Politie Hollands Midden
Datum: 21 maart 2003

(

Verdachte situaties bij pinautomaten Regio
De politie waarschuwt voor oplichters in de regio die zich bij pinautomaten ophouden en proberen pinpassen met pincodes te bemachtigen. Bij de politie zijn inmiddels aangiften en meldingen gedaan van situaties waarbij de aangevers geld wilden pinnen en de pinpas bleef vastzitten in de automaat. Als de aangevers de bank binnengaan om de 'storing' te melden en vervolgens bij de automaat terugkeren blijkt de pinpas verdwenen te zijn.
Eind februari heeft de politie in Katwijk al twee mannen en twee vrouwen aangehouden op verdenking van dergelijke oplichting. Een man uit Katwijk maakte gebruik van een pinautomaat in zijn woonplaats waarna later bleek dat deze automaat door de vier verdachten onklaar was gemaakt. De man bemerkte dat het pinnen niet lukte waarna hij werd aangesproken door een vrouw. Deze vrouw deelde hem mede dat hij de toets correctie in moest toetsen en opnieuw zijn pincode. Een tweede vrouw die naast hem kwam staan probeerde zijn pincode mee te lezen. Vervolgens bleek dat de pas in de automaat bleef zitten. Op het moment dat de man de pinautomaat verliet kwamen er twee mannen bij die enkele handelingen verrichten bij de pinautomaat en vervolgens met de pinpas en de twee vrouwen ervandoor gingen.


Aanhouding wegens vijf overtredingen Lisse

De politie heeft donderdagavond 20 maart een 33-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. De politie zag hem rijden op de Heereweg. Bij controle van het kenteken bleek de APK verlopen. De man negeerde vervolgens het stopteken en reed de N207 en daarna de N205 op. Hij negeerde het rode licht en voerde zijn snelheid op naar 160 km/uur. In de bebouwde kom van Hoofddorp, waar de rit naar toe leidde, bedroeg zijn snelheid ongeveer 120 km/uur. Uiteindelijk is de rit gestopt bij de woning van de man in Hoofddorp. Uit en ademanalyse bleek dat de man gedronken had. Zijn ademalcoholgehalte kwam uit op 715 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft proces verbaal opgemaakt voor: rijden onder invloed, snelheid, rood licht, negeren stopteken en gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen.


Kop-staart aanrijding Leimuiden

Bij een kop-staart aanrijding op de Provincialeweg N207 donderdag 20 maart omstreeks 16.25 uur raakten drie voertuigen betrokken. De brandweer en drie ambulances moesten ter plaatse komen om de slachtoffers uit de voertuigen te halen en te vervoeren. Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lopik reed in de richting van Alphen aan de Rijn ter hoogte van de viaduct over de Drecht toen hij te laat zag dat er voor hem langzaam werd gereden. Hij botste tegen een 39-jarige bestelautobestuurder uit Alphen aan den Rijn die vervolgens tegen een kleine vrachtwagen reed. De chauffeur van dit voertuig, een 52-jarige man uit Ter Aar, werd met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De bestelautobestuurder en een 41-jarige inzittende, eveneens een Alphenaar, werden met nek- en rugklachten overgebracht naar het LUMC. De chauffeur van de vrachtwagen met combinatie bleef ongedeerd. Het verkeer in de richting van Alphen ondervond enige tijd hinder door de afsluiting van een rijstrook.


Onder invloed Leiderdorp

De politie heeft donderdagavond 20 maart op de Ruigekade een 61-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. Het Regionaal Verkeershandhavingsteam hield hier een alcoholcontrole. De man had een ademalcohol gehalte van 420 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg en proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Politie houdt twee verdachten aan na steekpartij Alphen aan den Rijn

De politie heeft donderdagavond 20 maart twee mannen aangehouden, een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 41-jarige man uit Dordrecht. Zij zouden in een woning in het centrum onenigheid met elkaar gekregen hebben over familieaangelegenheden. Hierbij zou de Alphenaar de man uit Dordrecht messteken in de zij hebben toegebracht en zou de Alphenaar op zijn beurt klappen en schoppen in het gezicht hebben gekregen. De Alphenaar moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.


Politieles leidt tot opruimactie Reeuwijk

Op 5 maart jl. heeft de wijkagent Ronald van Pelt een Doe Effe Normaal les gegeven in groep 7 van De Regenboogschool. Het thema was milieu. Naar aanleiding van deze les werd bij de leerlingen het idee geboren om een opruimactie te organiseren in het Kennedybos. Dit omdat daar veel vuil wordt achtergelaten door onderneem de jeugd en wandelaars. In samenwerking met de politie en gemeente zullen de ongeveer 30 leerlingen op woensdag 2 april omstreeks 09.30 uur hun opruimactie gaan houden in het Kennedybos. Burgemeester Bauer zal die ochtend ook een kijkje komen nemen. Het vuil zal vervolgens worden afgevoerd naar het milieustation van de gemeente Reeuwijk.


Onder invloed Moordrecht

De politie heeft donderdagmiddag 20 maart een 47-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks 14:45 uur viel het een motoragent op dat een bedrijfsauto die over de Zuidelijke Dwarsweg reed nog een oud kenteken had; reden om de auto en zijn bestuurder te controleren. Bij de controle moest de bestuurder ook een ademtest doen. Daarbij werd alcoholgebruik vastgesteld. De man had een alcoholgehalte van 1155 ug/l; ruim 2,5 promille. Zijn rijbewijs is direkt ingenomen. De auto bleek niet APK-gekeurd. De Zevenhuizenaar heeft een week tijd gekregen om dat alsnog in orde te maken.


Politie-assistentie Gouda

Na het uitbreken van een keukenbrand in het Dotterplantsoen heeft de politie hulp verleend aan de 54-jarige bewoner. De bewoner had een pan op het vuur gezet en was daarna op de bovenverdieping aan het werk gegaan. Door de rookontwikkeling bemerkte hij de brand. De man wist zichzelf tijdig in veiligheid te brengen. De gewaarschuwde brandweer heeft de brand geblust. De betreffende woning heeft flinke schade opgelopen.
Uit voorzorg werden de bewoners van de woningen in hetzelfde blok tijdelijk geëvacueerd. De meesten konden na de brand weer terug naar hun woning. De directe buren van het betreffende pand is geadviseerd vanwege de rook voor één nacht elders te overnachten.


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 21-03-2003 '
Lees ook