Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 juli 2002
·

Inbraak Leiden
In een woning aan de Van de Sande Bakhuyzenlaan is tussen dinsdag 9 en woensdag 10 juli ingebroken. Men is binnengekomen via een raam en heeft onder andere etenswaren meegenomen en deels in de woning genuttigd. Uit de schuur bij de woning is onder andere een fiets weggenomen.

Straatroof Leiden
In de vroege ochtend van 10 juli omstreeks 00.50 uur werd de politie te hulp gevraagd bij een mogelijke straatroof. Op de Zijlpoort te Leiden was een 18 jarige man uit Leiden door 3 mannen beroofd van geld, mobiele telefoon en zijn sleutels. Het slachtoffer werd van zijn fiets getrokken en door een van de mannen in het gezicht geslagen, de derde keer wist hij zich te verweren. Toen het slachtoffer hierna op de grond terecht kwam werd hij opnieuw geslagen. Het slachtoffer is hierop van zijn spullen ontdaan waarna de 3 mannen in de richting van van de Haven zijn weggelopen. Het slachtoffer heeft verwondingen opgelopen aan zijn pink en aan zijn gezicht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en signalementen van de daders opgegeven. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Man lost schot Waddinxveen
Bij een bedrijf aan de Plasweg heeft de politie een 40-jarige Bleiswijker aangehouden. De man zou op woensdag 10 juli omstrees 11.20 uur een 37-jarige Bleiswijker bedreigd hebben en hierbij een schot hebben gelost. De mannen hebben een zakelijke relatie met elkaar. De aanleiding tot de bedreiging en het schot zou een zakelijk conflict zijn geweest. De man is in verzekering gesteld.

Poging bedrijfsinbraak Gouda
In een bedrijf aan de Joubertstraat is in de nacht van woensdag 10 juli en donderdag 11 juli
gepoogd in te breken. Men gooide een ruit in om het pand binnen te komen. In het pand werd een ruimte doorzocht. Er wordt echter niets gemist.

Inbraak Bodegraven
In een woning aan de Bleek is in de nacht van disndag 9 op woensdag 10 juli ingebroken. Uit de woning werden onder andere een DVD-speler en een gsm meegenomen. Men is binnengekomen door gaatjes te boren.

Inbraak Lekkerkerk
In Lekkerkerk is in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 juli in diverse woningen ingebroken. Zo werd op de Prinsesseweg twee maal ingebroken. Hier kwam men binnen door via de brievenbus de deur open te maken. Uit het ene pand werd een digitale camera meegenomen uit het andere pand een gsm. Ook op de Kerkweg werd ingebroken. Op de Kerkweg forceerde men een deur en nam een videocamera, geld en pasjes mee. In de Da Costastraat is het bij een poging tot inbraak gebleven.

Ongeval Moordrecht
Op de Noord Ringdijk heeft op woensdag 10 juli rond 19.00 uur een ongeval plaatsgevonden. Een 19-jarige automobilist uit Ouderkerk a/d IJssel kwam met ongeveer 100 km/uur in de rechterberm terecht, corrigeerde de auto en kwam vervolgens op de verkeerde weghelft. Een aanrijding met een tegemoetkomende auto volgde. Hierin zat een Moordrechtse vrouw met haar zoon en dochter. De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Alle betrokkenen zijn met onbekend letsel uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. De auto's waren total loss. De weg is van 19.15 uur tot 22.15 uur afgesloten geweest.

Ongeval rijden onder invloed Haastrecht
In de nacht van dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli werd de politie om assistentie gevraagd bij een eenzijdig ongeval. Een 20-jarige bestuurder uit Hekendorp reed op 10 juli omstreeks 00.05 uur samen met 2 vrienden, een 18-jarige man uit Gouda en een 19-jarige man uit Haastrecht over de Hoenkoopse buurtweg te Haastrecht.
De bestuurder verklaarde dat ter hoogte van de brug een dier overstak waarna hij naar links uit moest wijken. Het gevolg hiervan was dat hij met zijn bestelauto tegen de reling van de brug reed, hierdoor naar rechts schoot en vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. De inzittenden van de bestelauto raakte wonder boven wonder niet gewond. De vooras, inclusief het voorwiel van de bestelauto was tengevolge van de aanrijding compleet afgebroken. De politie heeft van de bestuurder een blaastest afgenomen. De uitslag was 375 ug/l. De toegestane limiet is 220 ug/l.

Inbraak woning, dader overlopen Lekkerkerk
Op 10 juli, omstreeks 02.30 uur, werd een 35 jarige vrouw uit Lekkerkerk uit haar nachtrust gewekt door het geluid van een dichtslaande deur. Toen zij vanaf de 1e verdieping van haar woning aan de Molenwerf naar buiten keek zag zij een persoon haar woning via een zijdeur verlaten. Door een deur te forceren heeft de verdachte de toegang tot de woning verschaft. Uit de woning zijn diverse waardepapieren, geld en sleutels weggenomen. De politie heeft diezelfde nacht een buurtonderzoek ingesteld. Bleek dat er nog bij 2 andere woningen aan de Molenwerf gepoogd was in te breken. De technische recherche heeft onderzoek gedaan.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 11-07-2002 '
Lees ook