 460 ug/l terijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Bromfietscontrole Zevenhuizen
De politie Hollands Midden en de politie Rotterdam-Rijnmond hebben tussen zaterdag 8 juni 23.30 uur en zondag 9 juni 05.00 uur een bromfietscontrole gehouden in Zevenhuizen. Op twee lokaties werd een controle plaats opgezet waarbij de bromfietsen werden gecontroleerd op technische gebreken en de constructiesnelheid. 36 bromfietsen werden gecontroleerd. 32 van hen kregen één of meerdere bekeuringen.

Lesvliegtuigje maakt geslaagde noodlanding Stolwijk
Zondagmiddag 9 juni 15:45 uur werd de politie om assistentie gevraagd nadat in een weiland bij Stolwijk een 1-motorig vliegtuigje een noodlanding had gemaakt. De twee inzittenden; een 34-jarige instructeur uit Zeewolde en zijn 37-jarige leerling uit Krimpen aan den IJssel bleven ongedeerd en hadden geen medische verzorging nodig. Het vliegtuigje was vanaf Zestienhoven opgestegen. Tijdens de vlucht zou de enige motor van het vliegtuigje zijn afgeslagen. Toen het niet meer lukte de motor te starten, maakte de piloot een geslaagde noodlanding op een weiland langs de Schoonhovense weg (ter hoogte van de Beijersche Bocht). De politie luchtvaartdienst; onderdeel van het Korps Landelijke PolitieDiensten, zal onderzoeken hoe het kon dat de motor het af liet weten en of de piloot de geldende procedures goed heeft gevolgd.

Politie houdt insluiper aan Noordwijk
De politie hield op zondag 9 juni rond 19.25 uur op de St. Jeroensweg een 44-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor een woning aan de Zeestraat te zijn binnengeslopen en daar een pakje sigaretten en een aanteker te hebben gestolen. Een getuige wist de politie een goed signalement van de man toe te spelen. Aan de hand van dit signalement werd de man even later aangehouden. Hij is ingesloten. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Brutale diefstal van auto's uit garagebedrijf Lisse
Op zondagavond 9 juni werden bij een inbraak in een autoschadebedrijf aan Meer en Duin twee auto's gestolen. Een roldeur werd vernield om binnen te komen. Daar vond men de autosleutels van twee auto's. Met één van deze auto's reed men dwars door de roldeur. Beide auto's, een Renault en een Peugeot, verdwenen. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze brutale diefstal.

Politie houdt inbreker aan Oegstgeest
De politie hield op vrijdag 7 juni rond 18.40 uur op een schoolplein aan de Juffermanstraat een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor bij een insluiping in een woning aan de Juffermanstraat een laptop te hebben gestolen. De verdachte werd overlopen door de thuiskomende bewoner. Deze zette een achtervolging op de man in. De verdachte liet de gestolen laptop op zijn vlucht vallen. Bij een korte zoekslag door agenten werd de man badend in het zweet op het schoolplein aangetroffen. Hij is ingesloten.

Met auto over de kop Valkenburg
Een 47-jarige automobilist uit Katwijk is op vrijdag 7 juni rond 18.15 uur met zijn bestelauto op de dr. Ir. Tjalmaweg over de kop geslagen. De man raakte daarbij aan zijn hand gewond. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond nadat de auto van de man met één van zijn wielen in de berm was geraakt. Een poging om de auto weer terug op het asfalt te sturen lukte niet. De auto klapte tegen een verkeerspaal en sloeg over de kop.

Politie houdt twee verdachten van diefstal aan Leiden
De politie hield op zondag 9 juni rond 18.55 uur in de restauratie van het CS-Leiden een 28-jarige man uit Amstelveen en een 41-jarige man uit Rotterdam aan. De twee hadden zich al meester gemaakt van de kassalade van de restauratie toen dit werd gezien door een medewerker van de restauratie. Deze bedacht zich geen moment en sloot de deuren van de restauratie. De twee zaten vervolgens als ratten in de val. De snel ter plaatse gekomen politie arresteerde de twee vervolgens. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt drie verdachten aan Leiden
Om nog onbekende reden onstond op zondag 9 juni rond 17.50 uur een schermutseling tussen een groep personen op de Zijlsingel. Diverse personen gingen elkaar te lijf. De geallameerde politie probeerde door tussenbeide te komen de zaak te sussen. Een 27-jarige Leidenaar gooide echter een bierglas in de richting van de agenten en deelde een vuistslag uit. Hij werd daarop aangehouden. De vader en zoon van de verdachte, respectievelijk 55-jaar en 30-jaar, wilden deze aanhouding echter belemmeren. Ook zij werden vervolgens aangehouden. De drie werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn de vader en zoon weer heengezonden. De 27-jarige verdachte blijft nog ingesloten.

