Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 juli 2002
·

Verkeersongeval Voorhout
De politie stelt een technisch onderzoek in naar een verkeersongeval op de
's-Gravendamse weg op donderdag 18 juli. Even voor 13.00 uur reed een 52-jarige automobilist uit Noordwijk over de 's-Gravendamseweg en wilde daar een inrit rechtsaf inslaan. Hij zag hierbij een 21-jarige scooterrijdster die uit dezelfde richting kwam en rechtdoor ging over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietsster en haar 26-jarige bijrijdster uit Katwijk vielen en liepen letsel op aan een been en aan de rug. Beiden werden voor controle overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Verkeersongeval Voorhout
De politie stelt een onderzoek in naar een verkeersongeval op de 's-Gravendamseweg op donderdag 18 juli omstreeks 18.30 uur. Een 20-jarige racefietser uit Rijnsburg reed over de Jacoba van Beierenlaan komende uit de richting van Voorhout. Naast hem reed een andere fietser. Een 37-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout reed vanaf de 's-Gravendamseweg rechtsaf de Jacoba van Beierenlaan in. Vermoedelijk hielden beide bestuurders niet zoveel mogelijk rechts waardoor er een aanrijding ontstond. Een 23-jarige racefietser uit Katwijk die achter de Rijnsburger reed werd eveneens aangereden. De bromfietser werd met gekneusde ribben en letsel aan het borstbeen overgebracht naar het LUMC. De Rijnsburger liep schaafwonden op aan een hand. Hij heeft zich later onder doktersbehandeling gesteld.

Auto te water Rijpwetering
Op donderdag 18 juli omstreeks 11.45 uur is een 29-jarige bestelautobestuurder uit Hoogmade met zijn voertuig te water geraakt. De bestuurder reed over de Lange Dwarsweg in de richting van de Ripselaan. Door nog onbekende oorzaak reed de bestuurder met de bestelbus in de sloot naast de weg en kwam op zijn kop tot stilstand. De bestuurder wist zelf aan de kant te komen.

Rijden onder invloed Leiden
De politie heeft op donderdag 18 juli omstreeks 20.15 uur bij een bromfietscontrole een 61-jarige snorfietser uit Leiden aangehouden op de Willem Barentzstraat wegens rijden onder invloed van alcohol. Een blaastest gaf een uitslag aan van 775 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De politie maakt proces verbaal op tegen de Leidenaar. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van negen uur.

Inbraak woning Nieuwerbrug
De politie heeft op 18 juli een onderzoek ingesteld in een woning aan de Graaf Albrechtstraat in. Aanleiding voor dit onderzoek betrof een inbraakmelding. Aan de voorzijde van de woning was een raam geforceerd. De woning bleek doorzocht. Video- en fotoapparatuur, sieraden en een gameboy werden weggenomen. Er is aangifte gedaan en de technische recherche stelt nog een sporenonderzoek in.

Verkeersongeval Bodegraven
De politie stelt een onderzoek in naar een verkeersongeval op donderdag 18 juli omstreeks 18.00 uur op de Goudseweg. Een 32-jarige automobiliste uit Gouda reed over de Goudseweg komende uit de richting van Bodegraven. De automobiliste week naar links uit om een vrachtwagen in te halen maar kwam in botsing met een 47-jarige automobilist uit Haastrecht die uit tegenovergestelde richting kwam. Een aanrijding was het gevolg. De Goudse werd met een Hersenschudding en schaafwonden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Gouwenaar mishandeld Gouda
De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 17-jarige Gouwenaar op donderdag 18 juli omstreeks 20.00 uur. De Gouwenaar stond te wachten voor de verkeerslichting aan de Karnemelksloot/Fluwelensingel toen een nog onbekende jongen tegen hem aanfietste. Nadat de Gouwenaar hier verbaal op reageerde werd volgens de Gouwenaar door de onbekende jongen gescholden. De Gouwenaar wilde vervolgens doorlopen maar voelde trappen in de rug. Toen omstanders hierop reageerden richting de jongen liep de Gouwenaar door in de richting van de Lange Tiendeweg. Daar kreeg hij vermoedelijk een steen tegen de rug. Op de Speldemakerssteeg liep hij opnieuw de jongen tegen het lijf. Daar werd hij wederom bedreigd met een steen. De jongen ging ervandoor toen een man kwam aangelopen. De politie stelt een onderzoek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 - 8844.
Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 19-07-2002 '
Lees ook