Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 16 mei 2002
·

Rijden onder invloed Katwijk
Een 48 jarige automobilist uit Katwijk is donderdag 16 mei omstreeks 00.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding op de Burggravenlaan. De man bleek bij controle op de ademanalyse een alcoholgehalte te hebben van 805. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Hongerige inbreker Sassenheim
Op woensdag 15 mei heeft een 42-jarige bewoonster van de Kagersingel aangifte gedaan van diefstal van een frituurpan uit de garage van haar woning. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 30 april en 1 mei. De inbreker is waarschijnlijk de garage binnengekomen via de achtertuin.

Verkeersongeval Gouda
Op woensdag 15 mei om 11.30 uur is er op de Nansenstraat in Gouda een 16-jarige jongen uit Gouda aangereden door een automobiliste. De jongen reed op zijn fiets toen hij werd aangereden door de auto. Hij viel op de grond en was even van de kaart. De automobiliste is uit haar auto gestapt en heeft aan de jongen gevraagd of het ging met hem. Toen de jongen zei dat het wel ging, is de vrouw weer ingestapt en weggereden. Toen de jongen weer op zijn fiets wilde stappen bemerkte hij dat zijn fiets beschadigd was en dat hij toch allerlei lichte verwondingen aan benen en armen had opgelopen. De vrouw die de plaats ongeval heeft verlaten zonder haar identiteit kenbaar te maken zal worden opgespoord door de politie. Ze kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Inbraak horeca-inrichting Gouda
Op woensdag 15 mei om 07.00 uur kreeg de politie de melding dat bij een horeca-inrichting op de Naaierstraat in Gouda was ingebroken. Men heeft aan de voorzijde een raam uitgenomen en binnen een tweetal gokkasten opengebroken. Het geld wat in de gokkasten zat is meegenomen. De eigenaar wordt uitgenodigd om aangifte te doen. De technisch recherche zal een sporenonderzoek instellen.

Onder invloed zonder rijbewijs Gouda
Een 28 jarige automobilist uit Gouda is donderdag 16 mei omstreeks 02.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd op de Winterdijk. Hij bleek bij controle op de ademanalyse een alcoholgehalte te hebben van 380. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij krijgt voor beide zaken een proces-verbaal.

Inbraak bedrijf Reeuwijk
Op woensdag 15 mei om 08.30 uur kreeg de politie de melding van de eigenaar van een bedrijf op de Fokkerstraat in Reeuwijk dat er was ingebroken. De politie constateerde dat men was binnengekomen door het hek aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit het bedrijf zijn onder andere geld en sleutels weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De technisch recherche stelt een onderzoek in.

Ongeval Waddinxveen
Op de Coenecoop heeft woensdag 15 mei rond 16.50 uur een aanrijding tussen twee auto's plaatsgevonden. Een 39-jarige Delftenaar kwam van rechts vanaf de Zuidelijke Dwarsweg de kruising oprijden en kreeg geen voorrang van een 26-jarige Waddinxvener. Deze werd door de Delftenaar in de flank geraakt. De bijrijder van de Waddinxvener, een 24-jarige Waddinxvener, raakte bekneld met zijn benen. De brandweer heeft hem uit de auto bevrijd. De 26-jarige bestuurder had last van zijn nek, benen en borst. Beide Waddinxveners zijn naar het Groenehartziekenhuis vervoerd.

Inbraken met diefstal auto Zoeterwoude-dorp
Woensdag 15 mei werd omstreeks 03.00 uur geprobeerd in te breken aan de Burgemeester Slicherstraat. Bij drie woningen aan de Ambachtsherenweg zijn de daders wel binnen geweest. Bij de eerste woning werd niets gestolen, bij de tweede woning werd geld gestolen. Bij de derde woning werd een auto gestolen. De Alfa 164 die voor de woning geparkeerd had gestaan bleek weggenomen te zijn. De daders zijn de woningen binnengekomen door een deurslot open te breken. De politie stelt een onderzoek in.

Overval Leiden
Bij een winkel aan de Haarlemmerstraat heeft woensdag 15 mei rond 17.10 uur een overval op een winkel plaatsgevonden. In de winkel was een werkneemster aanwezig. Zij moest onder bedreiging van een steekvoorwerp de kassa openen. De overvaller heeft geld meegenomen en is in onbekende richting vertrokken.

Ongeval Leiden
Een 12-jarig Leids jongetje is woensdag 15 mei rond 18.30 gewond geraakt bij een ongeval op de Surinamestraat. Een 40-jarige Leidse automobilist zag het jongetje op de wegversmalling van de Surinamestraat ineens met hoge snelheid op zich affietsen. Hij remde waarop de fietser schrok en eveneens remde. Hierbij viel hij tegen de voorkant van de auto en liep hoofdletsel op. De jongen is naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht en later naar het LUMC.

Ongeval Leiden
Op woensdag 15 mei om 14.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Heereweg in Lisse een bromfietser zou zijn gevallen. Ter plaatse trof de politie een 45-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan die waarschijnlijk naar aanleiding van een hartinfarct ten val was gekomen. De man is door de ambulancedienst naar het LUMC gebracht. De bromfiets en toebehoren zijn door de politie veilig gesteld.

Straatrover voorgeleid Voorschoten
Vandaag, 16 mei, wordt een 14-jarige jongen uit Leiden voorgeleid voor de officier van justitie. De jongen wordt ervan verdacht met een vriend begin deze maand een jongen te hebben bedreigd en beroofd. Op de Aert van Neslaan werd 5 mei 's avonds een 17-jarige jongen uit Voorschoten lastig gevallen en geschopt en geslagen. Zijn mobiele telefoon werd afgepakt. De jongen uit Voorschoten heeft bij de politie aangifte gedaan. In het onderzoek dat de politie deed, werd de identiteit van de verdachte bekend. De politie zal de vriend van de verdachte nog spreken over zijn aandeel in de beroving.

Rijden onder invloed Leiden
Een 56 jarige automobilist uit Leiderdorp is woensdag 15 mei omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed op de Willem de Zwijgerlaan toen hij gecontroleerd werd. Bij de ademanalyse bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 725. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietser onder invloed Leiden
Een 30 jarige automobilist uit Gouda is donderdag 16 mei omstreeks 03.45 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd na een aanrijding met zijn bromfiets aangetroffen op de Valkenburgseweg. Nadat in het ziekenhuis geconstateerd werd dat hij een hersenschudding had opgelopen werd hij gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 940. Bovendien bleek dat zijn bromfiets niet verzekerd was. De man krijgt voor beide zaken een proces-verbaal.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 16-05-2002 '
Lees ook