Politie Hollands Midden
Datum: 24 maart 2003

(

Woninginbraken Regio
Op vrijdag 21 maart tussen 15.00 en 20.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Banckertstraat in Alphen aan den Rijn. Men kwam de woning binnen door het cilinder en de slotplaat van de voordeur te forceren. Er werd een portemonnee met geld weggenomen. Terwijl de bewoner van een woning aan de Frederik Hendrikstraat op donderdag 20 maart voor zijn woning aan het klussen was en even naar de berging aan de achterzijde liep kwam een insluiper via de openstaande voordeur de woning binnen. De insluiper nam sieraden weg en verliet de woning vermoedelijk via de achterzijde. In de avond van vrijdag 21 maart werd gepoogd in te breken via de achterdeur van een woning aan de Brittenburgstraat. Men is de woning niet binnen geweest. In de nacht van zondag 23 maart werd in twee woning aan de Wilhelminastraat ingebroken. In beide gevallen kwam men de woningen binnen door een raam open te wrikken. Uit een van de woningen werden twee gsm's weggenomen. Uit de andere woning werd geld, een paspoort en een rijbewijs ontvreemd. In een studentenkamer in Leiden aan de Hogewoerd werd op vrijdagmiddag 21 maart een deur geforceerd om binnen te komen. Er werden CD's, videoappartuur en sieraden weggenomen. Op zaterdag 22 maart omstreeks 2.30 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Pieter de la Courtstraat gerommel aan de keukendeur en zag vervolgens een onbekende jongen bij de deur staan. De jongen rende via de poort weg in de richting van de Narcissenstraat toen de bewoner hem aansprak. Toen de bewoonster van een woning aan de Wethouder Venteweg in Gouda op vrijdag 21 maart omstreeks 12.30 uur thuis kwam trof ze een onbekende gemaskerde man in haar woning aan. De man zat weggedoken onder een eetkamertafel met in zijn hand een geldkistje. De man ging ervandoor zonder het kistje toen de vrouw begon te dreigen met de politie. Uit de kist bleek geld weggenomen te zijn. Vermoedelijk is de man via een wc-raam het huis binnengekomen. Na een inbraak op vrijdagavond 21 maart in een woning aan de Wilhelminalaan in Boskoop werden onder andere twee spaarpotten en een portemonnee weggenomen. Door een raam aan de achterzijde van de woning open te wrikken kon men de woning binnenkomen. In een woning aan de Ds. D.A. v/d Boschstraat werd op vrijdag 21 maart ingebroken. Men kon de woning binnenkomen door de cilinder van de voordeur af te breken. De bewoonster mist een klein geldbedrag. Terwijl de bewoner afwezig was werd in een woning aan de De Visserhoeve in Waddinxveen op vrijdag 21 maart in de avond ingebroken. Er werd een slaapkamerraam geforceerd om binnen te komen. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.


Politie houdt verdachten geweldpleging aan Hillegom

De politie hield op zaterdag 22 maart rond 23.00 uur in Hillegom zes verdachten van een geweldpleging aan. De zes, variërend in de leeftijden van 20 tot 37-jaar, waarvan één afkomstig uit Hillegom en de overige zonder vaste woon of verblijfplaats zijn, worden er van verdacht een uur eerder een 39-jarige man uit Hillegom te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep snijwonden op aan schouder nek en bij de kin. Nog onduidelijk is waarmee de snijwonden zijn aangebracht. Eveneens is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor dit geweld is. De politie onderzoekt dit. De verdachten zijn ingesloten.


Politie houdt geweldplegers aan Katwijk

De politie hield op vrijdag 21 maart rond 15.10 uur langs de Wassenaarseweg twee jongeren uit Katwijk van 16 en 15-jaar aan. De twee werden er van verdacht kort daarvoor een 73-jarige man uit Katwijk te hebben mishandeld. De twee verdachten trokken aan de man zijn fiets waardoor hij ten val kwam. In het Diaconessen Ziekenhuis werden wondjes aan zijn handen en een schouder uit de kom vastgesteld. De aanleiding voor het geweld waren over een weer gemaakte opmerkingen over het verkeersgedrag van de twee verdachten. De verdachten belemmerden het slachtoffer zijn weg. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn de twee verdachten in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld.


