Politie Hollands Midden
Datum: 17 februari 2003

(

Landelijk Alcoholcontrole
Bij een landelijke alcoholcontrole in de nacht van vrijdag 14 februari heeft de Politie Hollands Midden in totaal 67 aanhoudingen verricht. Er werden 3781 blaastesten afgenomen. De hoogstgemeten ug/l was 800. Het totaal aantal ingezette personeelsleden was 116.
In de Duin- en Bollenstreek: werd met 15 personeelsleden gecontroleerd. Het aantal blaastesten was 512 (Noordwijk: 137, Lisse: 375). Dertien bestuurders werden aangehouden voor rijden onder invloed, waarvan vijf in Noordwijk en acht in Lisse. Er werden negen processen verbaal/transacties opgemaakt. Noordwijk vier en in Lisse vijf. Van een 49-jarige bestuurder uit Noordwijkerhout werd het rijbewijs ingevorderd. Hij blies 800 ug/l. De Noordwijkerhouter werd op de Herenweg gecontroleerd.
In het politiedistrict Gouwe Ijssel werden 65 personeelsleden ingezet. Er werden 2444 blaastesten afgenomen en er werden 29 bestuurders aangehouden. Het hoogstgemeten ug/l was 735. Deze bestuurder, een 47-jarige automobilist uit Oudewater, werd op de Molendijk gecontroleerd. De verdachte kon direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen 19 andere bestuurders werd eveneens een proces verbaal opgemaakt of een transactie aangeboden.
In de Rijn- en Veenstreek werden 16 personeelsleden ingezet. In dit gebied werd samengewerkt met het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Er werden acht bestuurders aangehouden. In totaal werden er 298 blaastesten afgenomen. Zes van acht bestuurders kregen een proces verbaal/transactie. Het hoogstgemeten ug/l was hier 560. In Leiden/Voorschoten werd met vijftien agenten gecontroleerd. In totaal werden er 212 blaastesten afgenomen. Er werden twaalf aanhoudingen verricht.Tegen acht van hen werd proces verbaal opgemaakt of werd er een transactie aangeboden. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Zij bliezen boven de 570 ug/l namelijk. Een 39-jarige bestuurder uit Amsterdam werd op de Plesmanlaan in Leiden gecontroleerd. De uitslag van zijn ademtest was 585 ug/l.
Het Regionale Verkeershandhavingsteam (RVHT) heeft eveneens gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Met vijf personeelsleden werden 315 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders werden aangehouden. Vier van hen kregen een proces verbaal of een transactie. Het hoogstgemeten aantal ug/l was 530. Een 58-jarige bestuurder uit Zoetermeer werd op de Zuidelijke Dwarsweg gecontroleerd en aangehouden. De limiet is 220 ug/l.


Politie houdt verdachte van mishandeling aan Rijnsburg

De politie hield op vrijdag 14 februari rond 17.50 uur aan de Spinozalaan een 35-jarige man uit Rijnsburg aan. Tegen de man was aangifte gedaan door een 48-jarige vrouw uit Rijnsburg. Kort voor zijn aanhouding deelde de verdachte een kopstoot uit aan de vrouw en draaide haar arm om. Aanleiding voor deze mishandeling was vermoedelijk een woordenwisseling over een aan de balustrade van de flat vastgebonden hondje. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.


Straatroof Leiden

Een 57-jarige vrouw uit Leiden is op vrijdag 14 februari rond 19.30 uur op de Hoge Rijndijk het slachtoffer geworden van een straatroof. Een nog onbekende jongeman pakte in het voorbijrijden een tas uit het fietsmandje van de vrouw en ging er mee vandoor. In de tas zat ondermeer de portemonnee van de vrouw. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Voorschoten

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari werd er ingebroken in een woning aan het Rietzangerpad. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een jas, een portemonnee, een fototoestel en zijn een aantal tassen gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Parkeercontroles uitgaansgebied Leiden

De politie kondigt aan te gaan controleren op het parkeergedrag in het uitgaansgebied. Het achterlaten van auto's buiten de parkeervakken zorgt niet alleen voor overlast voor voetgangers, het kan ook onnodig gevaarlijke situaties opleveren. De laatste weken bemerkte de politie dat automobilisten er steeds vaker voor kiezen de auto bijvoorbeeld op trottoirs achter te laten. Overdag, 's avonds en 's nacht zal de politie controleren, vooral rond de Stationsweg, Steenstraat, Turfmarkt, Nieuwe Beestenmarkt, Lammermarkt en 2e Binnenvestgracht. De gemeente Leiden heeft prima parkeervoorzieningen, zoals het terrein aan de Haagweg in combinatie met vervoer naar de binnenstad. Wie fout parkeert riskeert een boete van E 40.
Onder invloed inhalen Nieuwkoop

De politie heeft zaterdagavond kort na 18:00 uur een 32-jarige man uit Nuenen aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de automobilist op de Nieuwveenseweg gevaarlijk inhalen en controleerden de bestuurder. De man bleek ook nog onder invloed te rijden. Hij blies 320 ug/l. Voor het rijden onder invloed kreeg de man een boete van E 190. Ook voor het gevaarlijk inhalen nabij een voetgangersoversteekplaats kreeg hij een boetevan E 144.


