Aanhoudingen na vechtpartij Leiden
Dinsdag 11 juni vond omstreeks 18.00 uur een conflict plaats in een horecagelegenheid aan de Lange Scheistraat. Een 20 jarige Noordwijker werd door twee Katwijkers van 24 en 29 jaar aangesproken op het feit dat zij nog geld van hem tegoed hadden. Hierna ontstond een conflict waarbij de Noordwijker door het tweetal tegen zijn gezicht geschopt werd. Hij heeft aangifte gedaan en is in het ziekenhuis behandeld voor verwondingen aan zijn gezicht. De twee Katwijkers zijn een half uur later door de Katwijkse politie aangehouden. In de loop van de woensdag worden zijn verhoord.

Rijden onder invloed Leiden
Een 51 jarige automobilist uit Leiden is dinsdag 11 juni omstreeks 22.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Vrouwenweg toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 995. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
De politie heeft op woensdag 12 juni omstreeks 00.30 uur twee mannen aangehouden voor rijden onder invloed en vernieling van een toegangsdeur bij een flatgebouw. Aan de Keizershof zou de toegangsdeur zijn ingetikt door een man onder invloed van alcohol. Even daarvoor zouden de verdachten tegen een personenauto op de Kleiwerf hebben geschopt.
Een getuige kon de politie het kentekennummer geven van het voertuig waarmee de verdachten wegreden. De politie kon de twee personen op de Briljantstraat aanhouden. De bestuurder, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 490 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Een 34-jarige Alphenaar werd aangehouden wegens vernieling van de toegangsdeur.

Schennispleger aangehouden Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op dinsdag 11 juni omstreeks 19.15 uur een 65-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van schennispleging. De politie kreeg een melding van een 21-jarige vrouw uit Nieuwerkerk a/d Ijssel. De vrouw liep rond 19.00 uur met een zus bij winkelcentrum Dorresteijn. Ter hoogte van de videotheek werden zij aangesproken door een man die zijn geslachtsdeel liet zien. De vrouwen liepen door maar belden verderop direct de politie. Terwijl de politie ter plaatse ging kreeg zij nog twee meldingen door van schennispleging door vermoedelijk dezelfde verdachte. De verdachte die er inmiddels rennend vandoor was gegaan werd op de Lorentzstraat aangehouden. Drie meldsters hebben aangifte gedaan van schennispleging.

Diefstal van GSM Gouda
Een 19 jarige man uit Berkenwoude is dinsdag 11 juni omstreeks 15.00 slachtoffer geworden van een diefstal. Hij was met zijn bromfiets gestopt op de Paradijs omdat zijn telefoon afging. Toen hij zijn
telefoontje wilde beantwoorden werd hij, door een onbekend gebleven ongeveer 20 jaar oude jongen met een mes, gedwongen zijn telefoon af te geven. Het slachtoffer heeft direct daarna aangifte gedaan bij de politie.
Controles sportvissers Nieuwerkerk a/d IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen, Moerkapelle
De politie gaat de komende zomermaanden weer sportvissers controleren op het in bezit hebben van een sportvisakte en een vergunning indien ze hun hobby langs de waterkant uitoefenen. Zoals elke sportvisser inmiddels moet weten, is voor vissen in de binnenwateren altijd een sportvisakte van de overheid nodig (behalve indien de visser jonger dan 15 jaar is en vist met maximaal één hengel) en daarnaast heeft men ook een vergunning nodig van degene die het visrecht in betreffend water heeft (dit laatste geldt ook voor vissers onder de 15 jaar). Degen die de vergunning afgeeft kan een particulier maar ook een hengelsportvereniging zijn. Alleen in wateren waar beroepsvaart is, zoals de Gouwe en de IJssel, heeft men geen vergunning nodig indien men vist met maximaal één hengel. Ook dan is wel een sportvisakte verplicht. De sportvisakte is te koop bij bijvoorbeeld hengelsportwinkel en postkantoor. Bekeuringen voor overtredingen van de visserijwet lopen van 28 tot 121 euro.

Scooter rijdt door na ongeval Gouda
Een 64-jarige en 71-jarige fietser uit Gouda zijn 11 juni rond 11.50 uur gevallen door toedoen van een nog onbekende scooterrijder op het fietspad langs de Spoorstraat. De scooterrijder kwam hen vanuit de tegenovergestelde richting tegemoet en reed tegen de 64-jarige fietser aan. Deze viel tegen de tweede fietser aan waarna ook de scooterrijder viel. De scooterrijder is weer opgestaan en doorgereden. Een getuige die hem wilde tegenhouden, werd bijna omver gereden. De 64-jaroge Gouwenaar heeft bij het ongeval letsel aan zijn hand opgelopen.

Ongeval Waddinxveen
Een 29-jarige man heeft bij een kop-staart-aanrijding op de Henegouwerweg dinsdag 11 juni rond 13.30 uur nekletsel opgelopen. Hij moest op een gegeven moment noodzakelijkerwijs remmen. De vrachtwagenchauffeur die achter hem reed, een 19-jarige man uit Etten-Leur, kon niet op tijd remmen en reed hem van achteren aan. Hierop reed de 29-jarige man tegen een 35-jarige Goudse die voor hem reed. Zij reed op haar beurt tegen een 70-jarige Hagenaar aan. De man is behandeld in het Groenehartziekenhuis waarna hij weer naar huis kon.


Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 juni 2002

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 12-06-2002 '
Lees ook