Onder invloed Katwijk

De politie heeft vrijdagavond 21 maart rond 23.50 uur een 53-jarige man uit Katwijk aangehouden. Getuigen zagen hem slingerend over straat rijden. Toen de politie ter plaatse kwam, stond de auto geparkeerd. De man is vervolgens in zijn woning aangehouden. Het ademalcoholgehalte kwam uit op 860 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd, hij heeft een proces verbaal gekregen en een rijverbod van 10 uur.


Bromfietser onder invloed Valkenburg

De politie heeft zaterdag 22 maart rond 00.45 uur een 40-jarige man uit Katwijk aangehouden. De man reed op zijn bromfiets over de Dr. Ir. Tjalmaweg in plaats van over het voor hem bestemde bromfietspad. Toen de politie hem liet stoppen, bleek de man ook gedronken te hebben. De ademanalyse kwam uit 405 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Aanrijding Katwijk

Op de kruising Boslaan met de Willem de Zwijgerlaan ontstond op vrijdag 21 maart rond 20.15 uur een aanrijding tussen een 23-jarige automobilist uit Katwijk en een vrouw uit Katwijk waarvan de leeftijd nog niet bekend is. De vrouw botste met haar snorfiets tegen de tegemoetkomende automobilist. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval.


Onder invloed met hoge snelheid Lisse

De politie heeft zaterdag 22 maart rond 04.00 uur een 22-jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden. De man reed met hoge snelheid over de Chopinstraat. Agenten kregen hem dar in het oog. Vervolgens reed de man met hoge snelheid over de Ruishornlaan (115 km/uur) via de Kapelstraat naar de Kanaalstraat. Hier parkeerde hij zijn auto waarna de politie hem aanhield. De ademanalyse kwam uit op 285 ug/l. Bij de man is ook urine en bloed afgenomen om vast te kunnen stellen of de man ook andere stoffen tot zich heeft genomen.


Onder invloed Hillegom

De politie heeft zaterdag 22 maart rond 05.00 uur een 31-jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden. De politie sprak de man aan toen ze hem zagen parkeren op de Prinses Marijkestraat. Uit een blaastest bleek dat de man had gedronken. De ademanalyse kwam uit op 895 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, er is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.


Aanrijding Oegstgeest

Op de kruising Haarlemmertrekvaart met de Clinckenberg en de Oegstgeesterweg ontstond op zaterdag 22 maart rond 15.30 uur een aanrijding tussen twee bromfietsers. Een 17-jarige jongen uit Oegstgeest sloeg links af. Op dat moment werd hij net ingehaald door een 16-jarige jongen uit Leiderdorp. Bij de aanrijding die ontstond liep de Oegstgeester schaaf en snijwonden op. De Leiderdorper liep een beenbreuk op. Beiden werden overgebracht naar een ziekenhuis.


Politie houdt bromfietser aan Nieuwkoop

De politie heeft zaterdag 22 maart een 26-jarige Nieuwkoper aangehouden. De man reed zonder helm, zonder verzekering en onder invloed over de Achterweg. Doordat hij zonder helm reed, trok hij de aandacht van een agent. Bij controle bleek de man uit Nieuwkoop gedronken te hebben. De ademanalyse wees 625 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Onder invloed Leiderdorp

De politie heeft zaterdagnacht 22 maart rond 01.00 uur een 47-jarige man uit Leiderdorp aangehouden wegens rijden onder de invloed. De politie zag hem slingerend over de Persant Snoepweg rijden. De ademanalyse wees 335 ug/l uit. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Onder invloed Voorschoten

De politie heeft zaterdagnacht 22 maart rond 03.45 uur een 35-jarige man uit Voorschoten aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem wankel ter been uit zijn auto stappen op de Curielaan. De ademanalyse kwam uit op 665 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd, proces verbaal opgemaakt en een rijverbod van 7 uur opgelegd.


Valse naam, onder invloed, geen rijbewijs Voorschoten

De politie heeft zondagnacht 23 maart rond 00.45 uur een 19-jarige man uit Zoeterwoude aangehouden. Agenten zagen hem eerst zijn lichten doven en even later stilstaan voor stoplichten die op knipperen stonden. Hierop hebben ze de man aangehouden. De man gaf in eerste instantie een valse naam op. Vervolgens bleek hij gedronken te hebben. De ademanalyse kwam uit op 390 ug/l. Toen de juiste identiteit was vastgesteld, bleek de man ook geen rijbewijs te hebben. Voor de valse naam, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs is proces verbaal opgemaakt.