Automobilist rijdt onder invloed auto totaal loss Leiden
Een 21-jarige automobilist uit Leiden reed op vrijdag 7 juni rond 20.15 uur zijn auto totaal loss tegen een parkeerpaal van de parkeergarage op het terrein van de Groenoordhallen. Agenten constateerden bij de man drankgebruik en hielden hem aan. Aan het bureau ondering hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 360 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Tegen de Leidenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist schept voetganger en rijdt door Leiden
De politie hield op zaterdag 8 juni rond 01.50 uur in Leiden een 38-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor op de Langegracht een overstekende 22-jarige voetganger uit Weesp te hebben aangereden. De voetganger werd met licht letsel overgebracht naar het LUMC. Agenten waren nagenoeg getuige van het ongeval en zette de achtervolging op de automobilist in. Korte tijd later kon deze worden aangehouden. Drankgebruik werd vermoed. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 735 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed rijden Oud Ade
De politie hield op zondag 9 juni rond 20.50 uur op de Leidseweg een 61-jarige automobilist uit Leiden aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. Een ademanalyse aan het bureau gaf de uitslag, 1040 ug./.. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoteldief aangehouden Alphen aan den Rijn
De politie hield op zondag 9 juni rond 21.30 uur in de Oranjestraat een 31-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor uit een kleedruimte bij een hotel-restaurant aan het Stationsplein een portemonnee te hebben gestolen. De medewerker en eigenaresse van de portemonnee betrapte de man die er vandoor ging. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten de man even later aanhouden. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kop-staart-aanrijding Zwammerdam
Een 42-jarige automobiliste uit Noorden werd op zondag 9 juni rond 20.25 uur op de Ziendeweg van achteren aangereden door een 19-jarige automobilist uit Nieuwkoop. De Nieuwkoper zag te laat dat de Noordense met haar auto stilstond bij een passeervak in de weg. Remmen mocht niet meer baten. De Noordense is met nekklachten overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Kop-staart-aanrijding Zoeterwoude-Rijndijk
Een 41-jarige automobiliste uit Leiderdorp werd op vrijdag 7 juni rond 17.30 uur op de Rijksweg N11 van achteren aangereden door een 29-jarige automobilist uit Noordwijk. De man uit Noordwijk had te laat in de gaten dat de vrouw afremde. Door de klap schoof de Leiderdorpse met haar auto tegen een voor haar rijdende 34-jarige automobilist uit Waddinxveen. De Leiderdorpse werd met heupletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Motorrijder loopt gebroken pols op Benthuizen
Een 42-jarige automobiliste uit Boskoop verleende op vrijdag 7 juni om 17.40 uur op de kruising Omleidingsweg met de Provincialeweg N209 geen voorrang aan een 32-jarige motorrijder uit Den Haag. Een aanrijding volgde. De motorrijder is met een hersenschudding en een gebroken pols overgebracht naar het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. De vrouw liep een kleine hoofdwond op. Zij kon terplaatse door de ambulancebroeders worden behandeld.

Skaten met pijnlijke afloop Hazerswoude-Rijndijk
Voor een 19-jarige jongen uit Hoogmade liep het skaten vrijdag 7 juni rond 22.10 uur in een halfpijp aan de Stationsweg pijnlijk af. Bij een val schoot zijn arm uit de kom. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn
De politie hield op vrijdag 7 juni rond 23.10 uur op de Ruisdaelstraat een 44-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Agenten sloegen aan op het afwijkende rijgedrag van de man. Drankgebruik werd vermoed. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 650 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn
Op vrijdag 7 juni werd er ingebroken in een woning aan de Bark. Een raam werd opengebroken. Uit de woning werd een laptop en een mobiele telefoon gestolen.

