Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 juni 2002
·

Inbraak Rijnsburg
In een woning aan de Christinastraat is donderdagnacht 13 juni ingebroken. Men is binnengekomen door een deur aan de achterkant van de woning te forceren. Uit de woning zijn autosleutels meegenomen waarmee de auto, een Mercedes C180, die naast de woning geparkeerd stond, is meegenomen. Verder zijn er ook cd's meegenomen.

Vrouw rijdt door na ongeval Ter Aar
Een 54-jarige vrouw uit Ter Aar is woensdag 12 juni rond 15.30 uur doorgereden na een ongeval in de Vosholstraat. Een driejarig meisje uit Ter Aar stak plotseling de weg over. De Ter Aarse kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw is in eerste instantie uitgestapt. Toen zij zag dat een getuige zich om het slachtoffertje bekommerde, is zij weer verder gereden. Via getuigen is haar identiteit achterhaald. Zij wordt nog door de politie gehoord. Het slachtoffer is met een gebroken kuitbeen en scheenbeen naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht.

Vrouw beroofd Gouda
Een 23-jarige Goudse is donderdag 13 juni rond 16.20 uur beroofd. Zij fietste over de Kleiwegbrug en kwam ten val zonder precies te weten waardoor. Zij voelde hierop dat haar tas die over haar schouder hing, weg was. De Goudse heeft aangifte gedaan.

Man overloopt inbreker Leiden
Een bewoner van een huis in de Da Costastraat heeft donderdag 13 juni rond 18.30 uur een inbreker overlopen De man kwam zijn woning binnen en zag nog juist een man de brandpoort invluchten. Uit de woning zijn verschillende elektrische gereedschappen meegenomen.

Inbraak Leiden
In een woning aan de Condorhorst is donderdag 13 juni ingebroken. De bewoner kwam in de vroege avond thuis en ontdekte dat er was ingebroken. Men is binnengekomen door een ruit in te slaan. Uit de woning zijn onder andere sieraden, een mobiele telefoon en een camera meegenomen.

Inbraak Katwijk
In een woning aan de Smidstraat is tussen woensdag 12 en donderdag 13 juni ingebroken. De inbraak werd donderdag rond 19.00 uur ontdekt. Men is binnengekomen via een deur. Uit de woning zijn gereedschappen meegenomen.

Onder invloed Leiden
Een agent zag donderdagavond 13 juni op de Kooilaan een auto rijden die bijna een geparkeerde auto ramde. Door een stuurcorrectie werd uiteindelijk alleen de buitenspiegel geraakt. Hierna is de bestuurder doorgereden zonder de schade op te nemen. Op de Willem de Zwijgerlaan is de bestuurder, een 56-jarige vrouw uit Leiderdorp, aangesproken. Zij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 515 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Snelheidsoverschrijdingen onder invloed Zevenhuizen
Agenten zagen vrijdagnacht 14 juni rond 01.00 uur een auto met grote snelheid over de Zuidplas en het Zuideinde rijden. Respectievelijk haalde de auto snelheden van 140 km/uur en 160 km/uur. Hierna reed de auto de bebouwde kom van Zevenhuizen in met 60 km/uur, waar 30 km/uur gereden mag worden. Op een gegeven moment is de bestuurder, een 29-jarige man uit Zevenhuizen, uitgestapt en weggerend. De agenten konden hem echter aanhouden. Op het politiebureau kwam de ademanalyse uit op 430 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zonder rijbewijs en onder invloed Bodegraven
De politie heeft vrijdagnacht 14 juni rond 03.30 uur een 37-jarige Utrechter aangehouden. De man reed slingerend over de Zuidbaan van de Rijksweg A12. De man bleek gedronken te hebben (800 ug/l). Ook bleek zijn rijbewijs sinds april 2000 niet meer geldig te zijn. De man krijgt een proces-verbaal.

Inbraak Boskoop
Bij een woninginbraak aan de Rijneveld is in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni een zilvergrijze Mercedes E220 meegenomen. Men is binnengekomen door het zogenoemde gaatjesboren. Uit de woning zijn ook sieraden, een mobiele telefoon, leren jassen en geld meegenomen.

Woninginbraak Rijnsburg
Bij een woninginbraak in een woning in de Christinalaan in Rijnsburg heeft de inbreker ook de personenauto van de bewoners gestolen. De inbraak moet zijn gepleegd in de ochtend van donderdag 13 juni, terwijl de bewoonster lag te slapen. Aan de achterzijde van de woning was de deur geforceerd. De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft een sporenonderzoek gedaan en zal de verzamelde sporen vergelijken met sporen van eerder gepleegde inbraken in de regio en daarbuiten. De gestolen auto staat is in het landelijk politieregister als gestolen geregistreerd. Uit de woning lijkt niets te zijn weggenomen.

