Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 juli 2002
·

Verkeersongeval Noordwijk
Bij een verkeersongeval op vrijdag 12 juli raakten een 19-jarige snorfietsster uit Rijnsburg en een 21-jarige automobilist uit Katwijk betrokken. De automobilist reed omstreeks 07.20 uur over de Jonckerweg komende uit de richting van de Krom. Op de kruising met de
's-Gravendijckseweg verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende snorfietsster. Een aanrijding was het gevolg. De Rijnsburgse werd met onder andere een hersenschudding overgebracht naar het LUMC.

Geweld Warmond
Een 16-jarige Warmonder heeft op vrijdag 12 juli aangifte gedaan van openlijke geweldpleging op woensdag 3 juli jl. De Warmonder zou tijdens een feest bij park Groot Leerust door meerder personen mishandeld zijn. In het park was er die nacht tussen twee groepen een vechtpartij ontstaan vermoedelijk vanwege een al langer lopend conflict tussen twee personen. Eerder was er al aangifte gedaan door een persoon van de andere partij. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Auto weg na woninginbraak Voorschoten
In een woning aan de Swagermanweg is in de nacht van vrijdag 12 juli ingebroken. Terwijl de bewoners thuis waren kwam men de woning binnen door gaatjes te boren bij het keukenraam. Vervolgens werd het raam opengemaakt. Binnen werden enkele kamers doorzocht waarna een tas en autosleutels werden weggenomen. De auto van de bewoners, een Mercedes werd eveneens meegenomen.

Poging diefstal uit brommobiel Voorschoten
Tussen woensdag 10 juli 16.00 uur en vrijdag 12 juli 08.30 uur is gepoogd in te breken in een brommobiel. Het voertuig stond geparkeerd in de Raadhuislaan ter hoogte van het appartementencomplex Vlietzicht. Inbrekers hebben eerst het portierslot geforceerd om binnen te komen. Toen dat niet lukte werd vervolgens een ruit weggenomen. Ook zijn er krassen op het voertuig aangebracht. De bagageruimte werd doorzocht maar er werd niets weggenomen. De 72-jarige eigenaresse heeft aangifte gedaan. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact
opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 - 8844.

Aanhoudingen Leiderdorp
Na diverse meldingen van jeugdoverlast en aangiften van diverse misdrijven in winkelcentrum de Winkelhof begin dit jaar heeft de politie in januari tot maart een onderzoek gedaan naar onder andere (brom)fietsdiefstallen, vernielingen en winkeldiefstallen. Afgelopen maanden konden 14 jongens en een meisje worden aangehouden. De jongeren, in de leeftijd van 13 tot 17 jaar en afkomstig uit Leiden en Leiderdorp, worden verdacht van het plegen van mishandelingen, bedreiging, vernielingen, een groot aantal winkeldiefstallen en diefstal van enkele tientallen (brom)fietsen. De politie constateert nu reeds een afname van het aantal (brom)fietsdiefstallen rond het winkelcentrum. De verdachten zullen na de zomer voor de rechter verschijnen.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn
Bij een verkeersongeval op vrijdag 12 juli raakten een 49-jarige fietsster uit Nieuwkoop en een 51-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn betrokken. De automobiliste reed omstreeks 12.00 uur over de Nicolaas Beetslaan in de richting van de Van Lennepstraat. Op deze kruising wilde zij linksaf slaan. De fietsster reed in tegenovergestelde richting en fietste rechtdoor. Een aanrijding was het gevolg. De Nieuwkoopse werd met nek- en rugklachten en letsel aan een hand overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Aanhouding Gouda
De politie heeft op vrijdag 12 juli omstreeks 08.00 uur een 30-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een benzinestation aan de Goverwellesingel. De Gouwenaar zou even voor 08.00 uur bloemen, chocola en andere goederen uit de winkel hebben weggehaald zonder te betalen. De gealarmeerde politie kon de Gouwenaar even later op de Poldermolendreef aanhouden.

Auto weg na woninginbraak Gouda
Terwijl de bewoner thuis was werd in een woning aan de Woudstraat in de nacht van vrijdag 12 juli ingebroken. Vermoedelijk kwam men de woning binnen via het raam van een dakkapel. Uit de woning werden onder andere een mobiele telefoon, een portemonnee en autosleutels weggenomen. Vervolgens werd ook de auto, een Renault Clio, die op de Klimopstraat geparkeerd stond meegenomen. Het voertuig staat gesignaleerd. De polite stelt een onderzoek in.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 12-07-2002 '
Lees ook