Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 mei 2002
·

Automobilist rijdt fietser aan Valkenburg
Een 30-jarige man uit Leiden is op woensdag 22 mei rond 07.20 uur op de Hoofdstraat op zijn fiets aangereden door een 23-jarige automobilist uit Warmond. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar.

Ongeval Valkenburg
Op woensdag 22 mei ontstond rond 08.50 uur op de Voorschoterweg een aanrijding waarbij een 32-jarige motorrijder uit Zoetermeer en een 33-jarige automobiliste uit Leiden betrokken waren. De motorrijder werd met rugklachten overgebracht naar het LUMC in Leiden. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar.

Aanhouding Katwijk
Een 40-jarige Katwijker is woensdag 22 mei aangehouden op verdenking van inbraak in een kledingzaak aan de Hoorneslaan. Buurtbewoners hoorden rond 23.30 uur glasgerinkel en namen poolshoogte. Onder hen was ook de eigenaar van de winkel. Zij zagen een man op een brommer met enkele kledingstukken wegrijden. De eigenaar heeft de man tot stoppen gebracht en herkende de kledingstukken als kleding uit zijn eigen zaak. Ook bloedde de man aan zijn hand. Ter plaatse bleek de winkelruit te zijn ingeslagen en waren er kledingstukken uit de winkel meegenomen. De politie heeft de Katwijker van de eigenaar overgenomen.

Aanhouding Leiden
De politie heeft in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 mei een 39-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een horecagelegenheid aan de Korevaarstraat. In deze gelegenheid is de gokkast opengebroken. Getuigen zagen iemand inbreken en waarschuwden de politie. Deze heeft met behulp van een signalement de omgeving afgezocht en heeft uiteindelijk de Leidenaar aangehouden op de Steenstraat.

Scooterrijder gaat onderuit Leiden
Door plotseling stevig te remmen ging op woensdag 22 mei rond 10.18 uur op de kruising Stevensbrug met de Hoge Morsweg een 16-jarige jongen uit Leiden met zijn scooter onderuit. Zowel hij als zijn duo-passagiere zijn met diverse kneuzingen en letsel aan knie en rug overgebracht naar het LUMC. De bestuurder remde plotseling omdat hij vermoedelijk schrok van een fietser die over de Hoge Morsweg reed.

Van de fiets gevallen Leiden
Op de De Ruijterstraat is een 6-jarige meisje dat bij haar moeder achterop de fiets zat, van de fiets gevallen. Een 21-jarigem Leidenaar stapte mobiel bellend uit zijn auto die langs de De Ruijterstraat stond, en lette hierbij niet op moeder en kind die voorbij fietsten. Het meisje liep een gekneusde elleboog op.

Onder invloed Leiden
Een 57-jarige Hagenaar is woensdagavond 22 mei op de Molenwerf aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek niet tot een blaastest in staat op de openbare weg. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau waar hij tot een ademanalyse van 490 ug/l kwam. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.
Eveneens op de Molenwerf werd dezelfde avond een 48-jarige Leidenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Deze kwam tot 555 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Inbraak in woning Waddinxveen
In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 mei werd er ingebroken in een woning aan het Neptunuspad. Vermoedelijk kwam de inbreker binnen door via de brievenbus het slot van de deur af te halen. Uit de woning zijn twee laptops gestolen.

Aanrijding Gouda
Een 49-jarige Gouwenaar is woensdag 22 mei rond 12.45 uur tegen een lantaarnpaal op de Burgemeester van Reenensingel gereden. De man kwam hier met wat schrammen op de borst en kin vanaf. Mogelijk door medicijngebruik is de man in een bocht rechtdoor gereden en tegen de paal gebotst.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 23-05-2002 '
Lees ook