Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 21 mei 2002


Mishandeling Leiden
Een 26 jarige man uit Leiderdorp en zijn 28 jarige vriend uit Leiden hebben zondag 19 mei omstreeks 05.30 uur aangifte gedaan van mishandeling. Drie onbekend gebleven mannen liepen over de Hogewoerd en riepen wat naar fietsers. Vervolgens richtten zij zich op het tweetal uit Leiden en Leiderdorp. De een kreeg klappen en schoppen, de ander een vuistslag op zijn gezicht. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar de daders niet kunnen achterhalen. De man uit Leiderdorp is voor behandeling van zijn verwondingen aan zijn gezicht naar het LUMC gegaan.

Rijden onder invloed Ter Aar
Een 29 jarige automobilist uit Utrecht is zondag 19 mei omstreeks 06.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Oostkanaalweg toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 270. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Etalagepoppen in de brand Leiden
Zondag 19 mei vond omstreeks 09.00 uur een brand plaats in een winkel aan de Nieuwe Rijn. Een 30 jarige bewoner die boven de winkel woont werd wakker van een inbraakalarm. Bij onderzoek bleek dat in de winkel brand was uitgebroken. Drie paspoppen die in de etalage stonden hadden vlamgevat. Nadat de bewoner twee paspoppen op straat gegooid had werd de brand verder geblust door water en poederblussers van buren. De bewoner heeft lichte brandwonden opgelopen. Het vermoeden bestaat dat de brand ontstaan is door het naar beneden komen van een onderdeel van een halogeenspot die boven een pop hing.

Rijden onder invloed Leiden
Een 29 jarige automobilist uit Leiden is zondag 19 mei omstreeks 22.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Lage Rijndijk toen hij gecontroleerd werd. Bij de ademanalyse bleek dat hij een ademalcoholgehalte had van 770. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 9 uur. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanhouding na inbraak Leiden
Twee 19 jarige Leidenaren zijn maandag 20 mei omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van inbraak. Omwonenden hoorden bij een pand aan de Kopermolen zaaggeluiden. Agenten die op onderzoek uitgingen zagen dat de ruit bij dat betreffende pand uitgenomen was en hielden een man aan die kennelijk op de uitkijk stond. Vervolgens werd in het pand diens plaatsgenoot aangehouden. Bij onderzoek bleek dat er geprobeerd was een kluis te openen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met letsel Nieuwerkerk a/d IJssel
Een 23 jarige automobilist uit Hellevoetsluis reed maandag 20 mei omstreeks 06.30 uur over de Hoofdweg vanuit de richting Capelle aan den IJssel. Door onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De man werd met onbekend letsel naar het Dijkzicht vervoerd, zijn auto was geheel vernield. Ter controle is een bloedproef afgenomen.

Illegaal kamperen Leiden
Een 21 jarige man uit Oegstgeest is maandag 20 mei aangehouden in verband met illegaal kamperen. Agenten troffen de man in zijn tent aan op een grasveldje op de Gooimeerlaan ter hoogte van de Vossebes. Omdat de man niet genegen was zijn tent op te breken werd hij aangehouden. De man kreeg op het politiebureau een bekeuring.

Diefstal rol gaas Nieuwerkerk a/d IJssel
Een 51 jarige man uit Capelle a.d. IJssel is maandag 20 mei omstreeks 13.00 uur aangehouden op verdenking van windeldiefstal. De man heeft bij een bedrijf aan de Hoofdweg een rol gaas over het hek van het bedrijf gegooid. De rol kwam terecht op de parkeerplaats. Na zijn bezoek aan het bedrijf rekende hij de rol gaas niet af en werd de man aangehouden.

Motorrijder aangereden Nieuwveen
Een 36 jarige motorrijder uit Mijdrecht is maandag 20 mei omstreeks 15.00 uur ten val gekomen op de Achterweg. De man had op de rotonde gereden en was daarbij door de 66 jarige bestuurder van een bestelauto geschept. De automobilist krijgt een proces-verbaal voor het niet verlenen van voorrang.