Inbraak in woning Hazerswoude-dorp

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 februari werd er ingebroken in een woning aan de Dorsvlegel. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 14 februari werd overdag of in de avond ingebroken in een woning aan de Van Brakelstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Verkeersongeval Ter Aar

Op zaterdag 15 februari vond er omstreeks 13.00 uur een ongeval plaats op de Schilkerweg in Ter Aar. Een 19-jarige automobilist uit Aarlanderveen reed over de Schilkerweg in de richting van de Oostkanaalweg en kwam met zijn rechtervoorwiel in de berm terecht. De betrokkene raakte de controle over zijn auto kwijt, reed vervolgens tegen de opstaande rand van de brug en kwam uiteindelijk tegen een verkeersbord tot stilstand. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis, de auto is total-loss.


Zonder rijbewijs Roelofsarendveen

Een 25-jarige man uit Nieuwe Wetering is zondag 16 februari voor de tweede maal in twee maanden tijd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Hij werd aangehouden op het Noordplein. De man bleek tevens te veel gedronken te hebben. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 570 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.


Beroofd van portemonnee Alphen aan den Rijn

Een 35-jarige Rotterdammer heeft aangifte gedaan van geweld en diefstal van zijn portemonnee aan de Ridderhof op zondag 16 februari om 02.00 uur. Hij heeft verklaard dat drie mannen hem zijn portemonnee afhandig maakten en hem daarbij trapten en sloegen. De Rotterdammer werd gedwongen te pinnen. Er stond echter geen geld meer op zijn rekening. De mannen gingen er vervolgens vandoor.


Diefstal uit woning Leiderdorp

Bij inbraak in een woning aan de Lentekade in Leiderdorp afgelopen weekeinde (15-16 februari) zijn twee auto's gestolen. De daders forceerden een raam om binnen te komen. Zij doorzochten de woning en namen onder meer de autosleutels en een laptop mee. De politie stelt een onderzoek in.


Inbraken Stolwijk

Bij drie naast elkaar liggende woningen aan de Goudseweg in Stolwijk is zondagavond 16 februari ingebroken of er is een poging tot inbraak gedaan. In één woning ging het alarm af toen de inbrekers probeerden binnen te komen. Bij de tweede en derde woning zijn de daders wel binnen geweest, er zijn onder meer sieraden en een portemonnee meegenomen. De inbrekers forceerden een raam om binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in.


Politie houdt verdachte van geweld aan Waddinxveen

De politie hield op zaterdag 15 februari rond 06.30 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 21-jarige man uit Rotterdam aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor een 17-jarige vrouw in haar woning aan de Willem de Zwijgerlaan te hebben mishandeld. De man drong de woning binnen en verwondde de vrouw met kokend water. Na zijn daad vluchtte de verdachte. Alerte getuigen wisten te voorkomen dat de verdachte in een auto kon stappen om daarmee weg te komen. Zij hielden hem in bedwang tot de komst van de agenten. De vrouw werd met diverse brandwonden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Slachtoffer en dader kenden elkaar. Tussen beiden waren al enige tijd spanningen. De verdachte is ingesloten. Hij wordt op dinsdag 18 februari bij Justitie voorgeleid.


Inbraak in woning Waddinxveen

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari werd er ingebroken in een woning aan de Acaciastraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een televisie, een dvd-set, zijn dvd's, een mobiele telefoon en een aantal bescheiden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woningen Gouda

In de avond van vrijdag 14 februari werd er ingebroken in een woning aan de Bockenbergstraat en de Snoystraat. In beide gevallen werd een deur opengebroken om binnen te komen. Uit de woningen is ondermeer een horloge, een mobiele telefoon en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie zoekt getuige van een auto-inbraak Gouda

De politie is op zoek naar een getuige van een auto-inbraak op donderdag 13 februari. Deze heeft gezien hoe twee jongemannen rond 19.15 uur inbraken in een auto op de Westhaven. De twee verdachten gingen er vervolgens op een fiets vandoor. De getuige is het tweetal achterna gerend, maar kon ze niet bijhouden. Een 35-jarige Gouwenaar heeft toen de achtervolging per fiets van de getuige overgenomen. Op de Guldenbrug heeft hij een van de twee verdachten beetgepakt, maar liet deze weer los toen de andere verdachte hem met een mes bedreigde.
De eigenaar van de auto heeft zich nog niet bij de politie gemeld.


Politie zoekt getuige woninginbraak Stolwijk

De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak op de Benedenheulseweg in Stolwijk. De inbraak vond plaats op zaterdag 15 februari tussen 13.00 en 20.15 uur. Tijdens de inbraak was er niemand thuis. Mogelijk heeft iemand, bijvoorbeeld een wandelaar op het nabijgelegen Elzenpad, iets gezien wat verband houdt met deze inbraak. Bij de inbraak werd een portemonnaie meegenomen. Men kwam binnen door een raam te forceren.


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 17-02-2003 '
Lees ook