Brand Waddinxveen
Door nog onbekende oorzaak ontstond op zondag 9 juni brand in een het kantoorgedeelte van een loods van het gemeentelijke afvalstation aan de Zuidelijke Rondweg. De brandweer bestreed het vuur. De Zuidelijke Randweg werd tijdelijk afgesloten. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Ongeval Gouda
Op vrijdag 7 juni rond 20.30 uur ontstond op de kruising Goudse Poort met de Burgemeester van Reenensingel een aanrijding waarbij twee auto's betrokken waren en twee licht gewonden vielden. Een 29-jarige automobilist uit Schiedam reed vermoedelijk door een rood verkeerslicht en reed tegen een 38-jarige automobilist uit Lekkerkerk die net groen licht had gekregen. Met een hoofwond en nekletsel zijn beiden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Snelheidscontrole Bergambacht
De politie hield op vrijdag 7 juni een snelheidscontrole op de N207. Tussen 16.30 uur en 18.30 uur, passeerden 1840 voertuigen. De flitser ging 21 keer af. De hoogst gemeten snelheid op het traject van 80 kilometer was 104 kilometer per uur. Tussen 19.10 uur en 21.30 uur passeerden 1310 voertuigen. De flitser ging nu 35 keer af. De hoogst gemeten snelheid betrof nu 125 kilometer per uur. De verkeersovertreders kunnen binnenkort een bekeuring in de bus verwachten.

Veerpont losgemaakt. Krimpen aan de Lek
Onbekenden brachten op zaterdag 8 juni bewust of onbewust de veiligheid voor het scheepvaartverkeer op de Lek in gevaar. De aan de Veerstoep liggende veerpont was losgemaakt en dreef af. Door opkomend tij kwam de veerpont niet terecht in de vaargeul. Zou het afgaand tij geweest zijn dan zou een aanvaring met op de Lek varende vrachtschepen, ook die met gevaarlijke lading, hebben kunnen plaatsvinden. Een getuige zag jongens uit de richting van het Veerpont komen en even later het pond drijven. Hij alarmeerde de pontbaas. Deze wist op tijd het veer vast te leggen. Het veer liep geen schade op. De politie stelt een onderzoek in naar deze niet te tolereren daad. De algemene veiligheid van personen of goederen was duidelijk in gevaar gebracht.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
Vrijdag 7 juni controleerden verkeersassistenten op de Rotterdamseweg en de Burgemeester Jamessingel in Gouda bestuurders op het dragen van de gordel. Er werden 50 bekeuringen uitgedeeld. Met name tijdens de kortere ritten vinden veel automobilisten het niet nodig om de gordel te dragen. Een botsing bij een snelheid van 50 km/u is te vergelijken met een sprong van de hoge duikplank in een leeg zwembad! Al bij meer dan 20 km/u is een eventuele klap niet meer met de armen op te vangen. Wie de gordel niet draagt loopt niet alleen het risico van een boete, hij of zij loopt het risico bij een aanrijding ernstig letsel op te lopen.
Verkeershandhaving in de komende week maandag 10 t/m zondag 16 juni
Maandag worden in de gemeente Leiderdorp automobilisten gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Dinsdag voeren de verkeersassistenten in Leiden-West een gordelcontrole uit. Woensdag worden in Schoonhoven, Vlist en de omliggende dorpskernen gordelcontroles gehouden. Donderdag in Voorschoten.
Eén van de vijf speerpunten van het regionaal verkeershandhavingsteam is terugdringen van het alcoholgebruik in het verkeer. Alcohol vermindert het reactievermogen en beperkt de breedte van het blikveld. Bovendien overschatten veel mensen door het gebruiken van alcohol hun eigen rijvaardigheid. Het rijden onder invloed is een misdrijf en wordt zwaar bestraft.
Woensdagavond houdt de politie een alcoholcontrole in Zwammerdam. Vrijdag wordt in Alphen aan den Rijn een alcoholcontrole uitgevoerd. Zaterdag zullen in Leiden verkeersdeelnemers op het gebruik van alcohol worden gecontroleerd. Deze controle wordt gecombineerd met een bromfietscontrole waarbij brommerrijders gecontroleerd worden op de juiste papieren, verzekering, staat van hun brommer en het dragen van de helm.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 10-06-2002 '
Lees ook