Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 17 mei 2002

Aanrijding Leiden
Een 19-jarige automobilist uit Voorschoten heeft donderdag 16 mei rond 21.10 uur een 21-jarige fietser uit Leiderdorp aangereden. De Voorschotenaar reed met hoge snelheid de kruising Papengracht/Langebrug op en verleende hierbij geen voorrang aan de fietser. Deze is met onbekend letsel naar het Elisabethziekenhuis overgebracht. Tegen de Voorschotenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding Alphen aan den Rijn
Een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn is donderdag 16 mei rond 13.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Eikenlaan. Hij werd betrapt door medewerkers en door hen aan de politie overgedragen. De politie stelt een nader onderzoek in.
Controle bestrijdingsmiddelen Nieuwerkerk a/d IJssel/ Zevenhuizen/Moordrecht
In de maand april zijn in de gemeenten Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen groenten- en plantenkwekerijen gecontroleerd op de aanwezigheid van verboden bestrijdingsmiddelen of het onjuist gebruik van legale bestrijdingsmiddelen. De controles vonden plaats door een medewerker van het politieteam Nieuwerkerk aan den IJssel en een medewerker van de Algemene Inspectiedienst van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.
In Moordrecht werden twee bedrijven gecontroleerd. Bij één bedrijf werden verboden bestrijdingsmiddelen aangetroffen en het bedrijf bleek ook geen vergunning te hebben om met bestrijdingsmiddelen te werken. Er is proces-verbaal opgemaakt.
In Nieuwerkerk aan den IJssel werden drie bedrijven gecontroleerd, er werden geen overtredingen vastgesteld.
In Zevenhuizen werden 12 bedrijven gecontroleerd, tegen twee werd proces-verbaal opgemaakt. Bij één bedrijf was een verboden buitenlands bestrijdingsmiddel aanwezig, het tweede bedrijf had een bestrijdingsmiddel te dicht bij een sloot gespoten waardoor de sloot vervuild is geraakt.

Inbraak in winkel Alphen aan den Rijn
Vrijdagochtend 17 mei, omstreeks 5.45 uur, is er ingebroken in een winkel in de Aarhof. De toegangsdeuren van het winkelcentrum en van de betreffende winkel zijn vernield, vermoedelijk met behulp van een auto. De politie heeft het voertuig voor de winkel aangetroffen. Hij bleek te zijn gestolen. De politie heeft de omgeving van de Aarhof afgezocht naar de dader(s), maar niemand aangetroffen. De filiaalhouder heeft aangifte gedaan. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 17-05-2002 '
Lees ook