Verkrachting niet plaatsgevonden Voorschoten
De politie maakt bekend dat tijdens het onderzoek in een verkrachtingszaak naar voren is gekomen dat de verkrachting niet heeft plaatsgevonden. Een 16-jarige Rijnsburgse had aangifte gedaan van de verkrachting. Het meisje zou op vrijdag 12 april omstreeks 22.00 uur zijn verkracht nabij het Oranjeplein. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en een buurtonderzoek gehouden. Deze week is gebleken dat de verkrachting niet heeft plaatsgevonden.

Onder invloed Voorschoten
Tijdens de surveillance controleerden agenten donderdagmorgen 13 juni rond 04:00 uur een 23-jarige automobilist uit Wassenaar. Op de Schoolstraat in Voorschoten werd de auto tot stoppen gebracht en moest de man een ademtest afleggen. Er werd een alcoholgehalte van 450 ug/l geconstateerd. De man krijgt een proces-verbaal.

Hennepknipperij aangetroffen Leiden
De politie heeft op dinsdag 11 juni omstreeks 13.00 uur een hennepknipperij aangetroffen. De politie betrapte een groep mensen in een pand aan het Trekvaartplein tijdens het knippen van de hennep. De politie heeft tien verdachten in de leeftijd variërend tussen de 16 en 47 jaar aangehouden. De hennepplanten, in totaal 17 kg, en de goederen van de knipperij werden in beslaggenomen en vernietigd. De verdachten, voornamelijk afkomstig uit Leiden, zijn na verhoor weer heengezonden.

Kinderen onwel na drinken limonade in museum Leiden
21 kinderen van groep 3 en 4 begeleiders van basisschool Westwoud uit Zoeterwoude-Dorp zijn op donderdagmiddag 13 juni onwel geworden nadat zij in het rijksmuseum voor Volkenkunde aan de Steenstraat aanmaaklimonade hadden gedronken. De kinderen uit groep drie en de onderwijzers werden na het drinken misselijk. Enkelen moest ook overgeven. Vier kinderen werden per ambulance overgebracht naar het LUMC. De anderen werden met de bus vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is na overleg met de GGD en de directie van het museum overgegaan tot ontruiming van het museum. Een voorlopig toxicologisch onderzoek door het ziekenhuis heeft uitgewezen dat er koperoxide in het water zat. Het waterleidingbedrijf en de NUON zijn ter plaatse gekomen om te onderzoeken of er sprake was van een plaatselijke dan wel een vervuiling van het waterleidingnet. De ouders van de kinderen werden door de school opgevangen. Een aantal kinderen moest ter observatie in het ziekenhuis blijven. De rest kon in de avond weer huiswaarts.

Verdachten van zware mishandeling aangehouden Zevenhuizen
De politie heeft op dinsdag 11 juni en woensdag 12 juni drie personen aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 19-jarige man uit Berkel en Rodenrijs op zondag 2 juni omstreeks 02.30 uur. De 19-jarige man liep ernstig letsel op in het gezicht na een ruzie in een uitgaansgelegenheid op de Zuidplasweg in Zevenhuizen. De man had even daarvoor zonder enige aanleiding ruzie gehad met een nog onbekende man. De onbekende man die zeer agressief reageerde op het slachtoffer duwde hem een glas in het gezicht. Hierna is de agressieve man er vandoor gegaan in zijn auto de gewonde man bloedend achterlatend. De twee portiers van de uitgaansgelegenheid hebben nog getracht de agressieve man te stoppen maar dit is mislukt. Na uitgebreid onderzoek kon de politie de identiteit van twee personen achterhalen. Een 19 en een 21-jarige man uit Bleiswijk werden op dinsdag 11 juni aangehouden. Woensdag 12 juni werd een derde persoon, een 19-jarige man, eveneens uit Bleiswijk aangehouden. Uit de verhoren bleek dat de ruzie was ontstaan tussen de man uit Berkel en Rodenrijs en de 19-jarige man uit Bleiswijk. Nadat deze laatste een klap kreeg van een ander haalde de derde aangehouden verdachte uit naar het slachtoffer. De verdachten gingen ervandoor met een voertuig die bestuurd werd door de 21-jarige man.
De verdachten worden op vrijdag 14 juni voorgeleid aan de officier van justitie. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt, daarnaast kregen zij een toegangsverbod van vijf voor deze uitgaansgelegenheid.
Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 14-06-2002 '
Lees ook