Politie Hollands Midden
Datum: 17 februari 2003

(

Rechercheteam onderzoekt dood man Leiden
Politie Hollands Midden heeft een recherchebijstandsteam gevormd om de dood van een 42-jarige Leidenaar te onderzoeken. In de namiddag van maandag 17 februari trof de politie in zijn woning aan de Van Riebeeckhof in Leiden-Noord het dode lichaam van de bewoner aan.
Het slachtoffer is door een misdrijf om het leven gekomen.
Maandagavond heeft de politie in de omgeving van de woning van het slachtoffer een buurtonderzoek gehouden.
Mensen die menen informatie te hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met het Recherchebijstandsteam. Dit team is bereikbaar op 0900-8844.


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 februari 2003

(


Inbraak in niet opgeleverde nieuwbouwwoningen Voorschoten

Tussen vrijdag 14 februari, omstreeks 16.00 uur en maandag 17 februari 06.30 uur werd er ingebroken in 6 nieuwbouwwoningen aan de Starrenburglaan. Vanuit 3 woningen werd exclusief sanitair weggenomen, vanuit de andere drie woningen niets. De toegang werd verschaft door via het bovenlicht het onderliggende raam open te breken. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Voorschoten onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Straatroof Leiden

Op dinsdag 18 februari omstreeks 03.55 uur liep een 22 jarige vrouw uit Leiden al bellende over de Haarlemmerstraat. Zij werd aangesproken door een manspersoon die de weg vroeg. Op het moment dat de vrouw het gesprek beëindigde werd haar telefoon uit haar hand gegrist. Op het moment dat de vrouw haar telefoon terug wilde pakken kreeg zij een elleboogstoot van de man. De man is hierop weggerend.


Snelkraak Leiderdorp

Op dinsdag 18 februari omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken bijeen juwelier aan de Van Diepeningenlaan. Ter plaatse gekomen zag men dat er een gestolen personenauto via het hekwerk door de voordeur was gereden. In de zaak werden diverse vitrines vernield en er was een grote hoeveelheid sieraden meegenomen. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn

Op maandag 17 februari tussen 12.30 uur en 14.15 uur werd er ingebroken in een flatwoning aan de Diamantstraat. Toegang tot de woning werd verschaft door het openbreken van de voordeur. Uit de woning werd ontvreemd sieraden, geld en een mobiele telefoon. Daar de inbraak op klaarlichte dag heeft plaatsgevonden worden getuigen verzocht contact op te nemen met de politie Alphen aan den Rijn onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Aanrijding met letsel Moordrecht

Op maandag 17 februari omstreeks 16.00 uur stond een 31-jarige bestuurster van een personenauto uit Gouda stil op de Schielandse Hoge Zeedijk om linksaf het Oosteinde op te rijden. Een 54-jarige bestuurster van een taxibus uit Waddinxveen zag dit te laat door de laagstaande zon en reed achter op de personenauto. De bestuurster van de personenauto en een mede-inzittende werden met nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Woerden.


Straatroof Waddinxveen

Op maandag 17 februari omstreeks 19.30 uur liep een 39-jarige man uit Waddinxveen op het pad tussen het parkeerterrein van de Passage en de Stationsstraat. Er kwamen twee jongens hem tegemoet lopen. Een van de jongens trok een mes en pakte de man bij zijn jas en vroeg om geld. Onder bedreiging van het mes gaf de man zijn portemonnee af. De andere jongen griste een GSM uit de man zijn jas. De beide verdachten renden weg over de Stationsstraat. Getuigen van deze straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie in Waddinxveen onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Insluiping Gouda

Op maandag 17 februari tussen 19.00 uur en 20.00 uur heeft er een insluiping plaatsgevonden in een woning aan de Clematislaan. Op het moment dat de dader(s) de woning betraden waren de bewoners aanwezig op de 1e verdieping. Weggenomen is een laptop.

Uitslaande brand in boerderij Lekkerkerk
Op maandagmorgen 17 februari heeft een uitslaande brand gewoed in een boerderij aan de Schuwacht. Een voorbijganger waarschuwde omstreeks 05.50 uur de brandweer en de politie toen hij de brand zag. Een 87-jarige bewoner kwam bij de brand om het leven. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De brandweer had de brand omstreeks 06.30 uur onder controle. De Schuwacht is ter hoogte van de Breekade enige tijd afgesloten geweest.

Verdachte situatie bij pinautomaat Zevenhuizen
Bij de politie is op maandag 17 februari melding gedaan van een verdachte situatie bij een pinautomaat op de Dorpsstraat. De melder belde omstreeks 15.30 uur de politie nadat hij enige tijd daarvoor wilde pinnen, maar de indruk kreeg dat hij in de gaten gehouden werd door twee vrouwen die hij eerder al gezien had bij een witte auto op de Opril.Toen de melder naar de vrouwen keek liepen zij weg. De politie verzoekt mensen die ook iets opvallends hebben gezien contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 18-02-2003 '
Lees ook