Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 juli 2002
·

BUREAU COMMUNICATIE IS VAN 10.00 TOT ONGEVEER 12.30 UUR IN VERGADERING.
WIJ ZIJN IN DRINGENDE GEVALLEN TE BEREIKEN VOLGENS DE REGULIERE PIKETREGELING.

Politie houdt winkeldief aan Katwijk
De politie hield op woensdag 17 juli rond 15.30 uur op de Loggerstraat een 26-jarige man uit Valkenburg aan. De politie was op zoek naar de man. Rond 15.00 uur had hij bij een textielwinkel aan de Voorstraat een greep in de kassa gedaan. Met een onbekende hoeveelheid geld zette hij het daarna op een lopen. Dankzij een goed signalement kon hij al snel worden aangehouden. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in.

Automobilist rijdt bromfietser aan Voorhout
Een 17-jarige jongeman uit Warmond liep op woensdag 17 juli rond 07.45 uur nekletsel op nadat de bromfiets waarop hij meereed op de 's Gravendamseweg werd aangereden door een 63-jarige automobilist uit Noordwijk. De Warmonder werd overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond doordat de automobilist bij het afslaan geen voorrang verleende aan de bestuurder van de bromfiets een 19-jarige jongeman uit Voorhout.

Babbeltruc Leiden
Een 88-jarige bewoonster van een woning an de Richard Holstraat werd op dinsdag 16 juli rond 16.00 uur het slachtoffer van een geslaagde babbeltruc. Een nog onbekende man en vrouw vroegen de vrouw om water voor hun dochter en een pen en papier om een briefje te schrijven. Eén van hen hield de bejaarde vrouw aan de praat. De ander wist in de tussentijd sieraden en een bankpas uit de woning te stelen, zo bleek achteraf. Van de twee ontbreekt ieder spoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bromfietser komt ten val Alphen aan den Rijn
Op de Conradstraat kwam op woensdag 17 juli rond 10.25 uur een 17-jarig meisje uit Tonden met haar bromfiets ten val nadat zij een stoeprand raakte. Zowel dit meisje als haar duo-passagiere, een 16-jarig meisje uit Eefde, klaagden over pijn aan heup en been. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Schennispleger Reeuwijk
De politie heeft op dinsdag 16 juni 2002 omstreeks 16.50 uur een 60-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van schennisplegen. De man zou in het Reeuwijksehout in het bijzijn van een aantal meisjes schennis hebben gepleegd. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Bromfietscontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op woensdag 17 juli omstreeks 19.00 uur een 18-jarige bromfietser uit Nieuwerkerk a/d Ijssel bekeurd op het Raadhuisplein voor het niet rijden met de helm, het onverzekerd rondrijden en het rijden met een bromfiets met technische gebreken, zoals niet werkende verlichting en remmen. Bovendien bleek er ook geen bel of hoorn aanwezig te zijn op het voertuig. De politie heeft de bromfiets inbeslaggenomen.

Tanken zonder betalen Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op woensdag 17 juli omstreeks 14.00 uur een 30-jarige automobiliste uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal uit bedrijf. De automobiliste zou omstreeks 13.40 uur voor ongeveer 32 euro hebben getankt op de Rijksweg A20 (De Vink) zonder te betalen. Omdat de automobiliste na het tanken in haar voertuig stapte werd zij door een medewerkster van het benzinestation hierop aangesproken. De automobiliste reed echter weg zonder te betalen. Het kentekennummer was echter genoteerd. De politie kon in samenwerking met een collega van de KLPD die al in de buurt was de automobiliste al snel aanhouden. Zij werd al slapende en vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen achter het stuur aangetroffen op een parkeerterrein bij De Andel. Tegen de automobiliste wordt proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval Zevenhuizen
Op woensdag 17 juli om 17.00 uur heeft er op de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen een ongeval plaats gevonden tussen een fietser en een automobilist. De 42-jarige fietser uit Zoetermeer had op de genoemde weg geen voorrang verleend aan een van rechts komende 35-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Oliepannetje vat vlam Zwammerdam
Op woensdag 17 juli om 21.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Lindenhovestraat in Zwammerdam de vlam in de pan geslagen zou zijn. Het vuur had inmiddels een deel van de keuken in brand gezet. De 22-jarige bewoner had inmiddels een natte doek over de pan gegooid en de pan opgepakt en buiten gezet. Hierbij heeft hij zijn linkerarm verbrand. Een 21-jarige medebewoner is met ademhalingmoeilijkheden naar het Bleuland gebracht samen met de 22-jarige medebewoner. Ter plaatse heeft de brandweer het vuur gedoofd.

Drie inbrekers aangehouden Waddinxveen
Op donderdag 18 juli om 01.30 uur heeft de politie op de Passage in Waddinxveen drie mannen aangehouden die op heterdaad betrapt waren bij een inbraak in een winkelbedrijf. De politie kreeg de melding dat er op het dak van een winkelbedrijf van de Passage drie mannen stonden die aan het inbreken waren. Ter plaatse konden agenten al snel een 41-jarige man aanhouden die al in het pand aanwezig was. De man had zich de toegang verschaft door middel van het verbreken van een ruitje.De politie kon na een korte zoekactie nog twee van 39 en 45 jaar inbrekers aanhouden.De drie mannen die allen zonder vaste woon-en of verblijfplaats zijn, zijn overgebracht naar het bureau alwaar ze voorgeleid zijn. De politie stelt een onderzoek in.


Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 18-07-2002 '
Lees ook