Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 16 juli 2002
·

Vuurwerkbom vernielt auto op bedrijfsterrein Alphen a/d Rijn
Tussen zondag 14 juli en maandag 15 juli heeft aan de Industrieweg een ontploffing plaatsgevonden. Op het terrein van een autoschadebedrijf was een VW bus totaal vernield, alsmede had een ander voertuig schade opgelopen. Onderzoek wees uit dat er waarschijnlijk een vuurwerkbom onder VW bus tot ontploffing was gebracht welke de schade had veroorzaakt. Ten gevolge van de ontploffing is een plafond in het bedrijf naar beneden gekomen. Onbekend is nog wie de vuurwerkbom tot ontploffing heeft gebracht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden (telefoonnummer 0900-8844).

Aanhouding Alphen a/d Rijn
De politie heeft in de nacht van zondag 14 op maandag 15 juli een 18-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van verschillende zedendelicten. Hij wordt verdacht van aanranding cq. poging verkrachting van een vrouw in de Noorwegenstraat in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juli. Ook wordt hij verdacht van schennispleging in het Park Rijnstroom op zaterdag 13 juli overdag. In de nacht van zondag op maandag zou de verdachte een vrouw op de Vorselenburgstraat hebben aangerand cq geprobeerd te verkrachten. De vrouw belde direct de politie waarna de verdachte op heterdaad kon worden aangehouden. Hierop heeft de politie na een korte zoektocht in de omgeving de Alphenaar aan kunnen houden. De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd. Hij wordt woensdag 17 juli voorgeleid.

Inbraak woningen Voorschoten
Maandagmiddag 15 juli omstreeks 14.00 uur is de politie ter plaatse geroepen bij een tweetal inbraken aan de Anthonie van Dijcklaan te Voorschoten. Ter plaatse bleek dat er in 2 flatwoningen was ingebroken en dat de dader(s) zich de toegang hadden verschaft door het openbreken van de voordeur. Bij beide woningen is nog niet bekend wat de buit is. Daar de inbraken overdag hebben plaatsgevonden verzoekt de politie mogelijke getuigen zich in verbinding te stellen met de Politie Hollands Midden (telefoonnummer 0900-8844).

Vrouw van portemonnee beroofd Leiden
Op zondag 14 juli omstreeks 01.15 uur is aan de Stille Rijn te Leiden een 26- jarige vrouw uit Voorschoten van haar portemonnee beroofd. Toen zij met haar vriendin over de Stille Rijn liep kwam haar een man tegemoetlopen die haar beetpakte en vervolgens een mes op haar keel zette. Onder bedreiging gaf het slachtoffer haar portemonnee aan de man af. De vriendin van het slachtoffer heeft vervolgens de aandacht getrokken door "politie, politie" te roepen. Hierop liet de man los en stapte op zijn fiets en reed weg.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op maandag 15 juli omstreeks 18.30 uur aan de Hooigracht te Leiden is een 33-jarige vrouw uit Leiden gewond geraakt. Een 39-jarige automobilist uit Leiden, komende uit de Ir. Driessenstraat, verleende geen voorrang aan de fietser welke reed over de Hooigracht. De fietser is met nekletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.

Aanhouding Boskoop
De politie heeft op vrijdagnacht 12 juli omstreeks 03.50 uur een 28-jarige man uit Boskoop aangehouden. De man wordt ervan verdacht in die nacht te hebben ingebroken in elf auto' s in de Snijdelwijk. De politie kreeg de melding dat een persoon aan het inbreken was in voertuigen aan de Beemd en later ook aan het Gruttoplein. Na een zoektocht in de omgeving kon de politie de verdachte aanhouden tussen de Beemd en de Lage Weide. De inbreker had de ruiten van de auto's ingeslagen om in het voertuig te komen, waarna deze doorzocht werden. Er werden voornamelijk snoepjes en autoradio's meegenomen. De auto's stonden op de Kievitstraat, de Leeuwerikstraat, de Beemd en het Gruttoplein.

Aanhoudingen Waddinxveen
De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 14 juli vier Waddinxveners van 18,19, 20 en 23 jaar aangehouden op verdenking van het vernielen van twee auto's, openlijke geweldpleging en verzet tegen aanhouding. De politie kreeg die nacht de melding van vernieling van een auto aan de Stationsstraat door een aantal mannen. De politie trof op de Stationsstraat en op de Rijnlandstraat twee auto's aan waarvan de ruiten waren ingegooid. Na een zoektocht in de omgeving hield de politie de vier verdachten aan. Bij de aanhouding van twee van hen pleegde de 20-jarige verdachte verzet door zich los te trekken en een agent twee maal tegen het hoofd te slaan. De agent liep letsel op in het gezicht. Hierna ontstond een handgemeen tussen de agent en de verdachte waarna de twee verdachten ervandoor gingen. De politie hield ze even later aan. De 20-jarige Waddinxvener wordt woensdag 17 juli voorgeleid.

Man valt vrouwen lastig Gouda
De politie doet onderzoek na 2 voorvallen van lastig vallen van vrouwen in de omgeving van de Bloemendaalseweg en de Beukelaan te Gouda door een manspersoon. Het ene voorval heeft zich voorgedaan op zondag 14 juli omstreeks 17.00 uur het andere voorval op maandag 15 juli omstreeks 14.20 uur. Getuigen en eventuele andere slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden (telefoonnummer 0900-8844 lokaal tarief).

Fietsenkijkdag Krimpenerwaard
Regelmatig geeft de politie het publiek gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van Schoonhoven heeft op donderdag 25 juli een fietsenkijkdag voor het gebied Krimpenerwaard. Deze vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur op het politiebureau in Schoonhoven. Het bureau is gevestigd aan de Van Heuven Goedhartweg 2.
Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 16-07-2002 '
Lees ook