Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 juni 2002Diefstal uit woning Leiden
In een woning aan de Wassenaarseweg werd op dinsdag 18 juni tussen 16.00 en 20.30 uur tijdens de afwezigheid van de bewoner ingebroken. Men kwam de woning binnen door het slot van de deur te forceren. Vervolgens werd een laptop en een digitale camera weggenomen.

Brandstichting café Gouda
Onderzoek van de technische recherche heeft uitgewezen dat de brand bij een café-restaurant Achter de Kerk in de nacht van zondag 16 op maandag 17 juni is aangestoken. Rond 03.40 uur kwam via het alarmnummer een melding binnen. Hierop is de politie ter plaatse gegaan en is de brandweer met twee spuitwagens gaan blussen. In het pand waren meerdere brandhaarden aangetroffen. De politie heeft de brandstichting verder in onderzoek.

Ongeval tussen twee fietsers Nieuwerkerk a/d Ijssel
Twee fietsers uit Nieuwerkerk aan den Ijssel zijn op dinsdag 18 juni omstreeks 17.30 uur gewond geraakt nadat ze tegen elkaar waren gereden. Een 25-jarige man fietste over het fietspad langs de Oostringdijk in de richting van de Kleinpolderlaan. Beneden bij deze kruising zag hij de van links komende 27-jarige fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De man werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan een hoofdwond en aan schaafwonden. De vrouw werd met hoofd- en schouderletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Mishandeling na verkeersgeschil Waddinxveen
De politie heeft op dinsdag 18 juni omstreeks 20.45 uur drie jongens van 16 en 18 jaar (2) uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van mishandeling na een verkeersruzie met een 25-jarige automobilist uit hun woonplaats. De automobilist en de 18-jarige bromfietser reden omstreeks 19.30 uur achter elkaar over de Dreef. Naar aanleiding van een remincident maande de bromfietser de automobilist te stoppen. Deze stopte op de kruising Ieplaan/Esdoornlaan waar er een woordenwisseling ontstond. Deze liep uit in een handgemeen waarbij er geduwd en getrokken werd. Een 16-jarige broer van de bromfietser en een 18-jarige kennis van de bromfietser kwamen ter plaatse en raakten betrokken bij de ruzie. De automobilist werd vervolgens geslagen en geschopt. De politie onderzoekt de mishandeling en de betrokkenheid van de twee andere verdachten.

Man overlijdt na ongeval Gouderak
Een 53-jarige man uit Capelle a/d IJssel is in de nacht van 18 op 19 juni overleden aan de gevolgen van een ongeval op de Kattendijk. Een 44-jarige tractorbestuurder uit Gouderak reed rond 16.30 uur over de Kattendijk en sloeg bij het kruisingsvlak met de IJsseldijk Noord en de Schaapjeszijde (Ouderkerk a/d IJssel) linksaf. Hierbij zag hij ineens het slachtoffer fietsen. De tractorbestuurder heeft geremd, maar kon niet meer voorkomen dat de wielrenner tussen het voor- en achterwiel tegen de tractor aanreed. Hierbij raakte hij met het hoofd het portier van de tractor, waardoor hij zwaar hersenletsel opliep. De man is onder begeleiding van politie door een ambulance naar het Dijkzicht Ziekenhuis gebracht. Hier is hij in de loop van de nacht overleden.
De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht naar het politiebureau van Lekkerkerk te gaan, geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Bellen kan ook via 0900-8844 (lokaal tarief).Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 19-06-2002 '
Lees ook