Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 juli 2002
·

Politie houdt insluiper aan Katwijk
De politie hield op dinsdag 23 juli rond 12.15 uur in de Tramstraat een 25-jarige man uit Katwijk aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor te zijn ingeslopen in een woning aan de Torenstraat. De bewoonster liep hem daar tegen het lijf. Hij verdween daarna snel. De bewoonster ontdekte even later dat haar bankpas en een geldbedrag uit haar portemonnee verdwenen was. Aan de hand van het opgegeven signalement wist de politie de man te achterhalen. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.

Onder invloed rijden De Zilk
De politie controleerde op dinsdag 23 juli omstreeks 19.30 uur, op de Berklaan een 44-jarige man uit Hillegom. De man werd verdacht van rijden onder invloed. De politie nam van de verdachte een ademanalyse af. De uitslag daarvan was 325 ug/l (limiet 220 ug/l). De verdachte werd heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod 3 uur.

Onder invloed rijden Lisse
De politie zag op woensdag 24 juli dat een 22-jarige bestuurder uit Sassenheim, door de geslotenverklaring reed van 't Vierkant. Nadat de bestuurder was staandegehouden op de Heereweg bleek hij onder invloed te zijn. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de verdachte een ademanalyse afgenomen waarvan de uitslag 300 ug/l was (limiet 220 ug/l). De verdachte heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed en het rijden door een geslotenverklaring. Tevens werd hem een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Politie zoekt getuigen verkeersgeweld Leiden
De politie is op zoek naar getuigen van verkeersgeweld op de Langegracht bij de Lammermarkt op dinsdag 23 juli rond 16.15 uur. Een 33-jarige bromfietser uit Leiden reed, zoals aangegeven, op de hoofdrijbaan. Een automobilist in een mintgroene Mazda sporttype wilde hem inhalen en deed dit via een voorsorteervak. Hierna remde hij enkele keren om de bromfietser tot stoppen te dwingen. Vervolgens is de automobilist uitgestapt en heeft de bromfiets vastgepakt. Hierna probeerde de automobilist de helm van de Leidenaar van het hoofd te halen. Toen dit mislukte, sloeg de automobilist de Leidenaar enkele malen op de helm. Voorbijgangers probeerden de automobilist te kalmeren. Hierdoor zag de Leidenaar kans weg te rijden en zich aan het politiebureau te melden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de automobilist en getuigen van het voorval. De automobilist is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een fors postuur en kort donker haar. Hij reed in een mintgroene Mazda sporttype.

Politie ontmantelt hennepkwekerij Leiderdorp
De politie heeft op maandag 22 juli omstreeks 11.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Mauritssingel en ontmanteld. Na een aantal klachten van stankoverlast is de politie de woning binnengegaan. In de woning werden zes personen uit Leiden en Leiderdorp aangehouden. De personen waren op dat moment bezig met het knippen van de planten, ruim 400 stuks. De politie heeft de verdachten, in leeftijd variërend van 20 tot en met 44 jaar na verhoor weer heengezonden. De goederen, zoals assimilatielampen, een afzuiginstallatie en een koolstoffilter zijn, evenals de planten, inbeslaggenomen en vernietigd.

Automobilist rijdt tegen boom Alphen aan den Rijn
Een 28-jarige man uit Kouderkerk aan den Rijn raakte op dinsdag 23 juli rond 15.50 uur op de Herenweg met zijn auto van de weg en kwam tot stiltand tegen een boom. De man is voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Volgens de man gebeurde het ongeval doordat hij tijdens het rijden even in slaap viel.

Inbraak in woningen Gouda
De politie heeft op dinsdag 23 juli een onderzoek ingesteld aan de Estafetteweg te Gouda. Daar bleek in twee woningen te zijn ingebroken. Bij beide woningen was aan de achterzijde een raam opengebroken, waarna men de toegang tot de woning heeft verschaft. Op dit moment is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Snelheidscontrole Zevenhuizen
De politie heeft maandag 22 juli van 15.20 tot 19.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Klinkhamerweg (N219). Op deze weg mag niet harder dan 50 km/uur worden gereden. Van ongeveer 4600 passanten is de snelheid gemeten. Bij 260 van hen is een snelheidsovertreding geconstateerd. De hoogstgemeten snelheid was 101 km/uur.Deel: ' Politiebericht Hollands Midden 24-07-2002 '
Lees ook