Lijkvinding: politie sluit misdrijf uit Leiden

De politie heeft vastgesteld dat er geen sprake is van een misdrijf in verband met de vondst van een stoffelijk overschot op vrijdag 21 maart rond 18.00 uur. Een buurtbewoner zag het lichaam in de Oude Rijn liggen ter hoogte van de Aletta Jacobslaan op het Waardeiland. Deze waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer heeft het lichaam uit het water gehaald. Vervolgens is schouw verricht op het lichaam. Een misdrijf is uitgesloten. De politie acht een zelfmoord waarschijnlijk. Het slachtoffer is een 22-jarige man afkomstig uit Leiden.

Verlaten plaats ongeval Leiden
De politie heeft op zondag 23 maart omstreeks 01.10 uur twee Leidenaren van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. De Leidenaren reden omstreeks 01.00 uur met een bromfiets over de Haarlemmerstraat en wilden de Pelikaanstraat oversteken toen er een aanrijding ontstond met een personenauto die over de Pelikaanstraat reed in de richting van de Langegracht. De Leidenaren kwamen ten val en gingen er rennend vandoor in de richting van de Van der Werfstraat. De 40-jarige bestuurder van de auto, een man uit Leiden, ging hierna achter de jongens aan. De bestuurder kon de 18-jarige aanhouden op de Hekkensteeg. De gealarmeerde politie hield de bestuurder van de bromfiets, de 19-jarige, aan op de Van der Werfstraat. Hij werd zittend tegen een auto en met een bebloet gezicht en vermoedelijk een gebroken been aangetroffen. Hij werd per ambulance overgebracht naar het LUMC. De bijrijder bleef ongedeerd.


Politie houdt geweldpleger aan Leiden

De politie hield op zaterdag 22 maart rond 18.20 uur in Leiden een 19-jarige Leidenaar aan. De Leidenaar wordt verdacht van mishandelen van een 50-jarige Leidenaar. De aanhouding volgde kort na de mishandeling. Het slachtoffer kreeg enkele klappen van de verdachte. Vermoedelijk vormt een eerdere aangifte van het slachtoffer tegen de verdachte de aanleiding voor de mishandeling. Na insluiting, het verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte op zondagmorgen weer op vrije voeten gesteld.


Aanrijding Boskoop

Op zondag 23 maart vond er omstreeks 14.00 uur een aanrijding plaats op de Den Ham in Boskoop. Een 29-jarige automobilist uit Zwijndrecht reed over Den Ham in Boskoop, komend uit de richting van Waddinxveen. De automobilist sloeg rechtsaf maar zag hierbij een 19-jarige bromfietser uit Velp over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 19-jarige bromfietser liep schade aan brommer en zijn handen op. De man is naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht.


Beroofd van handtas Waddinxveen

Een 58-jarige Waddinxveense is op donderdag 20 maart omstreeks 19.45 uur beroofd van haar handtas. De vrouw liep over de Groensvoorde door de Prins Alexandertunnel in de richting van de Noordkade toen uit tegenovergestelde richting twee fietsers van ongeveer 16 jaar aangereden kwamen. Een van hen trok de handtas weg waarna de twee wegfietsten in de richting van station Noord. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Aanrijding Gouda

Op zondag 23 maart vond er omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats op de Burgemeester van Reenensingel in Gouda. Een 28-jarige automobilist uit Gouda reed over de Burg. Van Reenensingel en zag twee eenden oversteken. De man remde hiervoor af. Achter hem reed een 36-jarige automobilist uit Gouda die te laat zag dat zijn voorganger remde. Een aanrijding was het gevolg. De 28-jarige automobilist is met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.


Aanrijding Schoonhoven

Op de Lekdijk-Oost ontstond op zaterdag 22 maart rond 14.40 uur een aanrijding tussen een 34-jarige motorrijder uit Wateringen en een 51-jarige fietser uit Schoonhoven. Vermoedelijk keerde de fietser op de weg en vergat daarbij rekening te houden met de motorrijder die achter hem reed. De motorrijder werd met licht letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.
Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --

Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 24-03-2003 '
Lees ook