Vechtpartij bij finales Waddinxveen
Maandag 20 mei vond omstreeks 20.30 uur een vechtpartij plaats op het terrein van voetbalvereniging Be Fair, aan de Dreef. De politie heeft daarbij drie mannen aangehouden. Het gaat om een 49 jarige Hagenaar en een 40 en een 38 jarige man uit Leidschendam. Vijf mannen uit Waddinxveen hebben inmiddels aangifte gedaan. Twee van hen moesten zich onder behandeling stellen in het ziekenhuis.

Diefstal mobieltje Lisse
Een 19-jarige jongen uit De Zilk moest op zaterdag 18 mei rond 01.30 uur op het parkeerterrein aan de Hobahostraat zijn mobieltje afstaan aan twee nog onbekende jongens. De twee bedreigden de jongen uit de Zilk met een mes. Hij gaf daarop zijn mobieltje af. Daarna gingen de twee er vandoor. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

Mishandeling Lisse
Een 18-jarige jongen uit Lisse en een 16-jarige jongen uit Lisserbroek zijn op zondag 19 mei rond 02.20 uur op het Blokhuis mishandeld door een nog onbekende jongeman. De twee moesten zich onder doktersbehandeling stellen en hielden onder meer gezwollen ogen aan het incident over. De onbekende kwam in een auto aanrijden, stapte uit en sloeg de twee in elkaar. Daarna stapte hij weer in en reed weg. Er was al een ruzie gaande tussen een aantal jongeren, waaronder de twee. De mogelijkheid bestaat dat de onbekende dacht dat er een bekende van hem bij was betrokken en daarom op de twee insloeg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed Voorhout
De politie hield op zaterdag 18 mei rond 22.35 uur op de Teylingerlaan een 23-jarige automobilist uit Voorhout aan. Agenten constateerden aan de hand van het kenteken dat de auto niet verzekerd was en controleerden de bestuurder. Deze bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man werd aangehouden. Aan het bureau werkte hij mee aan een ademanalyse. Deze kwam uit op 310 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Voor de verdachte was het de vijfde keer in vijf jaar dat hij met alcohol op achter het stuur werd betrapt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Politie houdt verdachte van diefstal velgen aan Leiden
De politie hield op zondag 19 mei rond 03.00 uur in 24-jarige man in zijn woning in Leiden aan. De man werd er van verdacht dat hij anderhalf uur daarvoor zou hebben ingebroken bij een automobielbedrijf aan de Hoge Rijndijk in Leiden. Daarbij zouden enkele velgen voor auto's zijn gestolen. Bij de inbraak was door een getuige nog een tweede man gezien. Beiden reden weg in een auto. De getuige gaf deze gegevens door waarna de politie de man kon aanhouden. Na onderzoek kon de inbraak niet teruggebracht worden op de verdachte. In de loop van de zondagmiddag werd de verdachte op last van de officier van justitie weer op vrije voeten gesteld.

Mishandeling Leiden
Op zondag 19 mei rond 04.10 uur werden een 26-jarige man uit Leiderdorp en een 28-jarige man uit Leiden op de Hogewoerd zonder enige aanleiding door drie nog onbekende mannen mishandeld. Door de klappen die ze kregen liepen beiden letsel op aan het hoofd. In het LUMC moesten zij zich aan hun verwondingen laten behandelen. De twee kwamen de drie op de Hogewoerd tegen. Zonder enige aanleiding begonnen ze op hen in te slaan. De politie is op zoek naar de daders.

Inbraak in woningen Leiden
In de late middag of avond van zaterdag 18 mei werd er ingebroken in een woning aan de Kanaalweg. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is kristal gestolen. Ook werd laat op de avond ingebroken in een woning aan de Kaarsenmakersstraat. Hier is de inbreker de woning binnengeklommen. Uit de woning zijn twee camera's gestolen.

Mishandeling Gouda
Een 25-jarige man uit Gouda werd op zaterdag 18 mei rond 20.20 uur op het parkeerterrein aan de Lekkenburg mishandeld door vier onbekende jongeren. Zij spoten traangas in het gezicht van het slachtoffer en sloegen hem met een voorwerp in het gezicht. Naast prikkende ogen liep hij een wond op aan de lip. Aanleiding vormde vermoedelijk een midden op Ruigenbrug stilstaande auto. De bestuurder praatte met drie jongeren die buiten de auto stonden. Door de weinige ruimte die over bleef en het feit dat de bestuurder niet meer ruimte wilde maken moest de Gouwenaar zich er wel langs manoeuvreren Dit wekte vermoedelijk irritatie bij de vier waarna ze de Gouwenaar achterna gingen en hem mishandelden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Motorrijder gaat onder uit Bodegraven
Een 26-jarige man uit Bodegraven ging op zaterdag 18 mei rond 21.00 uur op de Meije in een bocht met zijn motor onderuit. Met onbekend letsel is de man overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Mishandeling Zevenhuizen
Op zondag 19 mei rond 03.30 uur werden op een parkeerterrein aan de Zuiplasweg een 18-jarige man uit Boskoop en een 19-jarige Alphenaar mishandeld door een nog niet aangehouden verdachte. Het was het vervolg op een in een uitgaansgelegenheid ontstane ruzie tussen twee groepen jongeren. Op het moment dat de twee wilden wegrijden werden ze belaagd door een groepje jongeren waaronder de verdachte. Deze gooit onder meer met stenen naar de auto. Op het moment dat beiden uitstappen worden ze met een hard voorwerp geslagen. De man uit Boskoop raakt daardoor buiten bewustzijn. In het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda werd een hersenschudding vastgesteld. De Alphenaar hield een paar dikke ogen aan het voorval over. De politie is nog op zoek naar de verdachte van deze mishandeling.

Vrachtauto raakt fietser en rijdt door Alphen a/d Rijn
Een 71-jarige Alphense is vrijdag 17 mei rond 09.00 uur bij de Aarhof door een vrachtwagen aangereden. Ze werd geraakt door de aanhanger van de vrachtauto. Deze kwam vanuit de richting van de Van Boetzelaerstraat en reed in de richting van de Raadhuisstraat. De Alphense liep schade aan haar bril op en een pijnlijke knie, arm en schouder. De vracht auto is doorgereden zonder te stoppen.

Aanhoudingen Gouda
De politie heeft vrijdag 17 mei twee mannen van 22 en 24 jaar uit Gouda en Linschoten aangehouden op verdenking van inbraak in het voormalig lyceum aan de Turfsingel. De politie ging poolshoogte bij het gebouw nemen naar aanleiding van een melding dat er werd ingebroken. Het tweetal werd aangetroffen bij de toegangsdeur waarvan de ruiten stuk waren en een afdichtplaat was afgehaald.

Onder invloed Leimuiden
Een 38-jarige man uit Leimuiden is vrijdagavond 17 mei aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie had een melding gekregen dat de bestuurder van een bestelbus op de Dokter Stapenseastraat een lantaarnpaal omver zou hebben gereden. De man werd thuis aangetroffen en gaf het voorval toe. De ademanalyse wees uiteindelijk 1105 ug/l uit. De man krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen.

Ruzie Leiden
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 mei is in een uitgaansgelegenheid aan de Herensingel ruzie ontstaan tussen meerdere mensen. De aanleiding voor de ruzie is onbekend. Drie mannen zijn na de ruzie met steekwonden naar het LUMC overgebracht. Twee van hen, een 38-jarige Sassenheimer en een 42-jarige Leidenaar, konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Het derde slachtoffer, een 34-jarige Leidenaar, moest op de intensive care behandeld worden aan een steekwond in de borst. De verwondingen zijn mogelijk toegebracht met kapotgeslagen flesjes. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed Waddinxveen
Een 32-jarige Waddinxvener is zaterdagnacht 18 mei rond 05.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had met zijn bestelbus op de Dreef de breedte van twee rijbanen nodig. De ademanalyse kwam uit op 660 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vernielingen Sassenheim
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 mei hebben onbekenden vernielingen aangebracht. Op de Postkoets is een lantaarnpaal vernield door deze om te trekken. Op de Vliegeniersweg zijn meerdere bloembakken en containers vernield of omgegooid.

Ruzie naar aanleiding van verkeerssituatie Nieuwerkerk a/d IJssel
Een 31-jarige man uit Krimpen a/d IJssel heeft zaterdagochtend 18 mei ruzie gekregen met een andere automobilist op de Zuidplasweg. De nog onbekende man wilde de Krimpenaar die met een caravan achter de auto reed, geen voorrang geven en ging verhaal halen toen de Krimpenaar toch voor hem langs wilde rijden. Uiteindelijk heeft de onbekende de Krimpenaar geslagen wat een pijnlijk jukbeen en een kapotte bril opleverde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed Aarlanderveen
Maandag 20 mei reed een 61 jarige inwoner uit Naaldwijk met zijn personenauto slingerend over de Nieuwkoopsedijk Na staandehouding bleek de man te veel alcohol gedronken te hebben. Een ademtest gaf een uitslag van 285 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed Alphen a/d Rijn
Maandagavond om 22.00 uur reed een 62 jarige inwoner uit Bodegraven op de Zegerbaan als bestuurder van een personenauto. Gelet op de uitslag van de ademanalyse kreeg de man een rijverbod van één uur.

Onder invloed Sassenheim
Een 31 jarige inwoonster uit Sassenheim reed maandagavond omstreeks 22.40 uur als bestuurster van een personenauto over de Rijksstraatweg. De vrouw bleek onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 350 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Aanhouding bij bedrijfsinbraak Zevenhoven
Vanmorgen dinsdag 21 mei 2002 werd omstreeks 04.25 uur een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan het Albrechtshof. Bij aankomst van de politie sloegen twee verdachten op de vlucht. Eén van hen een 23 jarige inwoner uit Ter Aar kon worden aangehouden. De man was in een vijver gesprongen. De tweede verdachte wist te ontkomen. In het pand had men gepoogd in te breken. Omdat het vermoeden bestaat dat verdachte goederen in de vijver heeft achtergelaten zal een nader onderzoek worden ingesteld met de brandweer.

Inbraak in bedrijfspand Bodegraven
Dinsdagmorgen omstreeks 05.50 uur werd een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan de Kerkstraat. Bleek een ruit van een horecagelegenheid ingeslagen. Binnen werd het e.e.a. vernield. Getuigen hebben twee mannen weg zien rennen.

Rijbewijzen ingevorderd op Zegerbaan Alphen aan den Rijn
In de afgelopen dagen heeft de politie bij snelheidscontroles op de Zegerbaan bij Alphen aan den Rijn vier rijbewijzein ingevorderd en zelfs een auto in beslaggenomen. Het rijbewijs kan worden ingenomen bij een overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u. Bij een overschrijding van meer dan 70 km/u kan ook de auto worden ingenomen.
Woensdagmiddag 15 mei constateerden motoragenten met een lasergun dat een passerende auto met 133 km/u over de Zegerbaan reed. De 26-jarige Alpenaar die achter het stuur zat bleek niet eens in het bezit van een Nederlands rijbewijs. Wel had hij een internationaal rijbewijs. Dit bewijs is ingevorderd. Op vrijdagavond 17 mei werden ook twee rijbewijzen ingevorderd. Een 31-jarige man uit Leimuiden kwam met 133 k/m uur langs een radarcontrole en is daarna door motoragenten tot staan gebracht en aangesproken. Een 21-jarige man uit Nieuwkoop kwam met maarliefst 155 km/u voorbij. De motoragenten van het verkeershandhavingsteam hebben niet alleen zijn rijbewijs ingevorderd, maar ook zijn auto in beslaggenomen. Tenslotte werd ook op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige man uit Waddinxveen. De man reed 133 km/u.
De komende weken zal de politie nog regelmatig snelheidscontroles houden op de Zegerbaan.

Snoep en frisdrank gestolen Zoeterwoude-Dorp
Zondagmorgen 19 mei werd een inbraak ontdekt in het snoepwinkeltje op het terrein van het openluchtzwembad Haasbroek. Er werd snoep, chips en frisdrank gestolen. De beheerder heeft aangifte gedaan. De politie verwacht dat gezien de buit de dader(s) onder de jeugd moet worden gezocht. Als mensen menen te weten wie de dader is, wordt hen verzocht dit bij de politie in Zoeterwoude te melden.


Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 21-05-2002 '
Lees ook